Lentokonemelu häiritsee Riihimäellä ja Hausjärvellä

AAMUPOSTI | Kesä on vilkasta aikaa lentoharrastajille.

Vaikka lentokoneiden aiheuttama meluhaitta tiedostetaan ja siihen kiinnitetään huomiota harrastajien keskuudessa, koneiden pörinä on saanut muutaman lukijan ottamaan yhteyttä Aamupostiin.

Riihimäellä muun muassa Herajoen ja Korttionmäen asukkaat ovat pistäneet merkille asutuksen yllä temppuilevan taitolentäjän, jonka äänet on koettu liian koviksi.

Hausjärvellä maatilan päällä pörräävä lentäjä pelottaa tilan lehmiä, jotka eivät yleisönosastokirjoituksen mukaan uskalla lähteä laiduntamaan melun takia.

– Ääniä aiheuttavat taitolentäjät harjoittelivat eilen alkavia kilpailuja varten, arvelee Hyvinkään Ilmailukerhon puheenjohtaja Jukka Helminen.

Ilmailukerholla ei ole taitolentokoneita, mutta kerhoon kuuluvat lentäjät saattavat harrastaa lajia omilla lentokoneillaan.

– Ohjeistamme kerhoomme kuuluvia lentäjiä vaihtamaan harjoituspaikkaa säännöllisesti, Helminen mainitsee.

Lukijat ovat myös ihmetelleet, kuinka matalalla koneet saavat lentää.

– Taitolentokoneet saavat lentää 2000–4000 jalan korkeudessa. 5000 jalkaa eli 1500 metriä on maksimi, Helminen selventää.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

joka vuotinen ilmiö, keväällä ihmisten pahin murhe on koiran kakka tien reunassa, kesällä "hirvittävä" lentomelu, syksyllä katuvalot taas syttyvät liian myöhään. Tässä se huomataan mikä on ihmisille tärkeää ja mikä ei.

nauranteille (ei varmistettu)

Museokone lensi tässä jokin aika sitten aika lähellä puiden latvoja ihan talon vierestä Hirsimäessä. Hieno bongaus. Kuuluuko niiden lentääkin noin matalalla, hyvä ettei sakannut. Mitä tulee taitolentäjiin, eikös ne aika korkealla niitä kuvioitaan tee, voiko se ketään häiritä, mielenkiinnolla niitä lentokuvioita seurailee kun sattuu näkemään.

Lentäjänpoika (ei varmistettu)

Ai että melua... Itse olen aikoinaan asunut paikassa jonka yli nousevat ja laskevat lentokoneet menivät (n. 10 km kentälle). Joukossa reittikoneita ja armeijan hävittäjiä. Siinä oli vähän melua.
Nyt asun tässä Riihimäellä ja minusta on vain mukavaa seurata kun taitolentäjä lentelee taivaalla. Eikä noiden koneiden pörinä ole yhtään mitään!!!!

ValiVali (ei varmistettu)

Taitolentäjät todella häiritsevät Paalijoen kanjonin yläpäässä Riihimäellä ja alapäässä Hyvinkäällä. Parikymmentä taloutta vahvistaa tämän. Kesäpäivän rauha on mennyttä useita kertoja päivässä, kun lentosää sallii nämä hävittäjät taivaalle.
Minimikorkeus , 1500 m, alitetaan usein.
Miksei lentoaluetta osoiteta pari kilometriä syvemmälle Kytäjän korpeen ? Eikö lentäjiä opasteta lukemaan karttaa, kun ohjeena on välttää asumuksia ?

Kesäasukas (ei varmistettu)

Nämä punaiset paronit on havaittu naapurikunnissakin. Melko metakka tulee. Mutta jos joku näistä häiriintyy, niin saa katsoa peiliin. Ihmiskunnalla pitäisi olla suurempiakin huolia kuin närkästyä kaikesta mitä joku muu tekee vapaa-ajallaan.

seppoeikka (ei varmistettu)

Ei sen pahenmpi ,viritettyjen moponkaan ääni ajetaan sen päiväistä turhaa ajoa,mutt mitäs siitä,kun täällä Lopenperukoilla saa kuulla ampumaradalta jatkuvaa räiskettä.
Rakentaisvat sellaiset äänivallit ettei se pauke häiritsisi muiden rauhaa.
Se siitä!

ellu (ei varmistettu)

Eräät saavat siis vapaa-ajallaan tehdä mitä haluavat ! Muista viis. Mitä jos omalle pihallenne tulisi iso motskari, mitä kaasuteltaisi muutaman kerran päivässä täysillä.
Siihenkö olisi täysi oikeus ? Tai viljelijän, jonka lehmät eivät uskalla mennä laitumelle. Hänenkin pitäisi vain antaa näille lentäjille tilaa, lehmistä ei niin väliä.
He, joiden rauhaa häiritään, ovat lähinnä vanhoja ihmisiä, joille soisi kesän rauhan.

Kesäasukas (ei varmistettu)

kyllä maailmaan ääntä mahtuu, naurattaa teidän valitukset mitäs ootte tänne muuttanu. Äkkiä on hyvinkään alkukesä hirmuteot unohdettu, kun on energiaa näin pienestä valittaa. Oikeitakin ongelmia on olemassa, antakaa lentäjien nauttia suomen lyhyestä kesästä ja nauttikaa itsekin mahtavista taitotempuista ihan ilmaiseksi.

tiedän missä asun (ei varmistettu)

varmaankin nuo narisijat ajelevat pihamaitaan metelöivällä ruohonleikkurilla räksyttävä rakki kannoillaan. ja aloittavat pyhäaamuisin viimeistään yheksältä.

huvittunu (ei varmistettu)

ei häiritse lentokone melu mutta mopojen ja koirien äänet häiritsee koirat haukkuu
jopa keskiyöllä eikä näitä saada kuriin olenkaan!!!

xxyyxx (ei varmistettu)

Nyt lentelee kaupunkin yllä 15.45 ja herätti lapsen päiväunilta.
Tuollaiselle on tehtävä loppu, monesko kerta sama viive päivinä, kun Roopen
päivärytmi menee sekaisin.
Menkööt muualle häiriköimään, ihan tahallaan tekee, mokoma Top Gun.

hermonsa menett... (ei varmistettu)

Ei hemmetti sentää, jo on taas valittamisen aihee. Kaupasta saa kuulosuojaimet jos noin paljon muka meteliä pitää...

Jos jonkin laitteiden metelistä pitäisi kaupunki alueella itse valittaa, niin se on nuo teinipoikien (ja tyttöjen) pakoputkiviritteiset mopot. Mutta ei niistäkään niin paljoa ole haittaa, että lähtisin kadulle/lehdille asiasta huutelemaan...

Pörisee (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun