Makroflexin myrkkypäästön korvaukset herättävät ihmetystä

AAMUPOSTI | Hausjärven Oitissa kaksi vuotta sitten tapahtunut Makroflex-tehtaan myrkkypäästö tuhosi monen oittilaisen puutarhan. Kasvit ruskistuivat ja osa kuoli kokonaan.

Paikallinen Sirkka Sandelin teetätti Tiian piha -nimisellä firmalla arvion pihansa vahingoista. Summa oli 5 000 euroa.

Yhteen oli laskettu kaikkien tuhoutuneiden kasvien hinnat.

Makroflexin taholta pihan kävi arvioimassa Ramboll Oy, joka päätti, että Sandelinille korvataan vain 2 000 euroa.

Valituksen jälkeen nainen sai 1 000 euroa lisää, mutta jäi silti 2 000 euroa tappiolle.

– Korvauspäätös tuntuu hölmöltä. Minulla oli pihallani harvinaisiakin lajikkeita. Ehkä niin korkea summa oli liian kova pala Makroflexille, Sandelin harmittelee.

Makroflex ei kommentoi asiaa. Se kuitenkin tiedotti taannoin, että kaikille päästöistä kärsineille on maksettu heidän vaatimansa korvaukset.

– He jopa väittivät, että oikeat vahingot olisivat olleet vain noin 400 euroa, ja että he maksavat minulle nyt ruhtinaallisesti.

– Omituista, sillä pelkkien noiden kahden pilalle menneen vaahteran kaataminen maksaa 500 euroa.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit (2)

Kommentit

Ainahan olisi ollut mahdollisuus vaatia yritys ennallistamaan piha. Paljonkohan olisi maksanut kahden suuren vaahteran istuttaminen paikalle? Usein unohtuu, että vahingonkorvauksen voi vaatia muunakin kuin rahana.

Teppo Vanamo (ei varmistettu)

Oitissa on vaahteran kaato hinnoissaan eli jos puutarhan arvo on samassa suhteessa ylihinnoiteltu niin korvaukset ovat ehkäpä sittenkin asialliset. Lapissa kaivosyhtiöt pakottavat ihmiset muuttamaan taloistaan pienemmillä korvauksilla - maasta saa peräti 100 €/ha (14km Ylläksen hiihtokeskuksesta ja tunturinäkymin, kuivaa kangasmaata!!!). Hinta on tietysti ELY-keksuksen siunaama!

Tem@minister.com (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun