Enkeli-Elisan poliisitutkintaan uusia käänteitä

Enkeli-Elisan Facebook-ryhmään kuuluu yli 40 000 jäsentä.

Ruutukaappaus

AAMUPOSTI | Koulukiusatun Enkeli-Elisan tarinan ja omakustannekirjan poliisitutkinta on saanut uusia käänteitä.

Riihimäkeläisen Minttu Vettenterän mukaan poliisi on jo ottanut yhteyttä. Kirjoittaja pohtii, onko enää mitään syytä esittää todisteita elokuussa kenellekään.

Internetissä levinnyt massahysteria ja mediakiinnostus päähenkilön aitoudesta on aiheuttanut monenlaista lieveilmiötä. Minttu Vettenterä on tehnyt rikosilmoituksen nettihäiriköstä, joka on esiintynyt Vettenterän blogin kirjoittajana.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit (7)

Kommentit

Olkoon tämä tarina todellinen tahi keksitty niin mielestäni asian ytimeen on päästy, koulukiusaamiseen ja välittämiseen.

Tämä nykyinen elämänmeno on niin lujaa ja raadollista ettei mikään ns. kauniisti tehty valistus johda mihinkään. Kaikki asiat täytyy esittää mahdollisimman rajulla ja kovalla tavalla. Muuten mikään ei mene ihmisten jakeluun.

Toivottavasti nämä tarinat joskus kantavat hedelmää, olkoonkin ne sitten keksittyjä tai todellisia.

LeeviLeino (ei varmistettu)

Netist ö tutkimalla löytää näiden naisten välillä olevan kiusaamiskierteen joka näyttää olevan molemminpuoleinen. Kiusaamista vastustavan yhdistyksen puheenjohtajaksi ei sovi mielestäni kiusaaja.

Enkeli Elisan olemassaolo on olennainen osa Vettenterän markkinointia. Jollei Elisaa ole ei myöskään ole isää, Miksua, jonka teksteistä valtaosa kehuu Vettenterää...

kiusaaja ei ol... (ei varmistettu)

Ehdotan, että poliisi tutkisi myös muita kirjoja. Vaikka raamatusta voisi aloittaa ja tutkia että onko siinä nyt joka sana aivan totta. Mutta ihan hienoa että poliisi on vihdoin päässyt resurssipulasta eroon ja nyt on aikaa kaikkeen.

piip (ei varmistettu)

Ajankohdaltaan blogitekstit täsmäävät kampanjassa alun perin annettuihin tietoihin, joiden mukaan vuonna 1996 syntynyt Elisa olisi kuollut 7. helmikuuta 2011.

Suomessa ei kuitenkaan tuolloin kuollut yhtään 15-vuotiasta tyttöä. Vettenterä onkin kertonut antaneensa väärää tietoa kuolinpäivästä suojellakseen perheen yksityisyyttä.

Kampanja on julkaissut alkuperäisiksi väitettyjä kuvia kuolleen tytön päiväkirjan sivuista. Päiväkirjamerkintöjen sekä "Siellä jossain kaukana" -blogin perusteella kuoleman olisi pitänyt tapahtua 22. tammikuuta ja 15. helmikuuta 2011 välisenä aikana.

Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan tammi-, helmi- ja maaliskuussa 2011 Suomessa ei kuollut yhtään vuonna 1996 syntynyttä tyttöä. Vuotta nuorempien ja vuotta vanhempien tyttöjen kuolemat eivät sovi Elisan tapaukseen.
Vettenrannan egotrippi, valehtelu, väärentäminen, vedättäminen ja rahastaminen on törkeää toimintaa.
Ja vaikka tarkoitus olisikin hyvä, niin kuka saa määrittää hyvän tarkoituksen, jonka varjolla saa k*settaa koko kansaa? Kuka saa määrittää kuinka paljon saa huijata "hyvän" tarkoituksen nimissä ja paljonko siinä sivussa voi itse rahastaa myymällä kirjoja ja t-paitoja?
- kirjailia Minttu Vettenterä ei oikeasti tunne ketään ihmistä jonka teini-ikäinen tytär olisi tehnyt itsemurhan muutaman vuoden sisällä koulukiusaamisen vuoksi
- "Elisan" nimissä esitetyt päiväkirjat sivut on kirjoittanut joku aikuinen
- tytön vanhempien nimissä tehdyt blogimerkinnät on kirjoittanut joku ulkopuolinen
niin tässä on kyse todella törkeästä petoksesta, jota ei pysty mitenkään puolustamaan sillä että "kyllä varmasti joskus on jollekin näin käynyt".
tarinaa ilmeisesti hyödynnetään kunnolla myös kaupallisesti. Sain jokin aika sitten KRL kustannus Oy:ltä erittäin tunteisiin vetoavan, jopa syyllistävän puhelun, jossa Elisan tarinaa käytettiin "lahjoitusten" saamiseksi, lopuksi oli kyse lehden tilaamisesta. Puhelu eteni tyyliin: “nyt kun sinulla on mahdollisuus estää kiusatun nuoren itsemurha, haluatko tehdä sen?”.

Mintulla Dissos... (ei varmistettu)

Raamatun rikokset ovat pääsääntöisesti vanhentuneita ja ulkomailla tapahtuneita joten toimivalta ei niihin riitä. Toisin kun tähän Enkelijutun hämäryyksiin, johon ihmiset ovat hyväuskoisuuttaan/kritiikköttömyyttään heittäytyneet. Toisaalta onnittelut kirjoittajalle, joka on vienyt toimittajia sekä suurta yleisöa kuin pässiä narussa...

joustava (ei varmistettu)

eikö kantahämeen poliisilla ole muuta tekemistä aletaan tutkia keksittyjä tarinoita
kyllä poliisi syitä löytää kun oikein suurennuslasilla etsii

xxyyxx (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun