Täällä suomalaiset lomailevat kaikkein mieluiten

Viihde
Kommentoi 2

Jopa kolmasosa suomalaisista antaisi mökkeilylle täyden kympin lomanviettotapana, ja 40 prosentille se on juuri mieluisin tapa lomailla.

Myös kaupunkiloma on monen suomalaisen mieleen: noin kolmannekselle se on paras tapa viettää kesälomaansa.

Näin kertoo Holiday Inn -ketjun tekemä kysely, johon vastasi yli 4 000 suomalaista.

Kun kysyttiin kouluarvosanoilla, kuinka mukavana lomanviettotapana vastaaja pitää kotimaan kaupunkilomailua, kiitettävän (9-10) arvosanan antoi yli puolet.

Suurin piirtein yhtä mukavana tapana pidettiin kaupunkilomailua ulkomailla.

 

Mieluisin kesälomakohde on meren ja kaupungin yhdistelmä.”

 

Suosituin kesäkaupunki kotimaassa on Helsinki ja ympäröivä pääkaupunkiseutu, kun muut vaihtoehdot ovat Turku, Tampere ja Oulu.

Kouluarvosanoilla arvioituna Helsingin keskiarvo on kiitettävä yhdeksän. Jopa kolmasosa antaisi täydet kymmenen pistettä stadin kesälle.

Turku seuraa hyvänä kakkosena melkein samalla keskiarvolla.

– Mieluisin kesälomakohde on sellainen, jossa meri ja idyllinen kaupunki yhdistyy. Esimerkiksi vanha Rauma tai Turku ovat tällaisia kaupunkeja, joissa on kaikenlaista tekemistä luonnonläheisyydestä aina idylliseen kaupunkielämään, kuvailee eräs vastaaja mieluisinta tapaa viettää kesälomaa.

 

Suomalaiset kaipaavat vaihtelua kesäänsä.

Kaupunkilomalla suomalaisista neljä viidestä yöpyisi mieluiten hotellissa. 80 prosenttia vastaajista valitsee sen mieluisimmaksi tavaksi, jos muut vaihtoehdot ovat tuttavan luona, hostellissa, leirintäalueella tai karavaanissa.

 

Suomalaiset kaipaavat selvästi vaihtelua kesäänsä, sillä moni piti mökki- ja kaupunkiloman yhdistämistä täydellisenä lomana.

Aktiivisuus lomalla on tärkeää: suomalaiset harrastavat kyselyn mukaan golfia, retkeilyä, vaellusta ja ratsastusta.

Kyselyn mukaan runsas neljäsosa pitää nähtävyyksiä kaupunkiloman kohokohtana, ja melkein yhtä moni arvostaa kesätapahtumia.

Kulttuuri, taidenäyttelyt ja teatteri ovat myös syitä reissata kaupunkiin lomailemaan.

Toki suomalaiset arvostavat myös rentoutumista, ruokaa ja juomaa ovat useimmiten toisella sijalla.

2 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

6.7.2012 21:20

Pysyn kotona!

6.7.2012 22:42

Minun mielestäni Suomalaisen ei kanna reissata lomalla Helsinki-Vantaan lentokenttää pidemmälle. Palasin juuri kaupunkilomalta Prahasta. Seuraavan lomaani, joka sijoittuu itsenäisyyspäiväviikolle 49, googletin ja vertailuna käytin kaupunkilomaa Berliinissä. Viikko Berliinissä maksaa vähemmän lentoineen ja hotelleineen kuin viikko Vaasassa, joka on tarjotuista Suomen lomakohteista halvin lentoineen ja hotelleineen. Berliinissä viikon eläminen tulee puolet halvemmaksi kuin eläminen Vaasassa, nähtävyyksistä puhumattakaan. Ymmärrän hyvin että tällainen Holliday Innin mainoskamppanja, joka on veroväheenyskelpoinen yritykselle, on hätähuuto Suomen matkailun puolesta. Nykyisellä internettekniikalla ei vaadita paljoa jos kilpailutta hieman näitä lomakohteita. Suomen lomakohteet kansoittaa rikkaat Venäläiset joten nyt Suomalaisena sinulla on oiva tilaisuus katsoa hieman muailmaa, kuten vanha mainos kuuluu.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.