Luomulihaa on tarjolla vain vähän

Luomulihan leikkaaminen on aikaavievää, sillä erät ovat pieniä ja ne täytyy käsitellä niille varatuilla omilla pöydillä.

Ari Peltonen

Aamuposti | Hyvinkään ja Riihimäen kauppojen lihaosastoilta löytyy vaihtelevasti erilaisia luomulihoja ja niiden jalosteita. Luomunaudanjauhelihaa on jo tarjolla yleisesti.

Hyvinkääläisen lihatukku Lihakas Oy:n Kari Hämäläinen kertoo, että kysyntä kasvaa liian nopeasti suhteessa luomutilallisten määrään.– Menee vuosia ennen kuin tavallisesta karjatilasta tulee tarkat määräykset täyttäessään luomutila. Suomessa kysyntä on yltynyt kahdessa vuodessa niin kovaksi, etteivät lihantuottajat pysy perässä, hän kertoo.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Osallistu keskusteluun