Elokuva-arvio: Suosikkianimaatio Ice Age hurmaa jälleen

Viihde
Kommentoi

Suosikkianimaatio Ice Age valloittaa valkokankaat neljännellä jatko-osalla, jonka keskiössä ovat tuttuun tapaan mammutti Manfred, sapelihammastiikeri Diego, laiskiainen Sid sekä tammenterhoaan jahtaava Jyrsis-orava. Ydinryhmän ohella jäisiin seikkailuihin sukeltaa myös koko joukko uusia, Ice Age -animaatioiden maailmaan mainiosti istuvia hahmoja.

Ice Age 4: Mannerten mullistus 2D ja 3D

Ice Age 4: Continental Drift (2012)

Lajityyppi: 2D, 3D, seikkailu, animaatio, komedia

Ohjaaja: Steve Martino, Mike Thurmeier

Kesto: 1h 33 min

Ikäraja: 7

Jäätikön sankareiden seikkailut alkavat, kun mammuttipariskunnan tytär osoittaa kiinnostuksen merkkejä vastakkaisen sukupuolen lajitoveriinsa. Isä Manfred ei kuitenkaan ole ollenkaan ajan tasalla, vaan pitää tytärtään pikku tyttönä, jonka kalloa romanttiset ajatukset eivät vielä saisi sekoittaa. Itsepäinen mammuttitytär kuitenkin uhmaa isänsä tahtoa, mitä joutuu heti kohta katumaan, sillä mannerten mullistuessa isä yhdessä luottokumppaneineen jää vauhdilla kohti tuntematonta ajelehtivalle jäälautalle.

Hyisessä meressä tuuliajolla olevat Manfred, Diego ja Sid päättävät löytää takaisin kotiin, mutta ihan helppoa se ei ole. Ennen kotiinpaluuta heillä on edessä suuri seikkailu, joka tutustuttaa tutut hahmot moniin uusiin ja kummallisiin jäätikön asukkaisiin, joiden joukossa on niin hyväntahtoisia hupsuja kuin pahantahtoisia ilkimyksiäkin. Kotiinpaluun koittaessa varmaa on ainakin se, että ääriolosuhteiden jälkeen jokainen näkee asiat hieman uudessa valossa.

Ice Agen neljäs osa on tarina ystävyydestä, luottamuksesta, itsenäisyydestä ja rakkaudesta, mutta ennen kaikkea se on taitavasti toteutettu seikkailuanimaatio, joka tavoittaa aiempien osien hurmaavanvinksahtaneesti sympaattisen hengen. Visuaalisen taitavuuden lisäksi animaatio tarjoaa jännittävästi polveilevan juonen, sekä kunkin hahmon luonnetta ja persoonaa mahtavasti vahvistavaa dialogia.

3D:nä ja 2D:nä, sekä suomeksi puhuttuna ja originaaliversiona ilmestyvä elokuva sopii yhtä hyvin niin Ice Age -sarjan ennestään tunteville kuin jäätikön hahmoihin ensikertaa tutustuville lapsikatsojille (K7).

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.