Elokuva-arvio: Demi Moore nuorekkaana äitinä

Viihde
Kommentoi

Draamakomedia LOL on uudelleenfilmatisointi Lisa Azuelosin ohjaamasta ja vuonna 2008 ensi-iltansa saaneesta samannimisestä ranskalaiselokuvasta. Myös uuden, Miley Cyrusin ja Demi Mooren tähdittämän elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Azuelos.

LOL (2012)
Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikka
Ohjaaja: Lisa Azuelos
Pääosissa: Miley Cyrus, Demi Moore, Douglas Booth, Ashley Greene, Thomas Jane, Gina Gershon, Fisher Stevens, Jay Hernandez
Kesto: 1h 40 min
Ikäraja: 7

Tarinan keskiössä ovat kaksin asuvat teini-ikäinen Lola (Cyrus) sekä hänen äitinsä (Moore), jotka yhdessä ja erikseen etsivät rajoja ja rakkautta. Siinä, missä Lola ottaa aikuisuuden ensiaskelia kompastellen ystävyyssuhteiden, romanssien ja sosiaalisen median karikoissa, kipuilee äiti irrationaalisen rakkaudenjanonsa ja järjen äänen välissä.

Suurimmat haasteet äidille aiheuttaa kuitenkin oma tytär, jonka itsenäistymispyrkimysten ja sopivan löyhien mutta turvallisten rajojen asettamisen kanssa äiti on hukassa. Löydettyään tyttärensä päiväkirjan ja luettuaan sitä salaa, joutuu nuorekas äiti toteamaan, että kuilu sukupolvien välissä on leveä, eikä kaikkein läheisinkään suhde takaa, että toisen tuntisi täydellisesti.

LOL on ensisijaisesti teini- ja naiskatsojille suunnattu elokuva, joka on toteutukseltaan sopivassa suhteessa reipas, kaunistelematon, romanttinen, lämmin ja kiltti. Cyrus jaMoore säteilevät valkokankaalla, mutta eivät syö toistensa loistoa, vaan pelaavat hyvällä keskinäisellä kemialla samaan maaliin.

Temaattisesti LOL käsittelee kasvamisen haasteita, joita riittää tarinan jokaisella keskushenkilöllä. Elokuva muistuttaakin, että vapauden ja vastuun tasapaino, itseensä ja unelmiinsa uskominen, sekä ystävyys ja rakkaus ovat asioita, joita joutuu päivittämään kaiken ikäisenä. Eikä valmiiksi tulla koskaan.

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.