Ympäristönsuojelussa otettu edistysaskelia

Niklas Hynninen (vas.) ja Jukka Muhonen kantoivat elektroniikkaromua Riihimäen Kiertokapulan toimipisteelle. Kaupunkilaisilla on hyvin tiedossa alueen kierrätyspaikat.

Ari Peltonen

AAMUPOSTI | Kansainvälinen Rion ympäristökokous nostattaa pinnalle kysymyksiä maapallon hyvinvoinnista, ja päällimäisenä Hyvinkäällä ja Riihimäellä pohditaan kestävää kehitystä.

Vihreiden kaupunginvaltuutetun Eero Yrjö-Koskisen mukaan Riihimäen valmiudet ympäristöasioissa ovat kohentuneet, vaikka paljon on vielä tekemistä. Kaavoitus menee liian usein kaiken muun edelle.

Samoilla linjoilla on Hyvinkään kestävän kehityksen projektipäällikkö Markku Nieminen.

Suurin muutos on Hyvinkään osittainen siirtyminen jätteillä tuotettuun lämpöön vuonna 2013.

Paikalliset ovat erityisen kiinnostuneita käyttämään julkisia kulkuneuvoja ja kierrättämään ympäristönsä hyväksi.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Riihimäellä teknisen viraston tavoitteena on tasapainoittaa kaupungin budjetti vajetta. Kaavoittamalla halvalla saatuja alueita koitetaan pitää pää pinnalla vaikka se ei kaupunkirakenteen kehittämistä tuekkaan (Kalmun alue). Alueita joista ei saada kaavoitus tuottoa ei harkitakaan.
Sama tavoite on Riihimäen Vedellä. Ilmeisesti tarkoituksella on viime vuosina siirretty Riihimäen Veden voittoja tasapainottamaan kaupungin budjettia. Sama meno jatkuu ilmeisesti tänäkin vuonna ja puolustaudutaan tulevalla puhdistamo laajennuksella. Tätä voi pitää piilo veroäyrin korotuksena jossa Riihimäkeläisiltä peritään pari miljoonaa euroa vuodessa veden kulutuksen perusteella. Tämä korotus kohdistuu erityisesti lapsiperheisiin.
Myös Riihimäen Kierrätyskeskus tarvitsisi käyttökelpoisemmat tilat esimerkiksi vanhalla linja-autoasemmalla, jotta esimerkiksi huonekkalujen kierrätystä saataisiin edistettyä Kiertokapulan käytön sijasta.

Kustannus kysymys (ei varmistettu)

Lainaus "Vihreiden kaupunginvaltuutetun Eero Yrjö-Koskisen mukaan Riihimäen valmiudet ympäristöasioissa ovat kohentuneet, vaikka paljon on vielä tekemistä. Kaavoitus menee liian usein kaiken muun edelle."

Kaavoituksesta olen samaa mieltä. En ole kuitenkaan huomannut vihreiden tehneen Riihimäellä yhtään mitään asian korjaamiseksi. Riihimäellä on viime vuosina tuhottu uskomaton määrä viheralueita taajama-alueella. Viimeisin esimerkki tästä on Suokylän alue, missä kaikki pienetkin viherkaistat on tungettu täyteen uutta kuutioarkkitehtuuria. Käykääpä vaikka tutustumassa!

Lainaus: "Paikalliset ovat erityisen kiinnostuneita käyttämään julkisia kulkuneuvoja ja kierrättämään ympäristönsä hyväksi."

Mitä ihmettä tämä tarkoittaa? Riihimäellä ei käytännössä ole julkista liikennettä, ellei tällä tarkoiteta rautatietä. Mitä hyötyä on kierrättämisestä, jos se "ympäristö" muuttuu kiihtyvällä tahdilla betonikuutioiksi ja parkkipaikoiksi?

Partamooses

Vihreathän vastustivat raviradan siirtoa kaupungin ulkopuolelle? Ilmeisesti vajaa kymmenen hehtaaria hyvää rakennusmaata on tärkenpää pitää hevosille kuin ihmisille. Kaksia raveja kohti per vuosi tuntuu kohtuuttomalta.
Toinen sopiva rakennuskohde on varuskunnan ampumarata. Sillähän ei ammuntoja juurikaan enää voi pitää melurajoitusten vuoksi. Vuonna 2015 tarve loppuu kokonaan varusmieskoulutuksen siirtyessä Parolaa. Siinä puhutaan jo sodoista hehtaareista rakennusmaata keskellä kaupunkia. Mutta sitähän kaupunki ei voi pakkolunastaa halvalla.
Vanhan lasitehtaan aluella on useanpia hehtaareita maata sijoittajilla, jotka jemmaavat maata parenpien tuottojen toivossa.
Vaan valtuusto päättää kasvattaa kaupunkia periferiaan eli Kalmuun. Sekä muutta kaikki mahdolliset puistoalueet esimerkiksi Peltosaaresta ja Räätykänmäestä.
Peltosaaren tapaus on taidokkaasti naamioitu alueen kehittämiseksi. Todellisudessa tarkoituksena on kustantaa kaupungin vuokra-asuntojen remontointi kaavoittamalla lisärakennusmaata alueelle. Muu kehitys tulee tyssäämään rahoitusongelmiin. Onkohan jo esisopimukset valmistelu.

Peltosaari säälittää (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun