Kypärä päähän, suomalaiset pyöräilijät!

AAMUPOSTI | Frank Benschin vastajulkaistun tutkimuksen mukaan suurin osa vapaa-ajan onnettomuuksista tapahtuu pyöräillessä.

Tapaturmien tavallisimpia seurauksia ovat kasvojen murtumat, selkärangan vammat sekä pään sisäiset vammat.

Liikenneturvassa ihmisiä kannustetaan pyöräilemään tutkimuksen löydöksistä huolimatta.

– Kunhan on taitoa ja kunto kestää, sanoo Liikenneturvan yhteyspäälliikkö Varpu Tavaststjerna.

Tavaststjernan mukaan runsas kolmannes suomalaisista käyttää pyöräilykypärää.

Urheiluun ja harrastuksiin liittyvät onnettomuudet ovat yleistyneet kaikkialla maailmassa.

Maailman terveysjärjestö arvioi, että päivittäin noin 16 000 ihmistä kuolee ja vielä useampi vammautuu tapaturmissa.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Käytän kyllä kypärää, mutta olen odottanut mallia, jossa olisi suojaa myös aurigonsäteille. Kohta joudun luopumaan siitä, kun joudun leikkauttamaan liian usein kasvoistani Basalioomaa.
Pitää tyytyä pilvisen päivän pyöräilyyn.

TAMA (ei varmistettu)

Tein löydön yhdestä pyöräliikkeestä, ratsastuskypärän mallinen pyöräilykypärä, ostin itselle ja vaimolle, väri vaalea bees eli sopii vanhemmallekin henkilölle. En suosi virtaviivaisia ja päähän huonosti sopivía ammattilaisten kypäriä. Myyjä antoi vielä alennuksen, koska piti ostosta tärkeänä. Onhan ehjä pää parempi kuin kaatumisessa vahongoittunut

Kalevi65 (ei varmistettu)

Kaupunkipyöräilyssä on tärkeää asento ja asenne. Kun nostat pääsi pystyyn ja ajat selkä suorana, on pään satuttaminen kolaritilaneessa paljon epätodennäköisempää kuin jos makaisit ohjaustangon päällä niinkuin lähtevä ohjus. Koeta päästä myös eroon minä-menen-nyt-kun-minulla-on-oikeus-asenteesta. Suvaitsevaisuus ja toisen huomioiminen päästävät päätä. Käy kerran jossain oikeassa pyöräilykaupungissa, vaikkapa Amterdamissa. Moniko siellä käyttää kypärää? Ei juuri yksikään. Eikä asia ole siellä mikään ongelma

Herkules Nieminen (ei varmistettu)

Kaupunkipyöräilyssä ei kypärän käyttö ole tarpeellista. Tärkeämpää on tosiaan asento ja asenne. Kannattaa käydä edellisessä viestissä mainitussa Amsterdamissa toteamassa, miten fillarimetropolissa liikutaan kaksipyöräisillä. Jos pyöräily tapahtuu maastossa tai siitä tehdään urheilusuoritus, silloin oikeat varusteet ovat tärkeät ja niihin kuuluu kypärä.

"Kilpapyöräilijä" (ei varmistettu)

Kypärän käyttämättömyys on osa luonnollista karsintaa siinä missä tupakointi, ajaminen ilman turvavyötä ja tolkuton ryyppääminen. Luonto karsii vähälahjaiset yksilöt, joilla ei ole elämisen edellytyksiä. Harmi vaan, että me muut joudumme maksamaan em. karsinnan kustannukset.

Järkee vai ei? (ei varmistettu)

Kypärän käyttämättömyys on osa luonnollista karsintaa siinä missä tupakointi, ajaminen ilman turvavyötä ja tolkuton ryyppääminen. Luonto karsii vähälahjaiset yksilöt, joilla ei ole elämisen edellytyksiä. Harmi vaan, että me muut joudumme maksamaan em. karsinnan kustannukset.

Järkee vai ei? (ei varmistettu)

On kai selvää että pyörällä voi rikkoa muutakin kuin päänsä. Kun suomalaiset saadaan käyttämään kypärää ovat vuorossa leukasuojus, polvien ja kyynärpäiden suojaimet, rintapanssari, selkäsuoja, murtumilta ja auringolta suojaavat käsineet, nilkkaa ja sääriluuta tukevat ajosaappaat, ... Liikenneturvassa ja ministeriöissä riittää virkamiehiä ja poliitikkoja jotka tärkeämpien töiden puutteessa pohtivat päivät läpeensä mukatärkeitä turvallisuusparannuksia. Mitä kypärään tulee niin parempi olisi käyttää päätä ajolinjan miettimiseen eikä raivata sillä esteitä. Juuri tällä menetelmällä voi jokainen vaikuttaa itse omaan allejäämisen todennäköisyyteensä. Kun katsoo ajaessaan eteensä ja ympärilleen voi havaita päälletulijat jo ennen osumaa. Erityisen tärkeää olisi suorittaa tätä katselemismenettelyä juuri ennen kuin aikoo muuttaa ajosuuntaansa. Hyvä pyöräilijä selviytyy usein tilanteista joihin taitava ei koskaan edes joudu.

Polkija-Pirhonen (ei varmistettu)

Olisi erittäin tarpeellista säätää laki, jolla tehtäisiin myös jalankulkijalle kypärän käyttö pakolliseksi. Kännykän käyttö kavellessä olisi myös syytä kieltää. Etenkin jos ei käytä kypärää.

Kypäräpakko käv... (ei varmistettu)

Totta on. Kännykän käyttö kävellessä näyttää olevan yhtä vaarallista kuin autoillessa. Helposti tarkkaavaisuus herpaantuu ja huomaamattaan kävelee pyöräilijän eteen.

Sippola (ei varmistettu)

Olisi syytä lakata kehittelemästä uusia lakeja, joilla holhotaan aikuisia ihmisiä. Jo säädettyjäkin olisi syytä purkaa. Muukin ajamisen tai liikkumisen aikainen askarointi kuin kännykkä hankaloittaa hallintalaitteiden käyttöä ja ympäristön havainnointia, joten mitään erityisemmin eritettelemättä ajajalta voisi kieltää saman tien kaiken muun kuin ajamisen. Tai sitten lähdetään siitä, että mitään nimenomaisesti kieltämättä ajajan on pystyttävä havainnoimaan muu liikenne ja kyettävä käyttämään kaikkia hallintalaoitteita. Pyöräilykypärän ja heijastimen käyttöä voi pitää suositeltavana, mutta laista pakot voisi poistaa. Kun huomattava, ellei peräti suurin osa pyöräilijöistä pyöräilee jalkakäytävillä. ei siihenkään juuri koskaan puututa, ja jopa päivystävä komisario ehdottaa, että asia ratkaistaan muuttamalla jalkakäytäviä kevyen liikenteen väyliksi.

Kypärätön kulki... (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun