Elokuva-arvio: Lumikki ja metsästäjä yhdistää kiehtovasti uutta ja vanhaa

Viihde
Kommentoi

Edellinen Lumikki-elokuva Kerro kerro kuvastin sai ensi-iltansa maaliskuun lopussa. Nyt lumivalkean ihon ja korpinmustat hiukset omistava kaunotar palaa taas valkokankaalle, tällä kertaa mainoselokuvien parissa kannuksensa hankkineen Rupert Sandersin ohjaamana.

Lumikki ja metsästäjä -elokuvan Lumikkina nähdään Twilight-elokuvista tuttu Kristen Stewart, ilkeänä äitipuolena Charlize Theron, metsästäjänä Chris Hemsworth ja prinssinä Sam Claflin.

LUMIKKI JA METSÄSTÄJÄ
Snow White and The Huntsman
(2012)
Lajityyppi: Toiminta, draama, fantasia
Ohjaaja: Rupert Sanders
Pääosissa: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin
Kesto: 2h 07 min
Ikäraja: 12

Seikkailu käynnistyy Lumikin lapsuudesta, joka päättyy liian varhain äidin kuollessa. Nopeasti kuningas valitsee uuden vaimon, joka heti häiden jälkeen näyttää todelliset motiivinsa.

Vallanhimoinen ja kateellinen äitipuoli sulkee Lumikin vankityrmään, josta tämä kuitenkin pakenee. Perään lähetetty metsästäjä ei tapakaan Lumikkia, vaan ryhtyy opettamaan tälle taistelulajeja. Tarinaan kuuluvat tietysti myös seitsemän kääpiötä sekä komea prinssi.

Sisällöllisesti elokuva on kiinnostava sekoitus vanhaa ja uutta. Tarinaan mahtuu niin klassikkosadun elementtejä kuin uudempia, tähän aikaan hyvin istuvia säikeitä ja teemoja. Onnistuneet näyttelijävalinnat takaavat, että molemmat ulottuvuudet tulevat luodatuiksi.

Myös elokuvan esteettinen anti ja visuaalinen toteutus on hurmaavaa. Eeppinen fantasia on sekä klassisen että raikkaan kaunis, olematta kuitenkaan ylimakeasti kuorrutettu. Visuaalisesti erityisen upeita ovat kohtaukset, joissa ikä- ja kauneusteema konkretisoituu.

Yhdysvalloissa Lumikki ja metsästäjä oli katsotuin elokuva viime viikonloppuna. Se voi enteillä menestystä myös Suomessa, mitä toivookin, sillä pirteästi uudelleensovitetun vanhan tarinan on helppo kuvitella miellyttävän laajaa katsojakuntaa.

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.