Elokuva-arvio: Lumikki ja metsästäjä yhdistää kiehtovasti uutta ja vanhaa

Hyökkäykseen! Lumikki johtaa joukot kohti pahan kuningattaren linnaa.

BlueBolt/Universal Pictures

Edellinen Lumikki-elokuva Kerro kerro kuvastin sai ensi-iltansa maaliskuun lopussa. Nyt lumivalkean ihon ja korpinmustat hiukset omistava kaunotar palaa taas valkokankaalle, tällä kertaa mainoselokuvien parissa kannuksensa hankkineen Rupert Sandersin ohjaamana.

Lumikki ja metsästäjä -elokuvan Lumikkina nähdään Twilight-elokuvista tuttu Kristen Stewart, ilkeänä äitipuolena Charlize Theron, metsästäjänä Chris Hemsworth ja prinssinä Sam Claflin.

Seikkailu käynnistyy Lumikin lapsuudesta, joka päättyy liian varhain äidin kuollessa. Nopeasti kuningas valitsee uuden vaimon, joka heti häiden jälkeen näyttää todelliset motiivinsa.

Vallanhimoinen ja kateellinen äitipuoli sulkee Lumikin vankityrmään, josta tämä kuitenkin pakenee. Perään lähetetty metsästäjä ei tapakaan Lumikkia, vaan ryhtyy opettamaan tälle taistelulajeja. Tarinaan kuuluvat tietysti myös seitsemän kääpiötä sekä komea prinssi.

Sisällöllisesti elokuva on kiinnostava sekoitus vanhaa ja uutta. Tarinaan mahtuu niin klassikkosadun elementtejä kuin uudempia, tähän aikaan hyvin istuvia säikeitä ja teemoja. Onnistuneet näyttelijävalinnat takaavat, että molemmat ulottuvuudet tulevat luodatuiksi.

Myös elokuvan esteettinen anti ja visuaalinen toteutus on hurmaavaa. Eeppinen fantasia on sekä klassisen että raikkaan kaunis, olematta kuitenkaan ylimakeasti kuorrutettu. Visuaalisesti erityisen upeita ovat kohtaukset, joissa ikä- ja kauneusteema konkretisoituu.

Yhdysvalloissa Lumikki ja metsästäjä oli katsotuin elokuva viime viikonloppuna. Se voi enteillä menestystä myös Suomessa, mitä toivookin, sillä pirteästi uudelleensovitetun vanhan tarinan on helppo kuvitella miellyttävän laajaa katsojakuntaa.

LUMIKKI JA METSÄSTÄJÄ Snow White and The Huntsman (2012) Lajityyppi: Toiminta, draama, fantasia Ohjaaja: Rupert Sanders Pääosissa: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin Kesto: 2h 07 min Ikäraja: 12
Written by:

Teija Varis

Ota yhteyttä