Onko koirasi passi voimassa? Näillä vinkeillä lähdet murren kanssa kesälomareissulle

Viihde
Kommentoi 2

Kun koirallinen perhe suunnittelee kesälomareissua, saattaa haasteeksi koitua se, että koiraa on vaikea saada hoitoon loman ajaksi. Toisaalta pitkää lomaa ei edes raaskisi olla erossa rakkaasta perheenjäsenestä. Yhä useampi ratkaisee ongelman ottamalla lemmikkieläimensä mukaan lomalle. Mutta ennen kuin karvaisen matkaseuralaisen kanssa voi lähteä reissuun, on syytä hoitaa muutama asia kuntoon.

– Ulkomaille lähdettäessä koiralla pitää olla voimassa oleva EU-passi. Koiran täytyy olla mikrosirutettu, jotta se on tunnistettavissa. Tietysti rokotukset on oltava myös kunnossa. Suomesta pitää muistaa ottaa matolääkitys mukaan, koska se täytyy aloittaa muutamaa vuorokautta ennen kotiinpaluuta, Tapiolan vakuutusasiantuntija Kirsi Salmijärvi kertoo.

 

Koiralle varata paikka lentokoneesta kuten muillekin matkustajille.”

 

Ennen reissuun lähtöä kannattaa tarkistaa omien vakuutusten kattavuus. Usein tiedämme, mitä oma matkavakuutus kattaa, mutta koiravakuutuksen ehdot saattavat olla epäselvät. Omasta vakuutusyhtiöstä kannattaa selvittää, onko koiravakuutus ylipäätään voimassa ulkomailla.

– Koiralle on saatavilla tapaturmavakuutus, joka korvaa kuolemantapauksissa. Sairaskuluvakuutus puolestaan kattaa eläinlääkärikäynnit, tutkimukset ja hoidot. Lisäksi koiralle voi ottaa vastuuvakuutuksen, joka korvaa silloin, kun koira aiheuttaa ulkopuoliselle vahingon, Salmijärvi neuvoo.

Mikäli lähtee reissuun lentäen, pitää myös koiralle varata paikka koneesta yhtä lailla kuin muillekin matkustajille.

– Pienet koirat matkustavat lentokoneen matkustamossa ja isommat koirat ruumassa. Jotkut lentoyhtiöt veloittavat hinnan koiran painon mukaan, toisilla puolestaan on kiinteät hinnat. Eli jos omistaa ison koiran, voi autolla matkustaminen tulla edullisemmaksi sekä olla muutenkin helpompaa, Salmijärvi huomauttaa.

 

Jotkut koirat voivat nirsoilla, jos tuttua ruokaa ei ole saatavilla.”

 

Mitä koiran matkalaukkuun sitten pakataan? Salmijärvi suosittelee ottamaan tavalliset tarvikkeet, joita kotonakin tarvitsee. Jos koira on tottunut tiettyyn ruokamerkkiin, saattaa olla hyvä idea pakata muonatarpeetkin matkalaukkuun.

– Totta kai ulkomailtakin saa koiranruokaa, mutta jos omaa merkkiä ei löydykään, saattavat jotkut koirat olla vähän nirsoja. Pieni ensiapupakkaus on myös aina paikallaan ottaa matkalle mukaan, ihan meitä ihmisiäkin varten, Salmijärvi toteaa.

Kesällä koirille sattuu hitusen enemmän tapaturmia kuin talvisin, mutta mitään suurta piikkiä tilastoissa ei kuitenkaan ole havaittavissa. Tyypillisimpiä vammoja ovat kyynpuremat ja erilaiset tassuhaavat. Kesäaikaan koirille saattaa koitua myös pieniä iho-ongelmia, sillä jotkut koirat ovat varsinaisia vesipetoja.

– Jos koiralle sattuu pieni haaveri, voi sen hoitaa kotikonstein. Mutta jos sattuu jotakin isompaa, kannattaa ottaa viipymättä yhteys eläinlääkäriin. Ulkomailla lomakohteessa on hyvä myös selvittää ennakolta, mistä koiralle saa tarvittaessa apua, Salmijärvi toteaa.

2 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

20.2.2013 14:58

Matolääke pitää antaa 1-5 päivää ennen maihin tuloa.Koirani saa madotuksen vuorokautta ennen laivan lähtöä. Nyt ollaan tultu kolme kertaa Suomeen näyttelyreissuista eikä kertaakaan ole katsottu lemmikkieläinpassia.

20.2.2013 17:03

Koirien kanssa on mukava matkustaa Keski-Euroopassa. Siellä niistä tykätään, ne saa ottaa mukaan melkein mihin tahansa ja ravintolassa tuodaan aina ensimmäiseksi kuppi vettä koirille. On ihana jättää koiravihaajat Suomeen ja nauttia lomasta perheen kanssa, koirien kera :)

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.