Hyvinkään ammunta voi vaikuttaa aselain muutokseen

Paikalliset
Kommentoi 1

AAMUPOSTI | Hyvinkäällä tapahtuneesta ammunnasta tehdään selvitys, jonka tulokset voivat osaltaan vaikuttaa valmisteilla olevaan aselain kakkosvaiheen muutokseen.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) asettama hanke alkoi 25 huhtikuuta ja valmistelutyö kestää ensi vuoden loppuun saakka. Aseiden säilytystä käydään läpi kesän ja syksyn aikana.

Sisäministeriön laajennettu johtoryhmä sai maanantaina alustavan katsauksen poliisin tutkinnallisista havainnoista.

Ensimmäinen partio tuli paikalle alle minuutissa ja poliiseja oli lopulta paikalla 50.

Ensimmäisessä partiossa mukana ollut naispuolinen työharjoittelija haavoittui luodista vakavasti.

Räsäsen mukaan on vielä liian aikaista kommentoida, mitä muutoksia Hyvinkään tapahtumat tulevat aiheuttamaan.

– Tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Aselakihankkeen yhteydessä tapaus tullaan ottamaan huomioon esimerkiksi aseiden säilyttämiseen liittyvässä kysymyksessä.

– Tapaus selvitetään perusteellisesti ja siitä otetaan mahdollisimman paljon opiksi.

– Poliisi tulee ohjeistuksillaan ja koulutuksessaan tekemään tarvittavat muutokset käytäntöihinsä. Tässä yhteydessä tarkastellaan muun muassa taktiikkaan ja suojavarusteisiin liittyvät kysymykset, Räsänen kommentoi Aamupostille.

– Tapaus on koskettanut niin henkilökohtaisesti, kuin sisäisestä turvallisuudesta vastaavana ministerinäkin. Uhrien joukossa on lasteni tuttavia, mikä lisäsi tilanteen järkyttävyyttä.

– Olen myös syvästi huolissani vakavasti loukkaantuneen poliisin puolesta. Koska vastaan myös kirkollisasioista hallituksessa, haluan kiittää Hyvinkään seurakuntaa, joka on järjestänyt niin henkistä kuin hengellistäkin apua sureville ja järkyttyneille. Tapaus on mittakaavassaan suuri ja on koskettanut suurta joukkoa ihmisiä, Räsänen sanoo.

1 kommentti Kommentoi
toimitus

Kommentit

29.5.2012 22:35

Mielestäni on aivan turhaa kiristää aselakia muuten kuin aseen säilytyksen kannalta,kun ne ovat asianmukaisesti säilössä sen pitää riittää.En ainakaan muista sellaista tapausta,jossa joku aktiiviharrastaja olisi tehnyt joukkosurman,ainakaan selvin päin.Jos ampuma-aseet kielletäisiin esim,kokonaan niin silloinhan pitäisi kieltää myös kaikenlaiset teräaseet,puukot,keittiöveitset,lyömä-aseet kuten puntarit. Kyllä rikoksen tekijä aina löytää sellaisen esineen,jota voi käyttää vahingontekoon,jos on sellaista harkitsemassa.Kivikin kelpaisi vallan mainiosti,ja on vaarallinen. Aseet yhteen kaappiin,ei hyvä,kuka vartio,ja koska voisi saada mennäkseen harrastusensa pariin.Taikka metsälle.Ja laittomat aseet eivät varmasti lopu minkäänlaisen aselain muutoksen takia. Itse olen harrastanut ammuntaa runsaat 40 vuotta,enkä ole kertaakaan nähnyt kenenkään ampujan osoittavan toista ihmistä kohti aseellaan,edes leikillään.Aselaki pitää olla oikeudenmukainen,ei mikään sellainen jota ei edes haluta noudattaa.Ja lääkäreille myöskin ilmoitusvelvollisuus,jos on pienintäkään epäilyä että potilas voisi olla vaaraksi yhteiskunnalle. Koetetaan pysyä edes tässä asiassa jonkinlaisessa kohtuudessa.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.