Kansanedustajat etsivät ampumisten estämiseksi keinoja koko yhteiskunnasta

AAMUPOSTI | Aamupostin alueen kansanedustajat ovat järkyttyneitä Hyvinkäällä viikonvaihteessa tapahtuneen ampumistragedian vuoksi ja esittävät surunvalittelunsa kaikille, joita asia koskee.

Ammunta tapahtui kaikille tutussa arkiympäristössä, joka mielletään yleensä turvalliseksi.

– Kaiken kuvittelee olevan suojaisaa ja turvallista. On tärkeää, että tapahtuma selvitetään mahdollisimman hyvin. Ovat syyt mitkä tahansa, on meidän pidettävä ihmisinä toisistamme parempaan huolta ja opittava tuntemaan vastuuta toisistamme, sanoo Outi Mäkelä (kok.).

Kokoomuksen loppilainen Timo Heinonen myöntää valtavan järkytyksen olevan nyt päällimmäisenä mielessä. Hyvinkään keskustassa oli lauantaiyönä myös Heinosen tuttuja, joista osa ehti poistua vain minuutteja ennen ampumista.

– Resurssien pitää olla kunnossa päivähoidosta kouluun. Apua ja tukea pitää saada silloin kuin sitä tarvitaan.

Heinonen sanoo, ettei kaikkea vastuuta voida sysätä viranomaisille. Myös perheiden roolista on keskusteltava. Vanhemmuuden kriisinkin merkkejä on paljon nähtävissä.

Perussuomalaisten Jussi Niinistö miettii myös nuorten mielenterveysasioita.

Riihimäkeläinen Aino-Kaisa Pekonen tehostaisi keinoja nuorten mielenterveysongelmien paljastamiseksi. Aselain muuttaminen on hänen mukaansa vai yksi keino muiden joukossa. Kaikki mahdolliset keinot on otettava nyt käyttöön.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Ota yhteyttä