Tyytyväinen Dean Ferris piti Antti Pyrhösen SM-supercrossissa takanaan

Urheilu
Kommentoi

HYVINKÄÄ | Australian Dean Ferris oli väkevin Hyvinkään Vauhtipuistossa ajetussa supercrossin tämän kauden SM-avauksessa. Hyvinkään Antti Pyrhönen oli finaalin kakkonen. Junioriluokassa hyvinkääläiskuljettajat Lari Jukola ja Mikael Kaipanen ylsivät palkintopallille.

Karsinta- ja alkuerissä ei koettu mitään mullistavaa, kun kaikki mukana olleet maailman motocrossratoja kiertävät kuljettajat selvittivät helposti tiensä päivän finaaliin. Ferris ja Pyrhönen voittivat alkueränsä vaivattomasti ja yleisö odotteli vesi kielellä miesten kohtaamista finaalissa.

Finaalin voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä 21-vuotias australialainen karkasi kärkeen heti ensimmäisellä kierroksella Pyrhösen taistellessa Ferrisin tiimikaveri Santtu Taiaisen kanssa kakkossijasta. Pyrhönen pommitti Tiaista vähän oikealta ja vasemmalta, mutta siilinjärveläisen kantti kesti yllättävänkin pitkään.

Kun Pyrhönen lopulta onnistui ohituksessa, oli Ferris jo kaukana taivaanrannassa. Pyrhösen oli nyt tyytyminen pitämään kakkossija itsellään, sillä Tiainen pysyi lähituntumassa.

Ferris otti lopulta helpon voiton erittäin sulavalla ja ja eleettömällä ajollaan. Pyrhönen oli toinen ja Ferrisin tiimikaverina MM-sarjaa ajava Tiainen kolmas.

– Oli hieno kokemus käydä Suomessa ja päästä ajamaan Suomen mestaruusosakilpailu. Sitä en osaa sanoa, ajanko muita tämän sarjan osakilpailuja, sillä pääpaino minulla on tietenkin MM-sarjassa, tyytyväinen Ferris sanoi.

– Ferris ajoi todella nätisti ja kovaa. Arvostan sitä, että hän viitsi ajaa tämän SM-kisan. Samoin Santtu antoi minulle kunnon vastuksen ja jouduin panemaan kaiken likoon, että pääsin hänestä ohi. Sitten oli Ferris jo aivan tavoittamattomissa. Eikä kyllä itsellänikään ollut enää paukkuja hihassa, sen verran kisaaminen Santun kanssa verotti, Pyrhönen mietti.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.