Koistinen menehtyi, Matikka ja Nikkanen haavoittuivat

AAMUPOSTI | Hyvinkään Tahkon puheenjohtaja Ossi Savolainen koki muutaman tunnin sisään elämänkirjon äärilaidat.

Työmatkalla Ruotsin Uumajassa Savolainen seurasi perjantaista ottelua Pattijoen Urheilijoita vastaan tekstiviestien välityksellä.

Yllätysvoiton jälkeen Savolainen oli käynyt Tahkon kotisivuilla katsomassa ottelun kuvakoostetta.

– Lähetin joukkueenjohtajalle viestin, jossa kerroin kuvista välittyvän iloisuutta, onnellisuutta ja itsevarmuutta enemmän kuin aikoihin, kertoi Savolainen palatessaan lentokentältä kohti kotia.

– Sitten aamuyöllä kello kolme Ruotsin aikaa sain ensimmäisen dramaattisen viestin yön tapahtumista.

Sarjakakkosena olevan Tahkon kauden kuusi ensimmäistä peliä ovat sujuneet varmaankin paremmin, kuin edes suurin osa joukkueestakaan olisi uskaltanut unelmoida.

– En pysty tässä tilanteessa miettimään asioita. Toivottavasti ymmärrät, kommentoi Tahkon pelinjohtaja Pasi Virtanen silmäkulmat kosteina.

Virtanen veti vuosia joukkuetta, johon Tahkon ampumavälikohtauksessa menehtynyt pelaaja liittyi 11-vuotiaana. Hän oli vain puoli vuotta Pasi Virtasen myös edustusjoukkueeseen kuuluvaa poikaa Valtteri Virtasta nuorempi.

 

Tahkon edustusjoukkue sai apua suruunsa ammattiauttajilta lauantaina alkuillasta. Sen jälkeen seuran johto kokoontui palaveriin.

– Pelaamme varmastikin kauden Superpesiksessä loppuun, mutta ensi viikon torstaina otteluohjelmassa ollut seuraava pelimme ainakin siirtyy. Kitee-ottelu olisi ollut televisiopeli, mutta tässä tilanteessa sen pelaaminen tuntui vaikealta, totesi Savolainen ennen seurajohdon palaveria.

– Toipumisessa auttaa, jos pääsee takaisin päivittäisiin rutiineihin. Oli kuitenkin hieno ele pesäpalloliikkeeltä siirtää kaikki tämän viikonlopun pelit, Savolainen korosti.

– Kuulin asiasta aamukymmeneltä. Kilpailun johtoryhmä teki saman tien puhelinkokouksessa päätöksen koko viikonlopun otteluiden siirtämisestä, kertoi pala kurkussa Pesäpalloliiton nykyisin Haapajärvellä asuva toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi. Hän on asunut pitkään myös Järvenpäässä.

Tahkon pelaajat olivat viettäneet perjantaisen ottelunsa jälkeen saunailtaa, koska seuraavaan otteluun piti olla aikaa liki viikko.

Hyvinkään keskustassa oli liikkeellä muitakin pelaajia ja pelinjohtoa kuin kolme ampumisen kohteeksi joutunutta.

Sairaalassa menehtynyt tahkolainen oli huhtikuussa 19 vuotta täyttänyt linjapelaaja Topi Koistinen.

Loukkaantuneet ovat kopparit Miikka Matikka, 25, ja Teemu Nikkanen, 19. Ainakin riihimäkeläislähtöisen Nikkasen kausi lienee vamman takia ohi.

Olkapäähänsä osuman luodista saanut Matikka leikattiin aamupäivällä.

Tahko saa Superpesikseltä suruaikaa. Ylimmän sarjatason tuore toimitusjohtaja Petri Kaijansinkko muutti tehtävänsä myötä Porista nimenomaan Hyvinkäälle.

– Kuuntelemme Tahkon toiveita ja neuvottelemme siitä, miten he voisivat näkemyksensä mukaan jatkaa sarjaa, totesi Kaijansinkko lauantaina Yle1:n Urheiluruudussa.

– Toivottavasti saisimme rauhoituttua pariksi viikoksi niin, että myös ottelumme Vimpeliä (kotona sunnuntaina 3.6.) ja Kouvolaa (vieraissa tiistaina 5.6.) vastaan voitaisiin siirtää, Savolainen sanoi.

Sen mukaan Tahkon kausi jatkuisi kotiottelulla Jyväskylän Kiriä vastaan sunnuntaina 10. kesäkuuta.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Olin Hyvinkäällä, kun kuulin venäläisen jääkiekkojoukkueen menehtymisestä lento-onnettomuudessa ja Hyvinkäältä tuli näin myös seuraava urheilujoukkueuutinen. Nyt istuin selkäkivun vuoksi aamuyöllä hetken valveilla ja havahduin suoraan pätkään YLE:n Yöradiossa Hyvinkäältä ja kuunnellesani ajattelin, että ei helvetti voi olla totta, mikä tätä maata ja maailmaa vaivaa!!?? Osanottoni kaikkille, joihin tämä tapahtuma sananmukaisesti osui.
Elinikäiseni pesäpallon ystävänä olen järkyttynyt Tahkoa kohdanneesta onnettomuudesta. Menehtynyt pelaajanne samoin kuin kaksi haavoittunuttakin haluaisivat varmasti, että pelaatte Superpesistä ja tehokkaasti. Tehkää se, parempaa kunnianosoitusta kaikillekin onnettomuden uhreille ette voi osoittaa!

Hadza (ei varmistettu)

Kun ampumistapauksia tapahtuu ja tulee tapahtumaan lisää tulevaisuudessa, niin olisiko syytä koittaa kääntää nämä ampumisjupakat syyttömistä kansalaista vaikka kohdistumaan, niin kutsuttuihin koviin miehiin, eli jengiläisiin. Näin syyttömät ihmiset eivät joutuis kärsimään ja tavalliset kansalaiset saisivat olla rauhassa. Jengiläiset kun ovat sanoneet, että he kuuluvat yhteiskunnan ulkopuolelle, joten mielestäni se pitäisi sallia heille hyvässä, että pahassa ja kunnioittaa heidän päätöstään.

ei aseille (ei varmistettu)

Toivon, että vihdoin saisimme kouluun ohjeet, miten opettajan tulee konkreettisesti toimia, jos joku kävelee luokkaan ase kädessä ja alkaa ampua.

Koulun kriisiohjeet kertovat vain, että tiedotusvastuu on rehtorilla eikä henkilökunnan toivota kommentoivan tapahtumia mediassa. Tiedetään myös, että tapahtumien jälkeen on järkyttyneiden mahdollista saada kriisiaåua...

Kaikenlaista jonninjoutavaa muistiota ja raporttia väännetään niin, että opettajan ajasta kuluu iso osa koulun sähköpostin ja verkkosivujen lukemiseen ja yhä uusien organisaatiomuutosten ja ohjeiden opiskeluun...

Mutta mitään ohjeistusta harkittuun, nopeaan ja ihmishenkiä pelastavaan toimintaan ei vaan saada. Voisiko rehtori kertoa, mitä teen kun käytävillä alkaa paukkua? Soitan poliisille ja sitten vaan odotellaan?

Huolestunut opettaja (ei varmistettu)

Otappa yhteys paikalliseen pelastusviranomaiseen ettei koulunne pelastussuunnitelma ole ajantasalla. Kyllä ne ohjeet ainakin omasta puljusta löytyvä,t eivät tosin ole kaikkien tiedossa.

ES-SE (ei varmistettu)

Ei millään pahalla, mutta voisiko uutisten sana "haavoittunut" vaihtaa sanaan "loukkaantunut". Menehtynyt ok ... tulee vaan liikaa mieleen tämä pesäpallokieli.

hanskii (ei varmistettu)

Ei siellä kouluissa ole pomminpurkuharjoituksiakaan.
Eiköhän nämä ole yksittäistapauksia, eikä niitä tai oikeastaanhan ne voisi
laittaa sitten opettajankoulutuksen mukana.
Varmaan jotain yksittäisiä neuvoja olisi hyvä olla, mutta ei todellakaan ole
opettajan pidä mikään hengenvartija olla.

9B (ei varmistettu)

Ymmärrän opettajan huolen, jos on Hyriassa opettajana. Sekä ampuja että uhrit ovat sen opiskelijoita. Oliko vain hyvää tuuria, että ei saatu Hyvinkäälle kouluampumistapausta? Epäilty itsekään ei ehkä ymmärrä motiiviaan, mutta outo sattuma minusta.

Äiti vaan (ei varmistettu)

Jälleen kävi näin.Jatkossakin tapauksia varmasti tulee.Pitääkö median vatvoa näitä juttuja lööpeissään jatkuvasti.Breivikin tapauksesta on kirjoitettu ja kerrottu yksityiskohtia myöten jatkuvasti.Näytetty nyrkkitervehdyksiä ym muuta ruudussa.Nuoren epävakaan ja vielä kehittymättömän nuoren mielessä nämä asiat saattavat saada aikaan nyt jälleen tapahtuneen kaltaisen reaktion.Mutta mediahan toimii tietysti voitto periaatteella.Rahaa irti vaikka millä lailla.

Sepa (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun