Tapani Yli-Saunamäki vapaaksi vankilasta

Paikalliset
Kommentoi 14

AAMUPOSTI | Helsingin hovioikeus on päättänyt vapauttaa liikemies Tapani Yli-Saunamäen Vantaan vankilasta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Yli-Saunamäki pääsi vankilasta heti. Hän voi siten valmistautua hovioikeuskäsittelyyn vapaalta jalalta. Muiden Nova-jutussa tuomittujen lailla Yli-Saunamäki on valittanut tuomiostaan.

Hovioikeus piti Yli-Saunamäen pitämistä vangittuna kohtuuttomana. Vapauttamiseen vaikuttivat puolustautumismahdollisuuden turvaamisen lisäksi Yli-Saunamäen terveystilanne. Hovioikeus ei eritellyt terveydentilaa tarkemmin.

Yli-Saunamäki tuomittiin huhtikuussa Helsingin käräjäoikeudessa kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa lahjonnasta ja velallisen epärehellisyydestä.

Nova-jutussa Yli-Saunamäki ja neljä muuta konkurssiin menneen Nova Groupin johtajaa sai ehdottoman vankeustuomion. Samassa vyyhdessä kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) sai törkeästä lahjuksen ottamisesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Kuusi vuotta ehdotonta vankeutta saanut Arto Merisalo pysyy edelleen vangittuna Vantaan vankilassa. Hänen vaatimuksensa päästä vapaaksi hovioikeus hylkäsi jo aiemmin.

14 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

18.5.2012 00:44

Niin ne pukumiehet turvaa toistensa selustaa. Tavallinen duunari saisi virua sellissä maailman tappiin asti.

18.5.2012 13:42

Ykköslobbari lobbasi itsensä ulos vankilasta. Hyvä suoritus! Sitten vakavampaan asiaan. Onko totta, että vangit eivät saa tarvitsemaansa hoitoa vankilassa? Hovioikeuden päätöksestä voidaan näin otaksua, että sairas vanki joutuu virumaan sellisään ilman asianmukaista hoitoa. Ovatko ihmisoikeusjärjestöt puuttuneet asiaan? Aikaisemmin on ollut tiedotusvälineissä juttuja vankien erinomaisista terveyspalveluista. Onko tilanne muuttunut näin huolestuttavaan suuntaan, että täytyy päästä ulos vankilasta saadakseen asianmukaista hoitoa.

19.5.2012 02:25

Veikkaan, että tietää tietyistä keskeisistä päättäjistä asioita, jota nämä eivät halua julkisuuteen. Siksi pääsi vapaaksi.

Oikeasti sairaat vangit sen sijaan saavat kuolla selleihinsä hoidon puutteessa, vaikka olisi syytön tai pelkkä nälkäänsä nakin varastanut hylkiö...

Suomessa oikeus on määritelty siten, että lompakon paksuus vaikuttaa siihen saako oikeutta vai ei.

Suomen oikeusjärjestelmä on läpimätä.

19.5.2012 10:24

Eikä näyttänyt mielestäni helatorstaina medicin womanin terassilla hirveän sairaalta.!Naurua ja viinaa ainakin riitti siinä porukassa! Voi perkele sanon minä! Aivan naurettavaa että pääsee vankilasta.

19.5.2012 12:59

Onneksi Yli-Saunamäki ei ollut Perussuomalainen. Hänet olisi jo paloiteltu pieniin palasiin, erotettu valtuustosta ja Iltapäivälehdille riittäisi jorinaa vielä pitkäksi ajaksi. Asiaa ajava tuomari on kyllä varsinainen asiantuntija koska on itsekin tuomittu samoista vilpeistä. Hyvinkää pääsee maailmankartalle kun edes sen kaupunginhallitus ei ehdota että moinen herra potkastaisiin ulos valtuustosta. Uskomatonta toimintaa kaupunginhallitukselta ja varsinkin Kokoomukselta ja Kepuleilta. Muualta muuttaneena taidan myydä äkkiä taloni ja häipyä vaikka Kreikkaan. Siellä sentään kansalaiset laittavat hanttiin. Näinköhän "Hyvä Jätkä" Ilkka Kanerva ja tosirehellinen Antti "Kanki" Kaikkonenkin selviävät tällä Vihreiden ja Kommareiden yhteishallituksessa pään silityksellä ja viattomina kun ovat vain noudattaneet maan tapaa.

19.5.2012 16:08

Olisivat laittaneet alunperin Riksun vankilaan.

19.5.2012 22:25

Järkyttävää, aivan järkyttävää. Suomessa ei oikeuteen voi luottaa, se on selvääkin selvemmin rikollisten käsissä.

20.5.2012 10:13

Kun olet ns. "jonkintason valkokauluslainen", olet myös heikkokuntoinen, ja huonon terveydentilan omaava kansalainen. Päätellen nimittäin siitä, että rötöstellä ne voi, mutta sitten kun niistä "kakkua lankee", niin "pöpöt" ne iskee välittömästi, ja ylempiin oikeusasteisiin valituksen jälkeen ei muuta kuin vapaallejalalle vaan. Näin Suomessa oikeuslaitos toimii.
Mutta tavallisen kansalaisen kohdalla tilanne sitten onkin aivan toinen. Jo ero on siinä, että tavallisella kansalaisella ei ole oman varallisuutensa takia mitään mahdollisuutta valitella mihinkään ylempiin oikeusasteisiin, vaan itse aiheuttamastaan töpikselyistään tuomittu rangaistus on kärsittävä siinä pituudessa, mitä oikeus on Hänelle määrännyt.

20.5.2012 10:51

Justiinsa.
Voisitko hieman tarkentaa, ihan sillälailla varovasti, artikkeliasi.

20.5.2012 15:16

Tuollahan se istui lätkämatsissa, eikä näyttänyt mitenkään sairaalta. Juttu luisti ja nauru maittoi.

20.5.2012 18:32

Kyllä hovioikeutta on vedetty raskaasti retkuun terveydentila arvioinnissa. Nyt pitäisi laittaa lääkäri vastuuseen väärän todistuksen antamisesta. Vakavasti sairas on kotona tai sairaalassa, eikä istu terassilla tai jääkiekkokatsomossa. Voiko vakava sairaus olla korvien välissä, mikä estää vankilassa istumisen? Kyllä nyt pitää hovioikeuden tulla ulos kuorestaan ja ilmoittaa vapauttamisen todellisen syyn. Tässä menee kansalaisilta usko oikeuslaitoksen puolueettomuuteen.
Aamupostin toimituksen pitäisi tehdä juttu tästä tapauksesta. Pyrkiä haastattelemaan oikeustoimen asiantuntijoita ja kertoa hovioikeudelle vakavasti sairaan normaalin tuntuisesta elämästä vapaudessa.

25.5.2012 08:04

"Hyvinkään oma" Tapani Yli-Saunamäki.

4.12.2012 09:43

Eikö tämä vakavista rikoksista epäilty ollut jopa Hyvinkään kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja!

Hänen aikanaan tehdyt laajemmat "toimet" ehdottomasti tutkittava.

4.12.2012 11:48

Kiva kun tapsu pääsi vapaalle - pääsee Hyvinkään tilikirjoja "tarkastamaan" ja talousarviota "korjailemaan".

Nyt on kepulla iskun paikka -äkkiä "projekteja" päälle.( ei terveydenhoitoon liittyviä-maksakoot köyhät itte)

Sveitsin montun syventäminen olisi tarpeen!

Nyt tarjouksia ja ehdotuksia!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.