Tapani Yli-Saunamäki vapaaksi vankilasta

AAMUPOSTI | Helsingin hovioikeus on päättänyt vapauttaa liikemies Tapani Yli-Saunamäen Vantaan vankilasta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Yli-Saunamäki pääsi vankilasta heti. Hän voi siten valmistautua hovioikeuskäsittelyyn vapaalta jalalta. Muiden Nova-jutussa tuomittujen lailla Yli-Saunamäki on valittanut tuomiostaan.

Hovioikeus piti Yli-Saunamäen pitämistä vangittuna kohtuuttomana. Vapauttamiseen vaikuttivat puolustautumismahdollisuuden turvaamisen lisäksi Yli-Saunamäen terveystilanne. Hovioikeus ei eritellyt terveydentilaa tarkemmin.

Yli-Saunamäki tuomittiin huhtikuussa Helsingin käräjäoikeudessa kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa lahjonnasta ja velallisen epärehellisyydestä.

Nova-jutussa Yli-Saunamäki ja neljä muuta konkurssiin menneen Nova Groupin johtajaa sai ehdottoman vankeustuomion. Samassa vyyhdessä kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) sai törkeästä lahjuksen ottamisesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Kuusi vuotta ehdotonta vankeutta saanut Arto Merisalo pysyy edelleen vangittuna Vantaan vankilassa. Hänen vaatimuksensa päästä vapaaksi hovioikeus hylkäsi jo aiemmin.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Niin ne pukumiehet turvaa toistensa selustaa. Tavallinen duunari saisi virua sellissä maailman tappiin asti.

Justine (ei varmistettu)

Ykköslobbari lobbasi itsensä ulos vankilasta. Hyvä suoritus! Sitten vakavampaan asiaan. Onko totta, että vangit eivät saa tarvitsemaansa hoitoa vankilassa? Hovioikeuden päätöksestä voidaan näin otaksua, että sairas vanki joutuu virumaan sellisään ilman asianmukaista hoitoa. Ovatko ihmisoikeusjärjestöt puuttuneet asiaan? Aikaisemmin on ollut tiedotusvälineissä juttuja vankien erinomaisista terveyspalveluista. Onko tilanne muuttunut näin huolestuttavaan suuntaan, että täytyy päästä ulos vankilasta saadakseen asianmukaista hoitoa.

mape (ei varmistettu)

Veikkaan, että tietää tietyistä keskeisistä päättäjistä asioita, jota nämä eivät halua julkisuuteen. Siksi pääsi vapaaksi.

Oikeasti sairaat vangit sen sijaan saavat kuolla selleihinsä hoidon puutteessa, vaikka olisi syytön tai pelkkä nälkäänsä nakin varastanut hylkiö...

Suomessa oikeus on määritelty siten, että lompakon paksuus vaikuttaa siihen saako oikeutta vai ei.

Suomen oikeusjärjestelmä on läpimätä.

karu todellisuus (ei varmistettu)

Eikä näyttänyt mielestäni helatorstaina medicin womanin terassilla hirveän sairaalta.!Naurua ja viinaa ainakin riitti siinä porukassa! Voi perkele sanon minä! Aivan naurettavaa että pääsee vankilasta.

Justiinsa (ei varmistettu)

Onneksi Yli-Saunamäki ei ollut Perussuomalainen. Hänet olisi jo paloiteltu pieniin palasiin, erotettu valtuustosta ja Iltapäivälehdille riittäisi jorinaa vielä pitkäksi ajaksi. Asiaa ajava tuomari on kyllä varsinainen asiantuntija koska on itsekin tuomittu samoista vilpeistä. Hyvinkää pääsee maailmankartalle kun edes sen kaupunginhallitus ei ehdota että moinen herra potkastaisiin ulos valtuustosta. Uskomatonta toimintaa kaupunginhallitukselta ja varsinkin Kokoomukselta ja Kepuleilta. Muualta muuttaneena taidan myydä äkkiä taloni ja häipyä vaikka Kreikkaan. Siellä sentään kansalaiset laittavat hanttiin. Näinköhän "Hyvä Jätkä" Ilkka Kanerva ja tosirehellinen Antti "Kanki" Kaikkonenkin selviävät tällä Vihreiden ja Kommareiden yhteishallituksessa pään silityksellä ja viattomina kun ovat vain noudattaneet maan tapaa.

kkk (ei varmistettu)

Järkyttävää, aivan järkyttävää. Suomessa ei oikeuteen voi luottaa, se on selvääkin selvemmin rikollisten käsissä.

Oikeustaju koet... (ei varmistettu)

Kun olet ns. "jonkintason valkokauluslainen", olet myös heikkokuntoinen, ja huonon terveydentilan omaava kansalainen. Päätellen nimittäin siitä, että rötöstellä ne voi, mutta sitten kun niistä "kakkua lankee", niin "pöpöt" ne iskee välittömästi, ja ylempiin oikeusasteisiin valituksen jälkeen ei muuta kuin vapaallejalalle vaan. Näin Suomessa oikeuslaitos toimii.
Mutta tavallisen kansalaisen kohdalla tilanne sitten onkin aivan toinen. Jo ero on siinä, että tavallisella kansalaisella ei ole oman varallisuutensa takia mitään mahdollisuutta valitella mihinkään ylempiin oikeusasteisiin, vaan itse aiheuttamastaan töpikselyistään tuomittu rangaistus on kärsittävä siinä pituudessa, mitä oikeus on Hänelle määrännyt.

Yxs?, Riihimäeltä. (ei varmistettu)

Justiinsa.
Voisitko hieman tarkentaa, ihan sillälailla varovasti, artikkeliasi.

ernesti (ei varmistettu)

Tuollahan se istui lätkämatsissa, eikä näyttänyt mitenkään sairaalta. Juttu luisti ja nauru maittoi.

Riihimäkeläinen (ei varmistettu)

Kyllä hovioikeutta on vedetty raskaasti retkuun terveydentila arvioinnissa. Nyt pitäisi laittaa lääkäri vastuuseen väärän todistuksen antamisesta. Vakavasti sairas on kotona tai sairaalassa, eikä istu terassilla tai jääkiekkokatsomossa. Voiko vakava sairaus olla korvien välissä, mikä estää vankilassa istumisen? Kyllä nyt pitää hovioikeuden tulla ulos kuorestaan ja ilmoittaa vapauttamisen todellisen syyn. Tässä menee kansalaisilta usko oikeuslaitoksen puolueettomuuteen.
Aamupostin toimituksen pitäisi tehdä juttu tästä tapauksesta. Pyrkiä haastattelemaan oikeustoimen asiantuntijoita ja kertoa hovioikeudelle vakavasti sairaan normaalin tuntuisesta elämästä vapaudessa.

mape (ei varmistettu)

Eikö tämä vakavista rikoksista epäilty ollut jopa Hyvinkään kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja!

Hänen aikanaan tehdyt laajemmat "toimet" ehdottomasti tutkittava.

TALOUSRIKOLLISE... (ei varmistettu)

Kiva kun tapsu pääsi vapaalle - pääsee Hyvinkään tilikirjoja "tarkastamaan" ja talousarviota "korjailemaan".

Nyt on kepulla iskun paikka -äkkiä "projekteja" päälle.( ei terveydenhoitoon liittyviä-maksakoot köyhät itte)

Sveitsin montun syventäminen olisi tarpeen!

Nyt tarjouksia ja ehdotuksia!

HALUAN MILJOONA... (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun