Talon poisto nostaa tontin arvoa

Janne Katajan ja hometalon tiet alkavat vihdoin erota. Talo puretaan ja hirsikehikko huutokaupataan.

Mika-Pekka Markkanen

RIIHIMÄKI | Hometalon omistajaksi ajautunut Janne Kataja järjesti maanantaina avointen ovien päivät. Tarkoituksena oli, että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus kokea, miltä hometalo näyttää ja haisee.

Kataja yritti purkaa tekemänsä talokaupan oikeudessa, mutta käräjäoikeus asettui myyjän kannalle. Kataja ja myyjä päätyivät sopuun, ennen kuin asian käsittely hovioikeudessa ehti alkaa.

Nyt Kataja aikoo purattaa hometalon.

– Tontin arvo on nyt 40 000 euroa, mutta ilman taloa ainakin 60 000 euroa, hän perustelee.

Tänään tiistaina käynnistyvän purkutyön jälkeen talosta jää hirsikehikko, jonka Kataja myy huutokaupalla Riihimäen Nuorisoteatterin hyväksi vajaan parin viikon kuluttua.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit (6)

Kommentit

Ei vanhasta ladastakaan kannata maksaa 30 0000 euroa, eikä vanhasta talosta kannata maksaa läheskääm uuden hintaa,talo kuluu siinä missä autokin.

Suomalaiset maksaa ylihintaa asunnoista.

viisas välittäjä (ei varmistettu)

Vanha talo voi olla moninkertaisesti arvokkaampi kuin uusi. Historiasta, käsityötaidosta ja menneiden sukupolvien osaamisesta kannattaa ja pitää maksaa, jos vanhaa taloa on kohdeltu oikein ja kunnioittavasti. Jannen talon on edellinen omistaja tuhonnut 80-luvulla muovilla ja hengittämättömillä materiaaleilla. Talon terveys ja alkuperäiset arvot on poissa ja siten talon arvokin on miinusmerkkinen. Samainen talo oikein pidettynä ja vaalittuna nostaisi tontin arvoa. Tsemppiä Jannelle, tuo hyväntekeväisyyshuutokauppa on hieno veto ja ainakin jotain melkein satavuotiaan talon historiasta jää hirsirungon myötä elämään. Arvostan!

puutalo! (ei varmistettu)

Purkuporukka siellä parhaillaa ahertaa.
Siellähän oli kuvausryhmäkin neloselta paikalla viikolla, niin arvo voi
olla ihan mitä vaan.
Joku mainosmielessä ostaa vaikka polttopuiksi.

hyvä Janne, kai... (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun