MasterChef-voittaja Mika Tuomonen osallistuu Ravintolapäivään

Ruoka
Kommentoi

Itse tehdyt makkarat ovat Nelosella nähdyn amatöörikokkikisan MasterChef Suomen voittaneen Mika Tuomosen herkkua.

– Aion avata Makkarakeitaan Käpylän Pohjolanaukion lippakioskilla ensi Ravintolapäivänä 19. toukokuuta, liharuokien ystävä paljastaa.

Myyntiin on tarkoitus valmistaa monenlaisia makkaroita.

Mitä Tuomonen suosittelisi grillaajille näin kauden käynnistyttyä?

Suosittelen kokeilemaan makkaran tekoa.”

– Suosittelen kokeilemaan makkaran tekoa. Raakamakkaraa tai keittämällä kypsennettyä makkaraa voi hyvin grillata.

Ystäviensä suosiota hän on saanut grillatuilla Coca Cola -ribseillä.

– Ribsit eli kylkirivi keitetään ensin colassa ja mausteissa lähes kypsiksi. Seuraavana päivänä ne grillataan tulisen marinadin kanssa, mestarikokki selostaa prosessia.

Marinadia Tuomonen sivelee hieman ennen lihojen grilliin laittoa ja lisää sitä, kun ribsit otetaan pois grillistä.

Mikä Tuomosen sai lähtemään kokkikisaan?

– Halu tietää, että olenko hyvä kokki, ja voisinko taitojeni avulla mahdollisesti vaihtaa alaa, hän miettii.

Tuomonen on tehnyt pitkän uran it-kehityspäällikkönä.

– Ei ole kuitenkaan helppoa vaihtaa työuraa noin vain, hypätä irti oravanpyörästä. Sitä on tottunut sellaiseen turvallisuudentunteeseen, Tuomonen sanoo.

Hän harkitsee nyt cateringfirman perustamista. Sitä voisi aluksi tehdä jopa nykyisen työn ohessa.

– Olen jutellut myös viime vuoden MasterChef-voittaja Joonas Hämäläisen kanssa mahdollisista yhteistyökuvioista.

Kokkikisan voitto on jo poikinut kokkauskeikkoja.

– En kuitenkaan halua mennä töihin jonkun ravintolan keittiöön, vaan laittaa pystyyn oman bisneksen, jossa saan olla oman itseni herra, Tuomonen linjaa.

Mestari sai voitostaan 10 000 euroa ja 4 000 euron arvosta Holiday Clubin lahjakortteja ja lisäksi kodinkoneita.

Voittonsa salaisuudeksi Tuomonen nimeää selviytymisen tiukoista paikoista.

Selvisin kisan tiukoissa paikoissa, tein paineessa parhaat juttuni.”

– Tein paineessa parhaat juttuni.

Ohjelmaa kuvattiin Vallilan vanhassa veturihallissa jo viime vuoden puolella. Voitosta täytyi siis pitää suu supussa.

Rakkaus ruokaan juontaa Tuomosen lapsuudenkodista, jossa sai hyvää ruokaa. Tapa siirtyi omaan kotiin.

– Nuorempi poikani on nelivuotias, ja kun hän on luonani, niin laitan kotona ruokaa joka päivä.

Mikä mahtaa olla Tuomosen suosikki- ja inhokkiruoka?

– Inhokkiruokaa ei oikeastaan ole. Suosikkiruoka on sidonnainen hetkeen ja ihmisiin, joiden seurassa olen. Kesän ensimmäiset uudet perunat ovat loistojuttu.

Käyttäjän Jussi Vehkasalo kuva
Jussi Vehkasalo

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.