Kalmun maiden lunastus otti askeleen Riihimäellä

Hannu Koskinen uumoilee, että vaikeimmassa tilanteessa ovat pienet kiinteistöt, joissa lohkaisut lunastukseen kirvelevät eniten.

Mika-Pekka Markkanen

RIIHIMÄKI|  Selvällä äänten enemmistöllä Riihimäen tekninen lautakunta esittää turvautumista lunastukseen Kalmussa.

– Kalmulaiset eivät periksi. Katsotaan tämä loppuun saakka – valituksia tulee varmasti joka vaiheessa, kommentoi esitystä kalmulainen maitotilallinen Hannu Koskinen.

Lautakunnan mukaan mahdollisuus vapaaehtoisiin kauppoihin on koko ajan olemassa. Lunastusta kuitenkin esitettiin juuri siksi, että niitä on tehty niin vähän. Lunastuslistalla on maita 26 tilalta.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Riihimäen kaupungilta löytyy kyllä rahaa varakkaiden hyysäämiseen, muttei lasten, sairaiden ja vanhusten hoitoon. Päättäjien arvomaailma on täysin mätä.

Entinen äänestäjä (ei varmistettu)

Tarkoittaako tuo ym, että Kalmuun on mahd. tulossa vain varakkaampaa väkeä?
Se on fakta, että tontit on loppu ja sinne rakennetaan kaikenlaisia taloja, vai mihin
ihmiset meinataan änkee.
Saattaa tosin olla, että joku tajuaa katsoa, että mitä SH -palveluja täällä on mm.
lapsille tarjota, niin tajuaa varmaankin pysyä poissa.
Sitäpaitsi kepun Pullinen vastusti/vastustaa koko projektia, niin täytyyhän siellä
omat lehmät muuallakin kuin ojassa olla.

._. (ei varmistettu)

Kademieliset sosialistit, jotka ovat täysin katkeria siitä, että ihmiset voivat omistaa, ovat kaikki äänestäneet lunastuksen puolesta. Kaikki lunastuksen puolesta äänestäneet ; hävetkää päätöstänne. Toivottavasti olette nyt onnellisia, että saatte sosialisoida omien kommunististen ajatusten ja oppienne mukaan.
Toivottavasti kalmulaiset jatkavat taistelua.

Sosialistit ova... (ei varmistettu)

Vihdoinkin saadaan tontti mieluisalta alueelta. Lyhyt matka motarille ja Hurvijärvi kivenheiton päässä. Toivottavasti osuu arpaonni kohdalleen. Pahoittelut kuitenkin maanomistajille.

Ilari (ei varmistettu)

On ihan selvää, että kaupungilla on rahaa, mutta sitä ei todellakaan haluta käyttää oikein. Kaupungin virka- ja luottamusmiesten keskuudessa on hyväveli järjestelmä, joka on pelannut hyvät sopimukset rakennusalan gryndereiden kanssa. Riihimäki on ollut viime vuodet pelkästään rakennusmaita, kun tehty erilaisia kiinteistöjä. Näin ollen riihimäkeläisten virka- ja luottamusmiesten on saatava väkipakolla maita sosialisoitua näille gryndereille. Teknisen lautakunnan reppanat ovat pelinappuloita, joita muut ohjaavat. Nämä muut ovat määränneet teknisen lautakunnan ihmiset äänestämään lunastuksen puolesta, että on helpompi saada asia läpi. Kaistinen on mukana tässä kaupungin edustajana, lisäksi miehellä on sormet pelissä terveydenhuollossa, joka nyt ajetaan Riihimäellä alas. Rakentamisessa pöyrii kovat rahat ja helppo päästä osille.

Grynderit jyllää (ei varmistettu)

Parmalassa löytyi yllättäin pohjavettä ja puolet suunnitelluista tonteista jäi kaavoittamatta.
Kalmusta löytyy yllättäin radonia 5-10 kertaa enemmän kuin normaaliradon-alueilla.
Rakentaminen sinne kivikkoon meijerin ja motarin melualueelle tulee maksamaan mansikoita. Kalmuun pitäisi perustaa..

uraanikaivos (ei varmistettu)

Ja lepakot lentää.
Tämäkin sitten on tyypillistä demarien välistä kädenvääntöä.
Kaistinenhan todellakin on Teklassa Kh:n edustajana; kuten korkeassa virassa
khksh:ssakin.
Lundhan on tässä suurin vastustaja Hty:n kanssa, eli käy oikeutta kaupunkia
(mm. Kaistista vastaan).
Joku tiesi kertoa, että demarit on riitaista sakkia keskenään ja mm. viime vaaleissa
tuli sen takia takkiin (kunnallis - ja eduskunta).
Nyt taitaa tulla tyrmäys; hyvä niin!

doing (ei varmistettu)

Mitä järkeä on haalia Riihimäkeen uusia asukkaita kun ei nykyiselläänkään kyetä järjestämään edes kunnollista terveydenhuoltoa? Hiivolan koulu lakkautettiin, mihin tulevat Kalmun alueen oppilaat sijoitetaan, pieneen Herajoen kouluunko? Entä miten päivähoito järjestetään?

Liikennemäärät alueella kasvavat rajusti kun ovat kasvaneet jo nyt, turhan läpiajo liikenteen takia Kormuntiellä ja Vanhalla Kormuntiellä!

Kunnat ja valtio tekevät mitä lystäävät, varastavat yksityisten ihmisten omaisuutta käyttämällä mm. maiden lunastusoikeutta! Mitä pieni yksityinen maanomistaja voi asiassa tehdä? Ei yhtään mitään, muuta kuin yrittää tapella päättäjiä vastaan kynsin hampain, lopulta kuitenkin häviämällä taistelunsa valtakoneistoa vastaan!

Riihimäen kaupunki on jo nyt suurissa veloissa ja lisää velkaa pitäisi haalia rakentamalla mm. Kalmun alueen kunnallistekniikka ja kadut, puistot, ym. ym.

Välipala & Co on taas vauhdissa suuressa tyhmyydessään!!!

Taistelkaa Kalmulaiset, olemme hengessä mukana!

Kormuntien ''ti... (ei varmistettu)

Taitaa Keskiruokaisella olla pelko että Kalmun hanke menee karille kuten kävelykatuhanke keskustassa aikoinaan. Ei kehtaisi enää näyttää naamaansa kaupungilla.

Tapahtuuko käve... (ei varmistettu)

Nummela (sd):, mukaellen
Valittajissa on tietääkseni myös kunnallispolitiikkoja; Esko Nummela
tänään lehdessä.
Olisi sanonut suoraan, että M. Lund(sd), joka ei sovellu demokraattiseen päätök-
sen tekoon, vaan viis veisaa kuntalaisista ja kaupungista.
Poliittinen vastuu tulisi ainakin kantaa ensi kunnallisvaaleissa.
Sossut pitää yhtä aina.

puhahahaaaaaa (ei varmistettu)

Tarkoitit kai ettei Lund sovellu Sosiaalidemokraattiseen päätök-
sen tekoon? Riihimäellä tuo "demoraattinen" päätöksenteko on virkamiespäätöksentekoa. Eli jos olet erimieltä, olet väärässä. Tuo Nummela on hyvä esimerkki virkamiesten ihanne valtuutetusta. Molemmin puolin kumileimasinta on hyväksytty teksti kaikkiin virkamiehiltä tulleisiin ehdotuksiin. Meininki on kuin muinoin Kremlissä. Pulinoita ei siedetä

Tapahtuuko käve... (ei varmistettu)

Lundi vois perustaa ikioman puolueen tms liikkeekkeen.
Pikasesti laskien sillä on kolme käräjää vetämässä ja kaikki kaupunkia ja
kuntalaisia (äänestäjiä vastaan).
Ei ole olleskaan Tammisen sanoin mikään team player, pitkässä juoksussa vaikka
oli mikä leimasin, niin ryhmäkuri ja yhteisymmärrty se on oltava jos jotain aikaan
haluaan saada.
On se vähän niin, että yhteen hiiileen hyvä tulee, eikä demareissa tuskin ole kaikki
"nummeloita".
Se vaan haluaa maineet tästäkin Kalukin asiasta ittelleen, kato kun tarpeeks on lehtien
sivuilla, niin porukka kattoo, että täytyy joku tärkeä herra silloin olla.

miinax (ei varmistettu)

Kyllä se saattaa olla rasittavaa fiksulle miehelle jos asiat on jo ennakolta päätetty ennen käsittelyä valtuustossa. Ei siinä pääse asioihin vaikuttamaan. Ainoa keino on rähinöidä jotta jotain häiriötä saisi aikaan. Itsekin äänestäisin muuten Lundia, mutta siinä sivussa pääsisi kaksi kumileimasinta siivellä valtuustoon. Olisi enemmän harmia kuin hyötyä. Suuri osa valtuustossa on vai täytteenä ja äänestävät isommissa asioissa virkamiesten ehdotusten mukaisesti, ei siinä juuri demokratia pelaa.

Äänestäiskö (ei varmistettu)

Vielä on aikaa neuvotella "kunnon" hinnasta.
Mitäköhän muuten nämä maanomistajat saavat tukia per hehtaari, vaikka
eivät mitään elinkeinotoimintaa niillä harjoita.
Taitaa pitkässä juoksussa olla parempi myymättä varmaan tulonlähdettä.

Kalmun lunastuslupa jäi pöydälle

Riihimäen kaupunki ei vielä hae lunastuslupaa Ympäristöministeriöltä Kalmun alueelle aiemmasta uutisoinnista poiketen. Virhe uutisoinnissa johtui Riihimen kaupungin virheellisestä tiedottamisesta.
Kaupunginhallitus päätti eilen jättää asian pöydälle. Eija Aittola ehdotti Mirja Lammin kannattamana, että lunastusluvan hakeminen jätetään pöydälle, kunnes maanomistajien kanssa on vielä kertaalleen neuvoteltu maakaupoista. Neuvottelumuistiot tulee toimittaa kaupunginhallitukselle tiedoksi. Lunastussuunitelmat koskevat 56 hehtaaria 24 tilan alueella.

Kalmun lunastuksia perustellaan sillä, että ne tarvitaan asuntoalueeksi kaupungin suunnitelmallista kehittämistä varten. Riihimäen kaupunkin tonttivaranto on viimeisten kymmenen vuoden aikana huvennut lähes nollaan. Tämän vuoksi Kalmun alue haluttaisiin saada asuntorakentamisen piiriin jo vuonna 2016.

kaupunkilainen (ei varmistettu)

Onko Riihimäen kaupunki selvittänyt vaihtoehtoisia alueita? Pakkolunastus on keino jota käytetään vain pakkotilanteissa ja silloinkin vielä erityistilanteissa. Jos muualta olisi yhtä hyvää rakennusmaata tarjolla, ei lunastukselle voi olla perusteita. Eikös joku kaavoituspäällikkö taannoin todennut, ettei vaihtoehtoja ole edes mietitty. Hohhoijaa mitä puuhastelua. Olisi syytä laittaa virkamiesjohtoa vaihtoon.

Nelhe (ei varmistettu)

Tuet on ihan olemattomia ja eikä metsämaasta saa mitään. Ihme kateellista ajattelua, että tuet ovat miljoonia. Saavathan yritykset tukia ja Riihimäki Keskiruokasen käskystää rakentaa yrityksille tiloja, ja veronmaksajat pulittavat ne.

Rixu on huono p... (ei varmistettu)

Osa "tiloista" on pieniä parin hehtaarin alueita, joita käytetään kesäasuntoina. Sellaiset eivät tukia saa, mutta maksavat kyllä kiinteistöverot. Tälläiset tilat ovat yleensä vielä perintötiloja ja jo usemmassa polvessa.
Kaupungin tarkoituksena on ilmeisesti saada tontteja halvalla tasapainottamaan kaupungin budjettia. Muut vaihtoehdot on karsittu pelkästään tällä perusteella. Eikä vaihtoehdoista virkamies saa puhua julkisesti. Käy kuin peruskoulun opettajalle.

Kustannus kysymys (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun