Pikkutytöt kuvasivat ”susihavaintonsa” - katso video

AAMUPOSTI | Kymmenvuotias Anna-Sofia Salomäki havaitsi kaverinsa kanssa sunnuntaina eläimen, josta he eivät voineet täysin varmasti sanoa, onko kyseessä susi vai kookas koira.

Eläin kuljeskeli yksinään Tanssikallion päiväkodin lähellä Hyvinkäällä puolen päivän jälkeen.

Anna-Sofian isä Mika Salomäki kertoo, että havainto ei säikäyttänyt tyttöjä.

– Päinvastoin he lähtivät seuraamaan eläintä ja Anna-Sofia otti siitä valokuvan ja pätkän videota. Eläin oli näkyvissä muutaman minuutin ajan ja hävisi sitten läheiseen metsään.

Kuvissa tassuttelevan koiraeläimen turkki on selkäpuolelta punertavan ruskea. Mika Salomäki kertoo jutelleensa asiasta enonkoskelaisen riista-asiantuntijan kanssa.

– Hänen mukaansa tuon värisiä susiakin voisi olla liikkeellä.

Havaintopaikan lähellä sijaitsevan Tanssikallion päiväkodin johtajan Tanja Palosaaren korviin ei ole kantautunut mitään tietoja poikkeuksellisista eläinhavainnoista.

– Päiväkotilasten vanhemmat olisivat varmasti kertoneet, jos alueella olisi nähty liikkuvan esimerkiksi irrallaan olevan koiran.

Ilmoituksia ei ole tullut kaupungin valvontaeläinlääkäri Mari Pormallekaan.

Vie hiiri videon päälle ja klikkaa "play".

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

En menisi vannomaan vaikka olisikin susi. Niiden väritys vaihtelee aika tavalla. Ei ole ollenkaan heikkohermoista tajuta, että metsässä on villieläimiä, ja joskus tulevat asumusten pihoillekin.

putte possu (ei varmistettu)

kannattaako tällaista julkaista lehdessä? Videon eläimellä ei ole mitään tekemistä suden kanssa, vaikuttaa lähinnä ketulta kun valkoinen hännän pääkin näkyy punaruskealla eläimellä.

PV (ei varmistettu)

Pikkuisen ylipainoinen koirahan se se siinä tassuttelee. Nythän "päiväkotilasten vanhemmat" voivat sitten kertoa, että "alueella on nähty irrallaan esimerkiksi irrallaan oleva koira". Nyt se on nimittäin nähty.

susi (ei varmistettu)

Kultainennoutaja/sen suuntainen sekarotuinen koira.
Ihan naurettavaa vouhotusta taas. Tähän se johtaa, kun jatkuvasti mediassa lietsotaan susihysteriaa! Lapset ja kahelit alkaa näkemään susia kaikkialla, ja kohta on jonkun karkuun päässyt lemmikki ammuttu lenkkipolulla.

J (ei varmistettu)

Juuri noin ;-) voi varjelkoon että ihmiset on tyhmiä, kaikki nelijalkaiset raportoidaan susiksi.

Tuo otus ei ole sutta nähnytkään, edes avarassa luonnossa.

Ananas (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun