Jokinen otti paikan Lontooseen

Urheilu
Kommentoi 1

AAMUPOSTI | Riihimäen Judoseuran kasvatti Valtteri Jokinen ottelee olympiatatamilla. Se selvisi sunnuntaina, kun Kansainvälinen Judoliitto julkaisi virallisen olympiarankingin niiden osalta, jotka ovat lunastaneet suoran paikan Lontooseen.

Judon olympiakarsinnat päättyivät viikko sitten eri maanosien omiin mestaruuskilpailuihin. Sunnuntaina julkaistuun rankingiin on laskettu kahden vuoden mittaisen raskaan kilpailurupeaman pistesaldot yhteen. Maanosakiintiöillä kisoihin pääsevien (1-2 urheilijaa/painoluokka) listat julkaistaan lähipäivinä.

Riihimäen Judoseuran Jokinen sijoittui olympiarankingissa sijalle 22. alle 60-kiloisten listalla ja näin ollen lunasti suoran paikan olympialaisiin.

Olympialaisiin osallistuminen on ollut isänsä Jukka-Pekka Jokisen laadukkaasta judovalmennuksesta vuosikaudet nauttineen Valtteri Jokisen haave jo pikkupojasta lähtien.

– Vähitellen se muuttui unelmasta tavoitteeksi. Vaikka virallinen tieto olympiapaikasta tuli vasta tänään, oli tilanne tiedossa jo viikko sitten. Fiilikset ovat silti olleet viimeisen viikon ajan aika latteat. Oma unelma toteutui, mutta samaan aikaan kihlattuni, Jaana Sundberg, putosi maanosapaikalta ensimmäiselle varasijalle.

– Olo on todella surullinen Jaanan puolesta. Hän jäi myös viime karsinnoissa niukasti kisoista ja tällä kertaa ero oli vieläkin niukempi. Kaiken lisäksi hän oli meistä suomalaisista ylivoimaisesti paras koko karsintojen ajan. Tasan eivät mene nallekarkit tässä elämässä.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

1 kommentti Kommentoi
toimitus

Kommentit

7.5.2012 20:51

Hienoa Valtteri ja tsemppiä Lontooseen!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.