Näiltä cheerleadereilta vaaditaan kanttia ja taitoa tanssia miljoonayleisön edessä

Anni Rautio, Kaisa Vammeljoki ja Miia Vehviläinen iloisevat pääsystä jääkiekon MM-kotikisojen cheerleading-ryhmään Northern Starletsiin.

Aki Saranen

"Tervetuloa koittamaan", kutsuvat Northern Starletsin cheerleaderit yleisöä MM-kotikisoihin päävalmentaja Jukka Jalosen sanoin.

Aki Saranen

Jääkiekon MM-kisojen cheerleaderit eivät ole mitä tahansa tyttöjä.

– Minulla on vahva balettitausta ja olen ollut Jokereilla cheerleaderina, joten Arena on tuttu, kertoo 50 hengen ryhmän konkariosastoon kuuluva punahiuksinen keravalainen Miia Vehviläinen, 34.

– Olen harrastanut tanssia ja kilpa-cheerleadingia sekä ollut HPK:lla neljä kautta cheerleaderina ja nyt yhden kauden HIFK:lla, latelee ryhmän junioriosastoon kuuluva töölöläistynyt vaaleaverikkö Anni Rautio, 20.

– Harrastin Roostersissa kilpa-cheerleadingia ja sen jälkeen joukkuetanssia Funky Dance Teamissä, sanoo puolestaan kamppilaisbrunette Kaisa Vammeljoki, 24.

 

Kyllä tyttöjen täytyy tykätä esiintymisestä miesten silmien edessä.”.

 

Kaikkia yhdistää tanssi-into ja kiekkohulluus.

– Olen ollut pienestä pitäen lätkäfani. Olympialaisista katson kaikki matsit, vakuuttaa Rautio.

– Tanssin takia siellä ollaan. On ihana fiilistellä ja luoda yleisölle tunnelmaa. Olin tanssimassa jo vuoden 2003 kotikisoissa, lisää Vehviläinen.

Vaatii kanttia ja taitoa tanssia Hartwall-areenan portailla miljoonayleisön edessä televisiokatsojat mukaan lukien. Punatukka, blondi ja brunette viittaavat siihen, että MM-kisoissa esiintyy tanssijoita jokaiseen makuun eikä ehostuksessa pyritä suinkaan mihinkään kloonausmaskeeraukseen.

– Pyrimme tuomaan persoonaa esiin, muotoilee vuoden 1997 kotikisoissa tanssinut nykyinen Red Eventsin tuotantojohtaja Lotta Hurskainen.

– Kyllä tyttöjen täytyy tykätä esiintymisestä miesten silmien edessä. Jääkiekko on miesten laji, mutta meidän ryhmä on koottu niin, liikesarjat ja kisa-asu suunniteltu sen mukaan, että kaikille on jotakin, korostaa Hurskainen.

HIFK:n cheerleadingin pohjalta syntynyt tapahtumapalveluiden tuottaja Red Events vastaa Suomen MM-jääkiekon cheerleading-projektista.

 

Syke nousee välillä tosi hurjasti.”

 

MM-kotikisojen cheerleadereihin Northern Starletsiin otettiin mukaan 30 maajoukkueen cheerleaderia ja lisäksi 20 tyttöä valittiin 80 hakijan joukosta. Jokaiseen otteluun tarvitaan 30 tanssijaa.

Urakka ei ole lasten leikkiä 19–36 -vuotiaille cheerleadereille.

– Tanssiminen on todella raskasta, tanssimme laidasta laitaa eri tyylejä, ruotii Rautio.

– Syke nousee välillä tosi hurjasti, vahvistaa Vammeljoki.

Cheerleaderit harjoittelevat MM-kisoja varten 22 kertaa Maria Juurikkalan ja Laura Hallivuoren valmennuksella. Kisoissa jokaisen on osattava 24 liikesarjaa.

– Aloitimme harjoitukset vasta maaliskuun lopulla. Aluksi treenejä oli kolme kertaa viikossa, nyt melkein joka päivä, kertoo Hurskainen.

Totisesta torvensoittamisesta ei ole silti kyse.

– Tämä on mukava harrastus tytöille ja joukkuelaji, josta saa kavereita, huomauttaa Hurskainen.

 

Mieheni bongasi minut vuoden 1997 MM-kotikisoista.”

 

Cheerleading on MM-kisoissa vapaaehtoistyötä, mutta vaivan palkaksi tytöt toki saavat katsoa tanssin lomassa MM-ottelut.

– Siinä säästää hirveästi rahaa, riemuitsee Rautio.

Eikö tanssikuvioihin keskittyminen häiriinny pelien tuijottamisesta?

– Cheer-kapteenia nää vaan seuraa, valistaa Hurskainen.

Tanssiminen MM-kisoissa voi koitua myös myönteisesti kohtalokkaaksi.

– Mieheni bongasi minut vuoden 1997 MM-kotikisoista, naurahtaa jo 17 vuotta lätkä-cheerleadingin parissa pyörinyt Hurskainen.

Written by:

Aki Saranen

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Naisia esineellistetään sovinismin alttarilla surutta! Missä on tasa-arvo? Missä ovat miespuoliset keikuttelijat? Miksi miehille pitää tarjota paljaita sääriä, villkuvia valkoisia pikkuhousuja ja runsaita tissivakoja urheilutapahtumassa? Eikö jääkiekko ole muutoin tarpeeksi kiinnostavaa? Ja mikä vietti näitä nuoria naisia vetää irstaiden äijien tuijotettavaksi? Rahako? Entä mitä puuhaa on tarjolla pelin jälkeen? Joku joutui jopa naimisiin.

Hamsteri

HAMSTERI, löysääppä sinä nutturaasi. Vapaaehtoisesti he vilauttelevat meille miehille sääriään, tissivakojaan ym, ja kiva niin. Vapaaehtoisesti esineellistyvät jos siksi sitä joku haluaa sanoa.

Onko nuo tytöt ehkä ensimmäiset naiset maapallolla, jotka "esineellistävät" itsensä??? Ehkä olis jo syytä herätä todellisuuteen (oletko körttiläinen tai muu vastaava hihhuli? Voisi olettaa

Kaunista kuin mikä, kiitos tytöt siitä. Jatkakaa samaan malliin :b

We want more :D (ei varmistettu)

Hiukan vaikea sana tuo cheerleader. Vaan tytöt (naiset) hyviä vilauttajia. Jääkiekon ympärillä
pyörii turhempaakin joten antaa palaa! Piparin ympärillähän maailma pyörii.

BMV (ei varmistettu)

Ei kyllähän ne hotteja on, mutta väärässä paikassa. Siellä on katsomossa myös lapsia ja naisia, joita varten ne ei luullakseni hetkuttele. Tässä ei määrää mikään muu kuin raha. Jääkiekkopomot haluaa rasvaisia maksavia miehiä katsomot täyteen ja siinä nämä kuraläppätytöt toimivat oivina houkuttimina.

Hamsteri

Komppaan tiukasti tässä Hamsteria. Tapa on niin amerikan hupaa ja mautonta, että nutturatontin oivaltaa halutessaan tämän typeryyden, mauttomuuden ja sairaan asenteellisuuden. Väitetty vapaaehtoisuuskin on aika lailla epäilyttävä argumentti. Kyse on prostituutiosta, joskaan ei ihan perinteisessä ja karkeimmassa muodossa.

"Pyrimme tuomaan persoonaa esiin! " Vain niin? Kuinka moni katsoja kiinnittää ensisijaisesti huomiota persoonaan?

"Kyllä tyttöjen täytyy tykätä esiintymisestä miesten silmien edessä!" Onko tämä argumentti asian puolesta vai vastaan? Minusta vastaan.

Kaiken kaikkiaan kyseessä esimerkki jääkiekon etenevästä degeneroitumisesta vaudevillen ja burleskin suuntaan. Miten pelastetaan jääkiekko urheiluna?

Vapaamielinen (ei varmistettu)

Ei ole jääkiekko ainoa laji, johon yleisöä houkutellaan vähäpukeisilla tytöillä ja kaljalla, kun itse urheilu ei vedä katsomoa täyteen. Aina löytyy juntteja, jotka ovat valmiita maksamaan mitä tahansa kehtaavat pyytää, jotta pääsevät juomaan kaljaa ja katsomaan niitä tyttöjä. Ai niin, ja ehkä seuraamaan urheilutapahtumaakin.

R.M. (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun