Kesko menetti Hakalan ykkös-paikan ja hakee seuraavaa

HYVINKÄÄ | Entisen rautakaupan kiinteistön Hyvinkään Hakalassa omistava kauppias Jouko Haaranen ei ole vielä täysin niellyt kaupunginvaltuuston kahden viikon takaista päätöstä, joka estää ruokakaupan perustamisen paikalle.

Päätös syntyi äänin 25–23, mikä jätti paljon varaa spekulaatioille.

– Ihmetyttää ne poliitikot, jotka vastustivat. Tässähän kärsivät vain hakalalaiset ja hyvinkääläiset asiakkaat ja minä tietysti.

Haarasen yhtiö omistaa tontin, ja hän on valmis vuokraamaan sen nyt myös jollekin muulle kuin Keskolle. Sen enempää hän ei suunnitelmista kerro.

Keskolle Hakala oli ykköspaikka uudelle supermarketille. Mikä olisi kakkosvaihtoehto, sen aluejohtaja Timo Huurtola jättää vielä avoimeksi.

Suurille päivittäistavarakaupoille on uudessa yleiskaavassa viisi mahdollista paikkaa.

Päätöksentekokoneisto ei asiassa juuri nyt pyöri, mutta netissä keskustelu valtuuston päätöksestä jatkuu.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit (29)

Kommentit

Kyllä sille kaupalle olis tarve koko kaupungille.
Kyllä kannattaa odottaa yli kuntavaalien, niin saadaan uudet päättäjät asialle ja samalla oiva vaaliteeamakin.

syksyllä on mon... (ei varmistettu)

Tämähän on on ihan selvä peli. Kauppias Jouko Haaraselle halutaan tehdä kiusaa, (kateus ym.)ettei vaan pääsisi tienaamaan tällä.Tosin on sanottava, jos järjestettäisiin suosituin hyvinkääläinen äänestys,sillä listalla JH ei olisi kovin korkealla.
Enkä myöskään ymmärrä miksei kauppapaikkoja voi olla niin tiheään kuin keskusliikkeiden laskelmat osoittavat halua perustaa uusi kauppapaikka, ei ne perusta liikkeitä jos näkymä on negatiivinen.
Taas näyttää menevän puoluekirjapätevyys ja poliitikkojen ja virkamiesten omat intohimot ohi asiantuntemuksen.
halutaan vaan suojella kauppakeskuksen "vetovoimaa" ja messualueen jotain tulevaa "siwaa"

aapeli, entinen... (ei varmistettu)

Kunnallisen korruption kukkanen eli kuuluu sarjaan"on jo sovittu" HOK/Elanto olisi saanut sen paikan jos osayleiskaava olisi hyväksytty. Luetteko te lehtiä laisinkaan ?

taisto Orre (ei varmistettu)

Mitä väliä on sillä, kuka kaupan omistaa ?
Tärkeintä on saada ruokakaupan palvelut läheltä asuinpaikkaa tai kulkureittien varrelta. Ja kun kauppoja on tarpeeksi, kilpailu pitää laadun ja hinnat kurissa.

Jos joku kummallinen Metsäkalteva joskus rakennetaan, ja jos sinne tulee kauppa, en aio siellä asioida, koska se ei osu kulkureittieni varrelle.

En asioi myöskään uuden kauppakeskuksen mammuttiliikkeissä, koska ruokakaupassa käynnin tulee olla helppoa ja nopeaa.

Eli voiton vievät tällä hetkellä työssäkäyntipaikkakunnan kaupat.

Eurot muualle (ei varmistettu)

Kohta eli 2.5 aukeaa tuo meikäläisen lähikauppa eli Valintalato. Sinne siis. Voisitteko jo lopettaa tämän paskan jauhamisen please.

taisto Orre (ei varmistettu)

Joo lopetan heti, lupaus omasta toiminnasta, kun poliitikot ja verosyöttiläät alkavat tehdä päätöksiä kaikkien kaupunkilaisten edun ja elämän helpottamisen mukaisesti, eikä vain omien tai sidosryhmien intohimojen mukaisesti.

aapeli, entinen... (ei varmistettu)

Itsekkyyden huippu, kun Willan munkkikauppiaskin äänesti K-Supermarkettia vastaan saadakseen muutaman munkin enemmän myytyä! Ja vielä "K-henkinen" Kokoomuslainen! Minä äänestän "jaloillani", enkä elämässäni osta ensimmäistäkään munkkia.

Anti-Willa (ei varmistettu)

Siis mitä kilpailua? Tätä kilpailuviraston mukaistako ? "Elintarviketeollisuus ja kauppa keskittynyttä

Kuluttajan paras ystävä on kilpailu. Suomen ongelmana on sekä elintarviketeollisuuden että kaupan keskittyminen. Kilpailun puute nostaa hintoja. Koko maan kannalta tämä on ongelmallista, Suomen oloissa suuret keskittyneet yritykset ovat Euroopan mittapuun mukaan pieniä yrityksiä. Kansainvälisen kilpailun kannalta niiden tulisi olla suurempia ja tehokkaampia, mutta kotimaan kilpailun kannalta tämä on vaarallista. Asia pitäisi ratkaista lisäämällä tuontikilpailua, ja toisaalta suomalaisten yritysten pitäisi laajentua ulkomaille.

Leipomoteollisuudessa kahden suurimman konsernin osuus kotimaan tuotannon arvosta on yli 60 prosenttia, ja liha- ja myllyteollisuudessa kolmen suurimman osuus on yli 70 prosenttia. Meijeriteollisuudessa yhden konsernin osuus maidon keruussa ja tuotannossa on yli 80 prosenttia. Kuulostaa kuluttajan kannalta pahalta. Elintarviketeollisuuden keskittyminen muutaman harvan yrityksen ympärille voi olla kustannustehokasta, mutta hintakilpailun kannalta tilanne on huono. Toki joka alalla on myös tuontia, mutta sen osuus esimerkiksi leipomo-, liha- ja meijeriteollisuudessa, erityisesti tuoretuotteissa, on pientä, joskin tuonnin merkitys kasvaa koko ajan.

Kaupan alalla tilanne on hyvin samankaltainen. Kahden suurimman kauppaketjun markkinaosuus päivittäistavarakaupasta on 76 prosenttia (Taulukko 3). Tukon pilkkominen ja osittainen myynti S-ryhmälle oli kuluttajan kannalta huono päätös. Suomen Lähikauppa Oy:n ympärille olisi pitänyt luoda päivittäistavarakaupan kolmas vahva pyörä. Kilpailu toimii aina paremmin, kun on kolme vahvaa kahden sijasta. Vaikka Lidl toi tullessaan piristystä kaupan kilpailuun, tuntuu kuin se olisi sopeuttanut toimintansa suomalaiseen kilpailuympäristöön

taisto Orre (ei varmistettu)

Onhan se selvä ettei keskustan ankealle elementtikasalle saa tulla lisää kilpailua.

Rakentakaa vielä se autoton keskusta niin alan käydä kioskiostoksillakin riihimäellä.

autoilija (ei varmistettu)

Mitä tulee reaaliseen tiedostamiseen todennetaan osittaiset perustarpeet tapauskokonaisuuden taustaa vasten.
Ottaen huomioon dynaamiset viitekehykset realisoimme osittaiset pyrkimyksemme luokkamme piirissä.
Suhteessa analyyttisiin perspektiiveihin kartoitetaan formaalinen seuranta
modulien puitteissa.

kkk (ei varmistettu)

Kannattaisin, että Kesko odottaa yli syksyn kunnallisvaalien. Entisen K-Raudan tiloihin rakennettava ruokakauppa olisi mitä mainioin vaaliteema. Mikä puolue uskaltaa sen teemakseen ottaa, innolla odotan!

edelleen kunnon... (ei varmistettu)

Entä jos HOK/Elanto haluaa sen, entä LIdl tai Pyrhönen ? Tuskin Kokoomus ottaa sitä, tuskin Demarit, tuskin Kristilliset,tuskin vasemmistokaan tai PS. Asia on kokonaisuuden eli kaikkien kuntalaisten kannalta absurdi. Koettakaa saada ne hyvä-veli "on jo sovittu" vastuuseen. Hehän ovat olivat luvanneet Tikkarin teille vastoin kaavaa.Eivätkä antaneetkaan sitä. Koettakaa saada heidät tekemään siitä jokin vaaliteema.(Siis Rantalaisen Antti). Eikö tässä tuppukylässä ole mitään tärkeämpaa vaaliteemaa? Vaikkapa kuntaliitos, vanhuspalvelut,nuorten asema,erikoissairaanhoito ym. ym. Aikanaan oli teemana Krapulassa ja Humalassa teema Kateus ja Kauna. Sekin lopetettiin liian provosoivana, vaikka se kuvastaa Hyvinkäätä parhaimmillaan.Nyt haukutte väärää puuta. Tosiasiassa tuo Keskustan kauppakeskus on hyvä vain sijainniltaan eli onneksi ei tehty Riihimäkeläistä virhettä. Liikennejärjestelyiltään ja Keskon uskomattomilla hinnoilla siellä tuskin vierailee kukaan täysijärkinen. Vain kaksi valtuutettua on virallisesti lehdistössä ilmoittanut ettei ole Vihreän Bonus-kortin tai Plussa kortin haltija. Nämä ovat Pirjo Hämäläinen ja Taisto Orre. Muiden sidoksista en tiedä mitään, mutta luen paikallislehteä.Mielestäni on uskomaton kateuden osoitus jos Kokoomuksen Jutta Poikolaista haukutaan, Jussi Nikkilää haukutaan kun ei saatu omaa mielipidettä läpi. He varmaankin ajattelivat myös meitä muualla kuin Vehkojalla, Hakalassa,Hyvinkäänkylässä asuvia. Meitä äänestäjiä on kyllä muuallakin kuin porvarisella Hakalan asukkailla. Meilläkin on äänioikeus ja sen tulette huomaamaan seuraavissa vaaleissa.

kkk (ei varmistettu)

Tilanne on absurdi vain niiden mielestä, jotka eivät ymmärrä maankäytön suunnittelusta mitään. Ei ole tarkoitus, että yleiskaavaa muutettaisiin kauppaketjujen kulloisenkin tuulen mukaan. Jos on tehty periaatepäätös päivittäistavarakaupan suuryksiköiden sijoittamisesta, ei voida kääntää kelkkaa heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.

Jotkut kirjoittajat ovat sitä mieltä, ettei maankäytön suunnittelua tarvita vaan markkinat tietävät mihin kauppoja rakennetaan. Uskaltaisin väittää, että samat kirjoittajat olisivat päinvastaista mieltä, jos joku k-ketju päättäisikin rakentaa marketin heidän naapuritontilleen, mielellään tietysti tontin rajaan kiinni. Jokainenhan saa rakentaa omistamalleen maalle mitä haluaa? Entä jos perustan sikalan teidän naapuriinne?

Tutustukaa yleiskaavaan ja yrittäkää sisäistää, mitä sen ratkaisuilla haetaan. Moniko on edes vilkaissut ehdotusta? Toiseksi kannattaa perehtyä maankäyttö- ja rakennuslakiin, jossa säädetään muun muassa kaupan suuryksiköiden sijainnista. Eduskunnan tasollakin on todettu, ettei isoja kauppoja voi enää sijoittaa kuin riksussa.

Nelhe (ei varmistettu)

Hyvä kommentti nimimerkki Nelhe. Valtuustossa kyllä kaivataan ihmisiä, jotka ajattelevat kokonaisuuksia ja koettavat välttää yhden asian yksinkertaisuuksia. Hyvinkää on tarkoitettu hyvinkääläisille. Jos joku valtuutettu ajattelee vain yhtä asiaa ja seuraavia vaaleja niin toivoa vain soppii että sellaisia ei tulisi valituksi mistään puolueesta. Onko tämä yksi tontti Hyvinkään Guggenheim? Saako edes olla hieman kyyninen ja huvittunut tällaisen asian nostamisesta vaaliteemaksi. Hävetkää edes!

kkk (ei varmistettu)

Maanantai: ei mittään,
Tiistai: ei mittään,
Keskiviikko, torstai: ei mittään.
Perjantai: ei mittään,
Lauantai: ei mittään,
Sunnuntai: ei siitäkään mittään.

Tammikuu: ei mittään.
Helmikuu: ei mittään.
Maalis-, huhti-, toukokuu: ei mittään.
Kesä-, heinä-, elo-, syys- ja lokakuu: ei mittään.
Marraskuu ja joulukuu: ei mittään.

Eduskunta: ei mittään.
Hallitus: ei mittään.
Kunnanvaltuustot: ei mittään.
Kaksisataa kertaa nolla ei oo mittään,
Kun kukaan eikä mikään tee mittään.

Kokoomus: ei mittään,
Demarit: ei mittään,
Kristilliset, kepu: ei mittään.
Ruottalaiset, kommarit, ei liberaalit mittään.
Perustuslailliset: ei mittään.

Uuesaa: ei mittään,
Eurooppa: ei mittään,
Neuvostoliitto: ei mittään.
Afrikka ja Kiina ja mitä niitä onkaan
Ja Suomi siinä sivussa: ei mittään.

Kun minä olen työtön ja sinä olet työtön,
Mut mehän ei ollakaan mittään.
Länteen taikka ittään, me ei olla mittään,
Kun kukaan ei tee millekään mittään.

Viina ei oo mittään,
Pillerit ei mittään,
Partakoneen terä ei mittään.
Raamattu: ei mittään,
Pääoma: ei mittään
Ja Disney: ei siitäkään mittään.

Tulukeepas meille, me leivomme teille
Leivän joka ei ole mittään.
Toivoa vain soppii, että köyhä oppii,
Että armonpalat ei ole mittään.

kkk (ei varmistettu)

Hakalassa on valmis liiketila ja parkkipaikat hyvien liikenneyhteyksien päässä Eteläisen Kehäkadun ja Kalevankadun kulmassa. Siinä ruokakauppa palvelisi Hakalaa, Vehkojan itäosaa, Kruununmaata ja vastaisuudessa myös asuntomessualuetta ja niiden lisäksi myös varmaan monia k.o. reittejä käyttäviä ohikulkijoita. MIKSI ihmeessä pitää kaataa metsää Urakankadun ja Riihimäenkadun kulmasa ja rakentaa uusi kauppa ? Hyvin on ympäristöystävällistä. Tervetuloa vaan uudet päättäjät vanhojen tilalle.

Haloo (ei varmistettu)

olen täysin samaa mieltä nimimerkin HALOO kanssa. tuskin Riihimäenkadun ja Urakankadun kulmaan kunnollista K-markettia saataisiin, entisen K-Raudan tilat mitä mainioimmat ja siellä kunnon ruokakauppa palvelisi todella monia. Ei kaikki halua mennä keskustaan jonnekin kauppakeskukseen ruokaostoksille, en minä ainakaan.
Tuleekohan tähän ikinä muutosta, en jaksa uskoa, vaan toivoa pitää edelleen.

sitä ruokakuppa... (ei varmistettu)

Hakalantori taitaa olla valikoimansa puolesta juuri oikean kokoinen vastaamaan lähialueensa kysyntään, joten uutta kauppaa odottavalle ei voi kuin toivottaa pitkää mieltä. Kilpailijatkaan tuskin ovat kiinnostuneita rakentamaan toista kauppaa väestöpohjaltaan noin pieneen kaupunginosaan.

Aamupostin artikkeli taisi olla sikäli harhaanjohtava, että uudelle supermarketille Hyvinkäältä ei löydy paikkaa. Ainoassakaan näistä esitetyistä vaihtoehdoista ei ole riittävästi tilaa moiselle. Pienemmät kaupat ovat toki tervetulleita eri kaupunginosiin.

Nelhe (ei varmistettu)

Tuskin kukaan uskaltaa mennä Lidlin tai Vehkojan Pyrhösen naapuriin. Kartassa julkaistiin kuusi mahdollista paikkaa. Todennäköisesti joku huomaa tilaisuutensa ja Supermarketti nousee tuonne Hämeenkadun ja Munckinkadun risteykseen, Me kaikki Sahanmäen,Mustamännistön,Kenraalinkulman ,Ridasjärven ja Tanssikallion asukkaat taputamme karvaisia käsiämme.

kkk (ei varmistettu)

Juhani Koski nimimerkki kirjoittelee jatkuvasti AP-lehteen kummallisia kommenttejaan. Hän esiintyy Hakalan äänitorvena. Tietääkseni Juhanilla on 1 ääni kuten muillakin kuntalaisilla. Hakalanmäen Asukasyhdistys ei ole eikä voikaan tehdä päätöksiä äänestyskäyttäytymisestä. Hakalan asukkaana irtisanoudun hänen kansanvallan vastaisista kommenteistaan. Enemmistö on puhunut ja tälle herralle jäänee ainoa mahdollisuus äänestää Piraattipuoluetta taikka Kommunistista Työväenpuoluetta. Olisihan se mukava että nekin saisivat äänen.

kkk (ei varmistettu)

itse olen samaa mieltä kuin Juhani Koski, eli hyvä, kun joku uskaltaa ja viitsii taistella K-supermarketin saamiseksi entisiin K-Raudan tiloihin. Täysin käisttämätöntä, ettei niin tehty. Itse asun kaupungin toisella puolella ja voisin hyvin vaihtaa Riihimäkeen ajelemiseni Hakalan suuntaa ajamisella, jos siellä olisi kunnon ruokakauppa. Hyvinkäänkadulla K-market on pullollaan asiakkaita, hyvä. kaikki eivät halua asioida keskustan kauppakeskus Willassa, minä olen yksi heistä!

edelleen kunnon... (ei varmistettu)

Miksi et pysty käsittämään, ettei entisiin K-Raudan tiloihin tule ruokakauppaa? Virkamiehet, poliitikot ja tämän palstan keskustelijat ovat esittäneet vahvat perusteet miksi ruokakauppa ei tule kysymykseen tuolla paikalla. Näistä asiakysymyksistä ei ole oikein syntynyt keskustelua, kun kauppaa odottavat toistavat ainoana perusteenaan kuinka he eivät halua mennä nykyisiin kauppoihin. Milloin joku ei osaa ajaa parkkihalliin ja joku toinen ei vaan periaatteesta halua mennä keskustan kauppakeskukseen.

Minun puolestani jokainen saa vapaasti käydä riksussa kaupassa, jos siltä tuntuu. Nykyisillä polttoaineen hinnoilla tosin tulisi halvemmaksi tehdä kaikki ostokset lähisiwassa. Eiköhän viimeistään talvipakkasilla lämmin parkkihallikin nouse ihan varteen otettavaksi vaihtoehdoksi.

Tuli vaan mieleen kysymys miksi kukaan ei ole ehdottanut nykyisen Hakalantorin laajentamista? Tyhjänpäiväisen Lehmustien pätkän voisi muuttaa parkkipaikaksi ja myös torin suuntaan olisi tilaa laajentaa. Tästä luulisi löytyvän kaikkia tyydyttävä ratkaisua ja samalla alueen liikennejärjestelyt saataisiin paremmalle tolalle.

Nelhe (ei varmistettu)

KKK on laaja-alainen ja vilkasliikkeinen henkilö. Toukokuun 3. päivänä hän asui Sahanmäessä, Mustassamännistössä, Kenraalinkulmassa, Ridasjärvellä ja Tanssikalliossa. Toukokuun 24. päivänä hän oli ehtinyt jo muuttaa Hakalaan. Keskustelu olisi hiukan rehdimpää, jos Hakalan asukkaina esiintyisivät vain siellä todella asuvat ihmiset.

Kumma juttu (ei varmistettu)

Aivan totta, olen laaja-alainen ja vilkasliikkeinen henkilö. Välillä ehdin myös asua Espoossa ja Vantaalla. Sitä ennen Joensuussa, Helsingissä,Rovaniemellä,Oulussa ja Hämeenlinnassa. Se on varmaankin vaikea ajatus hyvinkääläisille, jotka eivät koskaan ole edes käyneet radan väärällä puolella.
Sahanmäessä ja Mustassamännistössä ja myös Hakalassa on tullut asuttua. Leikitäänkö lisää ?
Kumma juttu, eikö totta ?

kkk (ei varmistettu)

Nimimerkki AP:n kommenteissa "Vähän villoja" katsoo ihan Juhani Vuoren tavoin edustavansa Hakalan asukkaita"Me hakalan asukkaat". Näkisiköhän sen valtakirjan jossakin ja mielellään nimen kera? Olisi myös mukava tavata seuraavissa kuntavaaleissa henkilö, jolla olisi valtakirja muiden kuin omaan ääneensä. Olisiko kirjoittaja Grynderi vai peräti maanrakennusurakoitsija, joka menetti hienon sopimuksen? Suomessa vallitsee ennemmistön diktatuuri eli kansan valisemat valtuutetut päättävät asioista. Tuntemani ainoat tätä vastustavat tahot kuuluvat Muutos 2011, Kommunistiseen Puolueeeseen tai sitten Piraatteihin tai Anarkisteihin. Äänestäkää ihmeessä älkääkä jääkö kotiin. Michaela Moreron kirjoitus oli upea ja järkevä. Hankalaa kun Vasemmistostakin Heikki Pussinen lipesi, Yli-Saunamäki äänesti tyhjää ja kaikki muutkin puolueet hajosivat. Eläköön Anarkia!

kkk (ei varmistettu)

Minä olen asunut 1970-luvun puolivälissä Kirkkonummen Bobäckin kylässä, mutta jos Bobäckiin suunnitellaan nyt K-kauppaa, en rupea esiintymään Kirkkonummen Sanomissa kylän asukkaana, jonka elämää kauppa aivan hirveästi häiritsee. Vaikka KKK olisi asunutkin joskus Hakalassa, ei se tee hänestä nykyisten hakalalaisten äänitorvea. Suorastaan irvokasta on lukea, miten KKK mitätöi Hakalan todellisten asukkaiden mielipiteet ja toitottaa omatekoisena hakalalaisena ilkeyksiään.

Kumma juttu (ei varmistettu)

Luulisi v.......n. Projektityöntekijänä olen lisäksi asunut Espanjassa ja Unkarissa. En edusta Hakalaa, mutta pidin sitä hienona paikkana ja palvelut ja ihmiset olivat ihania. Luultavasti myös nyt se on tosiasia. Edustan vain omia mielipiteitäni enkä usko sinunkaan edustavan Hakalassa asuvien fiksujen ihmisten mielipiteitä vaan ihan omiasi. Siihen sinulla on sama oikeus kuin minullakin omiini. Mutta olisikohan jo nyt korkea aika palata päiväjärjestykseen ja lopettaa kunnallisen demokratian ja kansanvallan mollaaminen. Änestä vaikka itseäsi ja koeta saada niin suuri vaikutusvalta että saat kaikkien samanmielisten kannatuksen. Tervemenoa vastuulliseksi päättäjäksi, mene ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin ja kokeile se todellinen kannatuksesi. Emme kumpikaan edusta Hakalan asukkaita ilman valtakirjaa asukkailta ja sittenkin tulee hankaluuksia koska Hyvinkää on Hyvinkää kaikkine kaupunginosineen. Hakala ei ole mitenkään erityisasemassa. Kannattaa lukea Micaela Moreron kirjoitus ja perustelut huolella. Toistaiseksi Suomessa on vielä kansanvalta ja Demokratia vallitsevana suuntauksena. Lapsellista jatkaa tätä juttua ikäänkuin se olisi maailman tärkein asia pääseekö joku kauppaan ihan kotiovelta vai joutuuko jopa kävelemään parisataa metriä. Onnea ja menestystä päättäjäksi jos kanttia riittää. Puskista on hyvä huutaa ja arvostella päättäjiä ja olla niin helevetin fiksu ettei mahdu omiin housuihinsa.
En ole koskaan kannattanut Anarkisimia, Kommunismia,Natsismia tai Diktatuureja, enkä muitakaan kansanvallan vastaisia liikkeitä. Meillä on kansan valitsemat edustajat kunta- ja valtiontasolla. Sala-ampujat ja demokratian vastustajat eivät kuulu tuttavapiiriini. Kumma juttu saa kyllä ihan rauhassa yrittää manipuloida oman ideologiansa mukaan ihan ketä haluaa, myös Hakaassa. Tuntemani hyvät ystäväni Hakalassa eivät valitettavasti ole yhtä rajoittuneita kuin nimimerkki Kumma Juttu.

kkk (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun