Yöaikainen päivystys uhkaa supistua Riihimäellä

AAMUPOSTI | Yöpäivystys uhkaa supistua Riihimäellä jo kuukauden kuluttua.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin Riihimäen yksiköstä on irtisanoutunut hoitohenkilöstöä niin paljon, että erikoissairaanhoidon yöpäivystys jouduttaneen lopettamaan.

Koko maata riivaavan hoitajapulan vuoksi ei tilalle ole saatu toistaiseksi palkattua korvaavaa väkeä.

Yöaikaisessa päivystyksessä toimisi siten vastedes vain perusterveydenhuollon henkilöstöä.

Siten joissain tapauksissa potilaita jouduttaneen ohjaamaan ja kuljettamaan Hämeenlinnaan.

– Tilanne varmistui vasta viime viikolla. Jos supistukseen joudutaan, uusista toimintakäytännöistä tiedotetaan väestölle. Asia on ratkaistava ennen kesäkuun alkua, kertoo johtajaylilääkäri Markku Järvinen.

Vaikeassa taloustilanteessa elävä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri etsii kuumeisesti säästökeinoja.

Kysyntä ja jonot kasvavat.

Yhtenä keinona nähdään kysynnän supistaminen niin, että osa nykyisin erikoissairaanhoidossa hoidettavista potilasryhmistä osoitettaisiinkin perusterveydenhuollolle.

Kooste mahdollisista siirroista valmistunee toukokuun aikana.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Pitää kestää viellä 1,5 vuotta. Sen jälkeenhän vuonna 2014 voi mennä Hyvinkäälle päivystykseen. Silloinhan saa itse päättää mihin menee. Hyvinkäällehän on matkaa vain kolmasosa Hämeenlinnaan verraten.

TAMA (ei varmistettu)

Kari Kaistisen diiba-daabaa on jo kuultu riittävästi. Ensin tää on irtisanoutumassa terveyskeskusyhtymästä ja seuraavana päivänä ihmettelee miks hausjärvi ja loppi ei lähde rahottamaan riksun uutta hienoa päivystystä jonka hintalappu oli 7 miljoonaa!
Jos riksun päättäjät ei tiedä tuon taivaallista mitä mikäkin maksaa ja edes sitä paljonko niillä on jo ny kertynny velkoja jotka on maksamatta, nii ei siinä tarvii ihmetellä miks hoitsut nostaa kytkintä.

Uskokaa jo ett ryks on menetetty. KH sairaanhoitopiiri pisti sen lihoiks ja enää sitä ei voi elvyttää. Koko hieno idea päivystyksestä erikoissairaalan osana on menny ohi. Ei oo lääkäreitä eikä koht hoitsujakaa.

Riksun päättäjät on menny laput silmillä ja nyt tulokset on nähtävissä. Kaistinen ei ees tajua ett mitä on tapahtunnu. Älkää nyt vaa sitä uskoko.

Ihan pihalla (ei varmistettu)

Kaistisen takapiruna eli käskijänä toimii Iisakki Kiemunki, joka toimii samalla sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajana.
Voisitte käydä Kiemungilta kysymässä, isolla joukolla.

diibadaaba (ei varmistettu)

Eikös jotkut viisaat sanoneet, ettei se haittaa vaikka työntekijät irtisanoutuvat, ainahan voi tulla takaisin.

Niin, varmasti tulevat takaisin. Sitä ennen voi vaan koko sairaala olla jo muilla mailla...

tietäjä (ei varmistettu)

Olikohan yhtään asiaa kansalaisia ilahduttavaa asiaa riihimäkeläispoliitikoilla kerrottavana? "Hvää valtsuustohenkeä" on kilvan kehuskeltu, mutta konsensus on vienyt hommat päin suurta sumua ja epävarmuutta. Puhutaan suuria RYKsistä !Erikoislääkäripäivystykseen pystyvä yksikkö ihan kohta - irti K-HKS:stä jne. !Mistähän tähänkin puhaan kurataloudesta eurot irtoisivat? Eks`olis joskus syytä etsiä ja syötää väelle totuutta? Sitä näytetään kaivattavan, kun katselee esim. tänään Höökin/Lundin debatita AP:ssa.
Viralliseen livertelyliturgiaan on tultava selvyytää; vastaa Hööki sille Lundille ihan oikeasti misää tilassa käsityksesi mukaan kaupungin talous on. Olethan vääntänyt itsesi tarkastuslaurtakunnan puheenjohtajan paikalle ja siihen kuuluu ymmärtää yksinkertainen talousmatematiikka, ei hyvät keskustelut riitä. Onks kassassa rahaa edessä oleviin suuriin suunnitelmiin; jäähalleja, paloasemia haaveillaan ja vielä vältäämättömiin investointeihin tarhaa kipeästi tarvitaan. Muitattehan laiminlyödyt vesihuollon tarpeet yms. kunnallistekniikka. Konsulit lukekaa tarkaan kuntauudistussuunnitelmien painelaskelmat kaupungin taouden tämän hetken tilasta.Tarkastuslautakunnan kertomus on suuren mielenkiinnon kohde, sitä odotellen!

Merkonomi ekono... (ei varmistettu)

Kyllä sairaanhoitoon rahaa riittää: Riihimäeltä väkeä vähennetään ja Hämeenlinnaan palkataan ostoväkeä sitä samaa työtä tekemään nelinkertaisella palkalla ja riihimäkeläiset ajelevat taksilla edestakaisin. Eikö ole kukaan ihmetellyt miksi osaavia ja kiven alla olevia hoitajia on Riihimäen sairaalasta irtisanoutunut iso joukku niin, että homma ei kohta pyöri ollenkaan, eivätkä suinkaan Hämeenlinnaan mene töihin. Sitä syytä kannattaa etsiä 35km pohjoisemmasta. Kaikki sairaanhoito ja päivystys hingutaan sinne, ihan kirjaimellisesti "maksoi mitä hyvänsä" kuten jatkuvasti tapahtuu. En jää Riihimäelle katsomaan mihin veroäyri pompsahtaa jos kaikki palvelut on hankittava Hämeenlinnasta, siksi surutonta on rahankäyttö siellä jo nyt.

Ryksiläisen siippa (ei varmistettu)

Riihimäen demaripäättäjien, erityisesti Kari Kaistisen tarmokkaan työn ansiosta olemme nyt tilanteessa, jossa lapsiamme ja vanhuksiamme ei enää hoideta, vaan heidän annetaan kuolla "toverien" säästöpäätösten ansiosta.

Eräs, jonka yst... (ei varmistettu)

no Kaistinenhan on M.Järvisen "apupoika" nyt jo ja todella Riihimäen päättäjät ovat kulkeneet laputsilmillä ja uskon kanssa, etteivät oikeesti vielä ymmärää mitä on tullut H.linnalle myönnytettyä !! Nyt M.Järvinen meinaa sulkea yöpäivystyksen hoitaja pulan vuoksi, josta M.Järvinen "kavereineen" voi täysyin ottaa syyn itselleen .. tämä henkilöstö politiikkahan ei toimi niin, että toimitaan kuin Hitleri ja päälle haukutaan RYKS:n henkilökunta niin lehdessä kuin koukouksessa. Näiden jälkeen vielä odottivat, että henkilökunta siirtyy H.linnaan, missä ea:ssa nytkin ainakin viiden työntekijän vaje... just joo, joskus pitää herätä todellisuuteen !!!

Halveksija (ei varmistettu)

No, olishan se tuon Ylen uutisen mukaan siirtynyt muutenkin
lokakuusta pysyvästi sinne.
Ei tuosta enää ole pitkä matka siihen, että Riksussa on pelkkä TK ja kaikki muu
"vaativampi" palvelu haetaan Hämeenlinnasta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on vastannut yöpäivystyksestä sairaalan tiloissa tammikuusta alkaen. Alunperin sen piti hoitaa erikoissairaanhoidon yöpäivystys Riihimäellä lokakuuhun saakka, mutta henkilökuntapula on siirtämässä sen etuajassa Hämeenlinnaan.

Erikoissairaanhoidon yöpäivystyksen siirto Hämeenlinnaan on kuitenkin osa laajempaa kehityskulkua, katsoo Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystysklinikan ylilääkäri Ari Palomäki.

- Päivystystoiminta tullaan Suomessa kauttaaltaan uudistamaan sillä tavalla, että tulee olemaan näitä perusterveydenhuollon päivystyksiä. Sitten tulee olemaan osaamiskeskuksia niin kuin meillä täällä Hämeenlinnassa.

- Me olemme kehittäneet tätä etunojassa ihan valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin ajatellen. Tulee olemaan tällaisia paikkoja, joissa on useamman erikoisalan erikoislääkäri tavoitettavissa silloin, kun ongelmia tulee.

Palomäki laskee, että yöaikaista erikoissairaanhoitoa on Riihimäellä tarvinnut vain yhdestä kahteen potilasta yössä. Perusterveydenhuollon ympärivuorokautinen päivystys säilyy vastaisuudessakin Riihimäen sairaalan tiloissa.

jep, jep (ei varmistettu)

"Perusterveydenhuollon ympärivuorokautinen päivystys säilyy vastaisuudessakin Riihimäen sairaalan tiloissa."
En ole tiennytkään, että PTH:lla on ollut ympärivuorokautinen päivystys???!!
Onko näin?

kaupungissa kau... (ei varmistettu)

JEP,JEP:lle FAKTAA!!!!
ESH on huolehtinut yöpäivystyksetä 1.3.1070 alkaen !!! PTH yöpäivystys lopetettiin -90 luvun puolivälissä. Yöpäivystyksen jatkuminen PTH:n puolella on vasta neuvottelun alla !!! Nopeasti laskettuna esimerkiksi 23.4 - 4.5.12 yöllä päivystyshoitoa tarvitsevia on ollut keskimäärin kuusi ja nämäkin kuusi siityvät tulevaisuudessa Hämeenlinnan yöpäivystyksen hoiviin, ovat he sitten PTH: n tai ESH:n potilaita, mikäli päätöksiä PTH ympärivuorokautisesta päivystyksestä ei tehdä.

hyvin menee (ei varmistettu)

PTH:n yöpäivystys todellakin lopetettiin -90 luvun puolivälissä ja nyt neuvotellaan, aloittaako PTH uudelleen yöpäivystyksen, kunESH:n yöpäivystys loppuu !!!!!!!

Todella PTH:n päivystys muutti 9.1.12 sairaalan tiloihin joskaan emme kuitenkaan ole yhteispäivystys VAAN RINNAKKAISPÄIVYSTYS, jolloin PTH:n puolella ei edelleenkään ole tällähetkellä yöpäivystystä , jos PTH:n potilas kuitenki tarvitsee yönyli seurantaan, potilas siirretään lähetteellä ESH:n potilaaksi, jolloin kyseinen potilas EI ole enään PTH: potilas.

Päivystyksessä siis on eri instanssi työntekijöitä joka tarkoittaa, että ESH:n hoitajat hoitaa vain ESH:n potilaita, samoin toimitaan PTH:n puolella.

Halveksija (ei varmistettu)

huh, huh, kyllä on tehty vaikeaksi.
aivan kuin tahallisesti, jotta saadaan pakka sekaisin ja talo tyhjäks ja voidaan kaivaa
valmiit suunnitelmat jemmasta...

en äänestä demari (ei varmistettu)

Toivottavasti! Aivan se ja sama hankkiutua Treelle YO -tasoisiin palveluihin.
Olisi ihan oikein, että Hämeenlinna joutuis menemään pelkällä yleistasoisella päivystyksellä.
Ovat kupanneet Ryksista ESH:n ja vastavuoroisesti Tre operoi niiltä ko. palvelut.
KAikkein paras olis, että Hämeenlinna joutuis paneen yöksi lapun luukulle ja kaikki vaan
Tampereelle kivuissa ja säryissä. Parempi pysyä terveenä, näyttää siltä, että koko maassa
selvitetään koko sairaan(terveydenhoito)hoito alas

jänkhänen (ei varmistettu)

Jassoo, Riksussa taas meinaa laajentua, noin valtuustossa haastettiin tänään.
TK yhtymähallitus ke siunaa tai ei. -Bitter-miehen työtä vaaditaan nyt sinulta.

verot korotkoon (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun