Elokuva-arvio: Marvelin supersankarit yhdistävät voimansa

Viihde
Kommentoi

 

Joss Whedonin ohjaama The Avengers tuo valkokankaalle näyttävän joukon Marvel-kustantamon luomia supersankareita. Elokuvan käsikirjoitus perustuu Marvelin suosittuun Kostajat-sarjakuvaan, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1963.

THE AVENGERS 3D (2012)
Lajityyppi: 3D, toiminta, seikkailu, sci-fi
Ohjaaja: Joss Whedon
Pääosissa: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Samuel L. Jackson
Kesto: 2h 22 min
Ikäraja: 12

Tarinan pohjamotiivi rakentuu hyvän ja pahan väliselle taistelulle. Tapahtumat käynnistyvät kun maailman turvallisuutta uhkaa yllättävä vihollinen, Thor-veljeään (Chris Hemsworth) kadehtiva tumma jumala Loki (Tom Hiddleston). Tilanne huolestuttaa kansainvälisen turvajärjestön johtaja Nick Furyä (Samuel L. Jackson) siinä määrin paljon, että hän ryhtyy kokoamaan supervoimat omaavia hahmoja maailman pelastusoperaatioon.

Näin käynnistyy hanke, jonka myötä supersankarit Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo) , Thor (Hemsworth) , Kapteeni Amerikka (Chris Evans), Haukansilmä (Jeremy Renner) ja Musta leski (Scarlett Johansson) yhdistävät taitonsa ja voimansa.

Toiminnallinen ja taitavien erikoisefektien kyllästämä The Avengers on riemullista katsottavaa kaikille Marvelin luomien supersankarien ystäville. Ohuehkon juonen ympärille rakennettu tarina ottaa kaiken ilon irti toinen toistaan mahtavampien ja valovoimaisempien voimahahmojen runsaudenpulalla.

Ilahduttavaa on myös se, että vaikka kyseessä on niinkin suuri missio kuin maailman pelastaminen, eivät supersankarit suorita tehtäväänsä ryppyotsaisen pateettisesti, vaan kerrontaa keventää välkysti väliin ujutettu huumori. Lopputuloksena on mahtipontisuuden ansat pääsääntöisesti väistävä, visuaalisesti näyttävä ja sisällöllisesti viihdyttävä kaksi ja puolituntinen, jonka jatko-osaa ei tarvitse kahta vuotta kauempaa odotella.

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.