Kunnanvaltuustoissa istuu vain muutamia suurituloisia

AAMUPOSTI | Paikallisia kunnanvaltuutettuja ei voi luonnehtia kroisoksiksi. Esimerkiksi Hyvinkäällä vain kolmella valtuutetulla ansiotulot nousivat vuonna 2010 yli 100 000 euron. Kärkitilaa pitää sitoutumattomien Timo Virmala 116 000 euron tuloilla.

Riihimäellä hyvätuloisimmat ovat kokoomuksen riveissä, sillä puolueen valtuutettujen ansiotulot olivat keskimäärin 51 413 euroa vuodessa. Joukon äyrikuningas on Hyrian liiketoimintapäällikkönä työskentelevä Kai Heimonen.

Rahapuolueen titteli lankeaa kokoomukselle myös Hausjärvellä ja Lopella. Puolueen valtuutetut maksavat kummassakin kunnassa eniten kunnallisveroa omaan kotikuntaansa.

Hausjärvellä kokoomuslaisten palkkasummaa kasvattaa Erkylän kartanon isäntä, Sinituotteen toimitusjohtaja ja pääomasijoittaja Ilkka Brotherus. Lopella keskiarvoa kasvattaa kansanedustaja Timo Heinonen.

Pääomatuloja on vain harvoilla. Hyvinkään valtuustossa 38:lla 51 valtuutetusta on puhdas nolla verottajan pääomatulosarakkeen kohdalla. Isotuloisin valtuutettu on kiinteistösijoittaja Raimo Mäkinen (sd.) yli 500 000 euron pääomatuloilla. Vähiten tienaa ympäristöfilosofi Leena Vilkka (kesk.), jonka ansiotuloista Hyvinkää saa verotuloja tasan 0 euroa.

Kokoomuslaiset valtuutetut saivat ansiotuloja keskimääräisesti eniten. Kovin kauaksi eivät jääneet sosiaalidemokraatit. Heikoimmin palkattuja olivat vasemmistoliittolaiset valtuutetut, jos ei lasketa mukaan vähän yli 15 000 euron ansiotulot saanutta yhden hengen kristillisdemokraattien ryhmää.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN RAHA JA TALOUS -LIITTEESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Ongelmaa ei ole?
Brotherusta ja Mäkistä lukuunottamatta kaikki muut ovat verosyöttiläitä eli leikivät työntekoa jossain verovaroin kustannetussa suojatyöpaikassa.
Muuten OECD antoi eilen euromäärän joka on Suomen säästötarve 11 MRD€ ,
noiden ei tarvitse kaunistella lukuja kuten poliitikkojen koska liian suuret supistukset pudottaa omaa ja puolueen kannatusta, siksi tolkku-käteinen kumppaneineen antaa koko ajan liian pieniä säästölukuja.
herätkää pahvit, tuohon kun lisätään luottoluokituksen lasku ja lainkorkojen nousu , niin kusessa ollaan. muuta tietä ei ole kuin julkisten tyhjäntoimittajien
siirräminen tuotaviiin töihin pois palavareista ja työryhmistä.

aapeli, entinen... (ei varmistettu)

Totta mooses!
Vähenee joidenkin osilta mahdollisten kuntarakenteiden uudistamisen
myötä paperinpyörittelyt, toivottavasti.
Sama jengi hakeutuu luottamustoimiin, joka muutenkin pyörittelee kynää
aikansa kuluksi hengen pitimikseen.
ELY -keskuksessakin on jonninjoutavaa sakkia pilvin pimein; organisaatio
kaavio kilometrin mittainen.
Sama hyria.

@--- (ei varmistettu)

Paljon paremman jutun saa kun katsoo ketkä ylipäätänsä käyvät luottamustehtäviensä mukaisesti kokouksissa. Nekin tiedot löytyy lautakuntien pöytäkirjoista.

Voi tulla yllätyksiä että käykö se oma ehdokas kokouksissa vai parantaako vaan maailmaa kahvipöydässä!

Ihan erikseen on vielä ne jotka ei koskaan avaa suutaan kokouksissa. Pitäiskö niiltä ottaa kokouspalkkiot kokonaan pois>?

Tehkäähän Aamuposti juttu luottamusmiesten poissaoloista!!

Tehkää juttu (ei varmistettu)

Kannatan raporttia läsnäoloista. Luottamuspaikkoja ei pidä antaa niille jotka eivät kokouksissa käy. Myös kuppikunnat olisi hyvä selvittää. saman puolueen sisällä saattaa olla hyvä veli verkostoja ja vuosien takaa tulevia kiitollisuudenvelkoja tai riitoja. Joka puolueessa on myös riidankylväjiä jotka sekoittavat koko työn. Ne ulos ensimmäisenä.

Hausjärveltä (ei varmistettu)

Tyhjentävää tekstiä edellisiltä nimimerkeiltä; demokratiaa hutavat ja tarvitsevat eniten ne, jotka hinkuvat soliaalisen asemansa ja kokouspalkkioidensa perään! Näissäkin tuloissa ovat "demokratian vaivat" palkittuina ja noteerattuina, monella vain siitä ilosta, että kantavat esityslistakirjekuorta moniin ja päällekkäisiin kokouksiinsa sekä ns. edustustehtäviinsä. Niissäkin edustetaan hanhenmarssissa poliittisten voimasuhteiden kokoonpanossa. Harvojen herkkua, kateuden kaunaista mieltä niiltä, joita jakopaikkaa hallitsevat eliitissä sysii syrjään.
UUTTA TUTKIMUSTA peliin - nimi nimeltä esiin valtuutettujen luottamuspaikkojem lukumäärä ja palkkioiden vuositulo. Kansaa kiinnostaa kuntauudistushankkeen kannalta tieto, kenellä on verokirja julkisen hallinnon piikissä. Niillä on aikaa ja suurta halua harrastaa "vaikuttamista" ja estää kuntapäättäjänä oman oksansa poikkisahaamista! Luottamustoimen ei pidä olla ikimuistoinen nautinta, vaan kuntayhteisössä terve rotaatio hoitaa ihmisten yhteistä hyvää kukin vuorollaa ja siihen lisäarevoa osaamisellaan tuoden.Etsittäiskö osaajia tähänkin souviin?

VAALIEN ALLA (ei varmistettu)

Niin kuten Lopen Heinonen hän ajaa vain varakaiden etuja kuten näissä koulukuljetuksissa sekä taloudellisesti hyvin pyyhkien kuormaautoilijoiden etua nimiä mainitesematta mutta jokainen tietää ketkä asian tuntevat nimiä ei tarvitse mainita julkisesti onhan se nähty näissä lehti jutuissa ja kuvissa.
Tästä enenpää en kommeintoi jokainen itse päätäköön omassa mielessään.

ellu (ei varmistettu)

Huomio Aamuposti!
UUTTA TUTKIMUSTA peliin - nimi nimeltä esiin valtuutettujen luottamuspaikkojen lukumäärä ja palkkioiden vuositulo.
NM: VAALIEN ALLA YLLÄ LAINAUS.
Tämä tieto olisi ERITTÄIN hyvä, oli sitten siviiliammatti mikä oli.
Ei luotettujen lähteiden mukaan mm. Hausjärven kepu himmeleissä istuu "sisaria hentoja
valkoisia" (alaa missään tapauksssa väheksymättä), jotka kynsin hampain haluavat
siellä istua maailman tappiin asti.
Kuntalainen näkisi, että onko

hinta/laatu suh... (ei varmistettu)

Hausjärvellä nänä "hoitajat" varmistelevat vaan omia työpaikkojaan. Siinä ei sossu-terveyden eteen päin vieminen paljon paina. Pitäisi laittaa ehdoton kielto että omaan kuntaan lautakuntaan ei kunnan työntekijäillä ole asiaa. Muutenkin olisi virkistävää että hoitsut ja sossut sijoitetaan vaikka tekniselle puolelle tai vastaamaan kirjastoista.
On niin ilmeistä tuo hanakkuus hoitaa omaa palliaan.

Ulos vaan (ei varmistettu)

Mikä ihmeen uusi lista tuloista ? Kaikki kokouspalkkiot ovat veronalaista tuloa ja kokonaistulo näkyy kaikille. Ei ole mitään erilaista verokohtelua. Katsokaa nyt esim. minun kokonaistulojani(siinä ovat jo kokouspalkkiot) ja eläketulot. Yhteensä siis 8771 Euroa verotettavaa tuloa. Piste. Toinen kummastus lienee siinä että jos sattuu olemaan kunnan palveluksessa niin menettäisi vaalikelpoisuutensa vai pitäisikö menettää kansalaisoikeutensakin ? Nykyinen kuntalaki jo estää johtavassa asemassa olevien mahdollisuuden. Pitäisikö nyt kaikki lähihoitajat, siivoojat,sairaanhoitajat ym henkilöstö tehdä vaalikelvottomiksi, uskomatonta! Kaupungin sivuilta kyllä näkee kaikki henkilöt ja heidän luottamusmiespaikkansa. Tuskin siellä kukaan istuu rahan voimalla tai rahan vuoksi. Useimmat maksavat tuosta lautakuntapaikan 70 Euron kokouspalkkiosta 50-65 % veroa. Tervetuloa rikastumaan!

taisto Orre (ei varmistettu)

tosiaan naurettavaa saivartelua kokouspalkioista, mutta silloin kun päätetään kaupungin säästöistä, pitäisin kaikki kaupungin verosyöttiläät jäävätä pois päätöksenteosta, kohteesta riippumatta.

aapeli, entinen... (ei varmistettu)

Siis joku valtuutettu saattaa nauttia yhtä kokouspalkkiota, kun taas
toisella voi olla useita luottamusmiestoimia.
Ei tässä ole mitään tekemistä minkään siviiliammatin, oli sitten kunta-
tai yksityispuoli kanssa.
Kaikista luottamusmiestoimista lista ja siihen niistä saatavat ansiot,
niin äänestäjä voi päätellä myös siitä, että onko joku henkilö hoitanut
hommansa.

hinta/laatu suh... (ei varmistettu)

Erinomainen ehdotus, toivottavasti lehden toimitus ottaa sen käsiteltäväksi. Olisihan se mukava kaikille valtuutetuillekin saada lista kuka missäkin vaikuttaa. Kun valtuusto valitsee hallituksen on jokaisella kaupunginhallituksen jäsenellä ainakin 2 postia. Jos normaalisti kuuluu myös johonkin lautakuntaan ja on hallituksen edustajana jossakin lautakunnassa niin normaalisti on neljässä paikassa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja saa kokouspalkkioiden lisäksi vuosipalkkaa(en muista paljonko) ja muut jäsenet 1000 Euroa/vuosi + kokouspalkkiot. Lautakuntien puheenjohtajat saavat myös jonkun kympin enemmän kokouspalkkioita kuin tavikset. Lautakuntia on 8 kpl ja sitten laskelmieni mukaan erilaisia ylikunnallisia elimiä, osakeyhtiöitä, säätiöitä jne. Näitä on yhteensä 53 kpl. Kannattaa muistaa että useimmissa niissä on virkamiesedustus. Taas kun vaalit ovat edessä niin näistä edustuksista tulee kisa ja kalkulaattorit käyvät punahehkuisina. Tehdään teknisiä vaaliliittoja ja jaetaan sulle/mulle ja pyritään valtuustossa yksinkertaiseen enemmistövaltaan kuten nyt Kokoomuksen kimppakyydissä pääsivät 27 henkilön enemmistöön. Ei siinä enää äänestystuloksista välitetä ja muille jää luu kouraan, Jos saa läpi 6 valtuutettua niin voi vaatia suhteellista vaalitapaa ja saada oikeudenmukaisen tuloksen vaikka ei liittyisi mihinkään liittoon. Toivottavasti joku ottaisi tehtäväkseen todella selvittää tätä asiaa. Kun valtuutettuja on 51 henkilöä eikä yleensä ketään nimetä kahteen lautakuntaan se tarkoittaa sitä että lautakunnissa istuu paljon muita kuin valtuutettuja.

Onnea yritykselle(kannattaa ehdottaa Aamupostin poliittiselle toimittajalle vaikkapa kohtaan jätä juttuvinkki.

Taisto Orre

kalervo1

Noista lautakuntien kokouspalkkioista ei varmaan irtoa mitään mielnkiintoista, mutta entäs nämä kaupunkien firmojen hallitukset ja niiden tarjoamat edut, onko niitä? kokouspalkkiot, "tutustumismatkat", kokousmatkat esim. Lapin hiihtokeskuksiin tai mahdolliset alennukset lämpökustannuksiin, ym?
HLV:n hallitus: Tuula Vanhatalo(KOK), Mauri Myllymäki(SDP, joku luottamusmies/ sähkömies), Lea Väänänen,(SDP, Nuoret Kotkat, sihteeri) Jukka salmi(Kesk, TV tuottaja), Timo Wartiovaara ( KOK,ostojohtaja)
sitten varsinainen pellelaitos Kiertokapula OY:hallitus ( 7 henk) ja erikseen vielä hallintoneuvosto( 22 henk.) mukana mm.Wartiovaara, Risto Pirinen ja Seppo Aalto Hyvinkäältä. Ei tarvitse enää ihmetellä, miksi jätehuolto on niin törkeän kallista kuin on.tuollainen tyhjäntoimittaja lauma kokoustamassa ties kuinka usein, mutta pääasiahan on se,että kokouspalkkiot juoksee ja saa kahvia+pullaa ja mahdollisia muita etuja. Hallintoon kuuluu toimitusjohtajan lisäksi ainakin kahdeksan(8) erilaista päällikköä+ insinöörit,assistentit ja koordinaattorit siihen päälle.
joku muu vois pistää tänne näitä muita: Hyria Oy, Hyvinkään Vesi Oy, Riihimäen Vesi Oy,Riihimäen kaukolämpö Oy, mitä niitä nyt onkaan, mulla nousi verenpaine jo noista senverran, etten viitsi jatkaa. Kyllä helposti olis paljon saneerattavaa jo noissa loislaitoksissa.
Onko noissa jo ehditty järjestellä kannustinpalkkioita?
Noista mainituista nimistä, niin käsittääkseni ainakaan Väänäsellä,Myllymäellä ja Aallolla ei ole minkäänlaista kokemusta yritystoiminnasta,sen luulisi olevan jonkilainen edelletys hallitustyöskentelyyn, vai pätevöittikö siihen taas sdp: jäsenkirja ja se että tiesi, ettei kahvilusikkaa saa laittaa sekoittamisen jälkeen pöytäliinalle.

aapeli, entinen... (ei varmistettu)

Yksi näinpäin: Taina Ojapalo; tais olla melko korkealla Riksun
nokkimisjärjesyksesssä lopetti n. vuosi sitten valtuustohommat sekä
samaan syssyyn kaikki luottamustoimet.
Erityismainintana kuitenkin HYRIA, jotta ei ihan seinään lopu ja
morkkis iske päälle, eli sinne jäi vielä hyrisemään.
Niin, että ei siellä ihan pienet suolarahat ole, tai sitten noi kokoukset on
vähän pidemmällä kuin kahvihuoneessa.

bon v. (ei varmistettu)

eikös tämä Hyrian väki ollut viime keväänä jollain keväretkellä Kreikassa ja läträsivät kahvin kanssa lentokoneessa, niin että höökin selkään tuli palovammoja.

aapeli, entinen... (ei varmistettu)

Aamuposti ei ota mitään esiin, mikä koskee paikallisia politikoita. Päinvastoin lehti silkkihansikkain käsittelee poliittisia asioita, ettei kaupungin isät suutu ja lopeta lehden tilaamista. Sen sijaaan Aamupostista voidaan odottaa Seiska tapaisia juttuja ja sitten joku pöljä uutinen, kun joka sorsa ylittää hiekkatien. Tämä on Aamuposti

Aamuposti suxx (ei varmistettu)

joo, hööki ei ole tainnut muuta ääntä ittestään pitää kuin 2 juttuu siitä
lento-onnettomuudesta ja äskettäin peltsin "vallin" valtauksesta.
mutta eihän sitä niin korkeassa virassa olevan henkilön tarvitse kaikille
kertoakaa, että missä rixu sen mielestä menee.
on sillä niitä ääniä varaa mistä menettää, mikäli vielä lähtee ehdolle; olishan
se hienoo; jos se jormahöök pylväs/patsas uuden paloaseman kupeeseen
laitettais vielä sen aikana...

nikki (ei varmistettu)

Katsoin tuota Hausjärven ansiolista; aika kovat tulot sairaanhoitajalle 53522,-
Hausjärvi:
Hietanen Satu
sairaanhoitaja, yrittäjä (hoitopalvelu)
- kunnanhallitus
- khshp valtuuston jäsen
- 4H kunnan edustaja
Mutta ainakin kolme kunnallista luottamustehtäväähän hänellä tuossa on ja oma yritys.
Ei varmaan ole ainakaan haitaksi, että yritys toimii samoilla osa-alueilla kuin hänellä
on valltuustopaikka sairaanhoitopiirissä.

palli (ei varmistettu)

Aamupostin harhat, eläkeläinen maksaa aina enemmän.

Hyvinkääläiset päättäjät ja kuntalaiset eivät nytkään osallistu keskusteluun. Intoa riittää Lopella,Riihimäellä ja Hausjärvellä. Miksiköhän?
Jos tarkkaan luitti AP:nartikkelin ja muistitte myös katsoa sen *-merkin siellä sivun alalaidassa niin huomasitte että AP julkisti Valtionveron verotettavan tulon ja sitten kertoi paljonko kukin maksaa kunnallisveroa. Tilasto antaa aika omituisen kuvan kun yli 4 kertaa suuremmilla tuloilla maksetaan vähemmän kunnallisveroa ja jotkut elävät "pyhästä hengestä". Tiedoksi valtionverosta:Valtion vuoden 2012 tuloveroasteikon mukaan alle 16 100 euron palkkatuloista ei tarvitse maksaa valtionveroa. Ennen veron laskemista tuloista kuitenkin vähennetään työtulovähennys ja joukko muita vähennyksiä, joiden vuoksi valtionveroa menee vuonna 2012 käytännössä vasta noin 28 870 euron tuloista.

No silleen, eläkeläisenä kuulun tuohon joukkoon eli valtio ei saa ropoakaan minulta. Sitten tuo kunnallisvero! Eläkeläisenä olen huomattavan pienestä eläketulostani aika hyvä maksaja. Saman suuruista palkkatuloa saavat maksavat 600 Euroa vähemmän Hyvinkään kaupungille ja moninkertaisesti enemmänkin ansaitsevat jäävät jälkeen. On ihan turha kuunnella Urpilaista,Kataista tai Heinäluomaa tosiasia on tässä ja nyt. Jokainen varmaankin tietää syynkin siihen. Palkkatyössä ansionsa saavat ovat oikeutettuja 31 erilaiseen vähennykseen kunnallisverossa, eläkeläinen ei mihinkään. Päinvastoin saan maksaa korotettuja maksuja sairauksista. Minullahan ei voi olla mitään kuluja eläkkeen ansaitsemiseksi kun olen sen jo kerran maksanut palkkatulostani ja tyytynyt pienempään palkkaan. Silti maksan ruokaostoksistani,lääkkeistäni ja muusta saman hinnan kuin muutkin. Poikkeuksena VR ja Finnair, jotka antavat alennuksia ,joita en koskaan tarvitse. Ns. Kansaneläke lainattiin valtiolle jo aikoja sitten. Uskooko joku että sen saisi joskus takaisin? Sitähän markkinoitiin nimenomaan KANSANELÄKKEENÄ ja kaikki maksoivat sitä palkastaan. Nyt 10 vuotta vanhuuseläketää "nauttineena" olen kaikista suurista lupauksista huolimatta menettänyt keskimäärin 400 Euroa/vuosi siitä suuresta eläkkeestäni. Aivan sama mitä Sixpack tai Jutta tai Työeläkelyhtiöt tai edes Veronmaksajien keskusliitto sanovat. Vaikka fyysinen kunto on huono niin pää on onneksi vielä kunnossa ja minun ikäiseni osaavat laskea. Kammoksuttaa kun yli miljoonan eläkeläisen joukko tyytyy poliittisten päättäjien ropoihin ja hoitavat ilmaiseksi kunnalle ja valtiolle kuuluvia asioitakunhan saavat hieman avustusta kansantansseihin ja muuhun liirumlaariin. Saahan sananvapaassa maassa olla edes joskus ärsyyntynyt vai kielletäänkö sekin nykyhallituksen toimesta?

Taisto Orre
ihan omalla nimellä

kalervo1

Moi!
Vaikea lukea, kun ei tiedä mistä lukea, voisitko tarkentaa minkä päivän lehti?
Aamupostin harhat, eläkeläinen maksaa aina enemmän

nikki (ei varmistettu)

Esimerkki luottamustehtävistä; ei uskoisi tuota määrää; varmaan muutama
ropo noistakin tulee...
Karel McLeod Smith, Kansallinen Kokoomus, Hyvinkää
Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen
Perusturvalautakunnassa kaupunginhallituksen edustajana
Hyria koulutus hallituksen pj
HUS eli Helsingin- ja Uudenmaansairaanhoitopiirin valtuuston ja hallituksen varajäsen
Hyvinkään Palvelukotisäätiön, Mäntykodon, puheenjohtaja
Hyvinkään Nuorisoasuntoyhdistyksen puheenjohtaja
Hyvinkään Kokoomus ry:n puheenjohtaja
Hyvinkään Lämpövoima Oy:n hallituksen varajäsen

hyrisee (ei varmistettu)

noiden lisäksi:
Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö.(Hyrian osakas). Työllisyys palveluiden johtaja
tuossa täytyy jo olla tarkkana, että kulloinkin muistaa kenen asiaa on ajamassa, paitsi tietysti omaansa.
kahdella sanalla:
pyrkyri ja tyrkky

aapeli, entinen... (ei varmistettu)

Millälailla kärryillä pysyy ja kunnolla pystyy hoitamaan esim. ym hommat ilman
sihteeriä?
Toinen juttu on, että KEPU:sta puhutaan, että ne haluaa istua noissa "himmeleissä",
monia päällekkäisiäkin luottamustehtäviä.
Niin no, on niitä pikkukepu kuntia huru mycket ja periaatteessa samat postit niissä
alle 5000 hlö:n kylissä on, joita Suomen kunnista puolet ja melkein kaikki KEPU
-kuntia.
Kuntaliitoksia vastustetaan osittain siksi.

luottamusmies o... (ei varmistettu)

Tähän pakko kommentoida Hyriseelle, että tietosi eivät tällaisena pidä paikkaansa. Lisäksi todella harvoin näissä tehtävissä olevat joutuvat osallistumaan varajäsenenä kokouksiin, eli niistä ei kokouspalkkioita kerry. Olemme Kokoomuksessa valinneet Karelin useisiin vaativiin tehtäviin, sillä luotamme hänen kykyynsä hoitaa ne. On ikävää, että asiat käännetään täällä rahankeruuksi kun kyse on yhteisten asioiden hoitamisesta. Ei näihin tehtäviin mitään tunkua ole, sillä ne ovat haastavia ja vaativat paljon enemmän ajankäyttöä kuin pelkkä kokousaika ja vastuu on suuri. Kun katson esitettyä listaa - jossa siis on tapahtuntu viimeisen vuoden aikana muutoksia, olen ylpeä siitä työstä mitä Karel on tälle kaupungille tehnyt. On turhaa olla kateellinen tai katkera niistä kokouspalkkioista, joita näiden tehtävien kautta on kertynyt, sillä ne eivät millään tavalla korvaa sitä aikaa tai vaivaa, joita niiden hoitamiseen on käytetty.

Krista Silfverberg (ei varmistettu)

Ihan hyvä kirjoitus. Joskus kyselin itsekin samaa asiaa. Kun kuntavaalien jälkeen tehdään täysin lainvastaisia teknisiä vaaliliittoja(suhteessa äänestystulokseen) niin Kokoomus sai 27 edustajaa lupaamalla muillekin(esim. Pekka Laineelle ja Kristillisille) kaupunginhallituspaikan vastineeksi lojaalisuudesta) niin eipä siinä paljon jaettavaa muille jäänyt. Ilmeisesti Kokoomuksen jäsenet loppuivat kesken ja vallanhimossa piti saada mahdollisimman paljon niin tällaista pääsee tapahtumaan. Asiaan ei voi vaikuttaa millään muulla tavalla kuin äänestämällä ja saamalla niin paljon valtuutettuja että ei tarvitse suostua tällaiseen pelleilyyn. Mietikää ja äänestäkää ,mutta älkää rutisko ellette ole ymmärtäneet miten tämä ns. politiikka toimii.

taisto Orre (ei varmistettu)

Onhan tuossa verolistassa melkoisia kummajaisia. KePun Leena Vilkka ei maksa valtion- tai kunnallisveroa laisinkaan. Hänellä ei ole myöskään pääomatuloja yhtään. Miten se on mahdollista ? Samanaikaisesti hänen yrityksensä Biofilos on runsaasti esillä ja kyseinen henkilö kulkee luennoimassa ja myy tuotteita todella paljon. Onko laillista että yritys maksaa kaiken vain päivärahoina ja matkakuluina vai miten tämä menee? Näyttää selvältä että kyseinen henkilö ei uskalla enään asettua ehdokkaaksi koska tämän asian selvittäminen voisi olla kiusallista kaiken muun KePu:n sotkujen koristeena. Voisikohan kyseinen henkilö ihan julkisesti vastata miten hän voi elää ?

kkk (ei varmistettu)

Esim.
Kilsakorvauksilla ja päivärahoilla. Ovat verotonta tuloa.
Jos oma firma, eikä nosta palkkaa.
Kaikenmaailman kepulikonsteilla.
Oiskos se firma ukon nimissä tms

kepu pet. a. (ei varmistettu)

Eipä Silfverberg näytä kertovan, miltä osin tiedot eivät pitäisi paikkansa. Kyllä varajäsenkin muuten palkkion saa, jos kokouksessa istuu. Hyrian hallituksen pj. samaan aikaan Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiön johdossa. Mielenkiintoinen yhteys.

Minttu (ei varmistettu)

Hei Minttu!´
Olen pahoillani, jos olin mielestäsi epätarkka. Tarkoitus ei ollut olla salamyhkäinen, todeta vain, että kun listan lukaisin, löysin siitä heti esim. ne muutokset, että Karel McLeod Smith ei enään ole Hyrian hallituksen pj. (kuten juuri omassa tekstissäsi ihmettelit) ja myös Kokoomuksen paikallisyhdistyksen puheenjohtajuus on siirtynyt Ari Mäkelälle. Valtuustokauden aikana tapahtuu jatkuvasti muutoksia paikkajärjestelyissä, syystä jos toisestakin, joten tieto vanhenee nopeasti. Ei näiden tehtäväjakojen kanssa meillä ole mitään salailusysteemiä, tärkeäähän on, että kuntalaiset tietävät ketkä edustajat missäkin tehtävissä ovat, jotta voivat tarpeen tullen olla yhteydessä. Ja varajäsenyydestä olet aivan oikeassa, kokouspalkkio luonnollisestikin maksetaan sille, joka kokouksessa istuu. Vähän kyllä vaikuttaa, että halusit ymmärtää väärin, mutta sehän oikeus aina lukijalla on. Ystävällisin terveisin, Krista

Krista Silfverberg (ei varmistettu)

Niin; onhan siinä tuokin muutos 2011 tehty:
Uudenmaan Kokoomuksen hallituksen jäsen
Työpaikkahan on:
Hyvinkään kaupungilla, Sivistystoimessa Nuorten
työpajatoiminnan päällikkönä

- on siinä hatussa pitelemistä mahd. kuntaliitosten tiimoilta,
kun kaikki työ -ja toiminta on kunnallisella ja järjestötasolla.

lycka till (ei varmistettu)

Niin tai näin. Jospa me vaan olemme Kristan kanssa "poikkeavia nuoria" ja liian sinisilmäisiä. Kirjoitan hieman lisää tästä enemmistön diktatuurista. En sentään kutsu sitä Nallen sanoin enemmistön terrorismiksi. Jääkää ootille.

taisto Orre (ei varmistettu)

Enemmistön Diktatuuri ja kunnallinen korruptio.

Nalle Wahlroosin uutuuskirjassa nimitetään länsimaista demokratiaa enemmistön terrorismiksi. Valitettavasti vaihtoehtona on vain rahavallan terrorismi. Asiallisesti voisi hieman tutkailla tämän demokratian eli enemmistövallan aiheuttamaa kunnallista korruptioita. Suurin osa näistä esittämistäni asioista esiintyy jatkuvasti erilaisilla keskustelupalstoilla kaikissa Medioissa, jotka yleensä julkaisevat aitoja ihmisten tuntoja, ennakkoluuloja ja epäilyjä. Pienen pieni lista asioista, jotka mielestäni ovat Kunnallista Korruptiota kerron seuraavaksi: 1. Kuntavaalien tuloksen selvittyä alkaa puolueiden välinen kiivas neuvottelu merkittävistä luottamustoimista. Tehdään teknisiä vaaliliittoja täysin riippumatta kansalaisten mielipiteistä ja kannatuksesta.Käsite ”tekninen vaaliliitto” ei esiinny missään lainsäädännössä. Se on puhtaasti hyvä-veli järjestelmän tulos..Sen tuloksena jopa yhden valtuutetun asema betonoidaan merkittäväksi kunhan sitoutuu tähän epäpyhään Allianssiin.(Paikallisesti Krist. Ja Sit.)
2.Käytännössä myös meillä Hyvinkäällä pätee sääntö”Oma etu ennen asukkaiden etua menetelmä”. Siispä tärkeiden yhdistysten ja yhtiöiden, sekä ylikunnallisten yhteenliittymien puheenjohtajien ja hallitusten paikoille sijoitetaan tällaisen epävirallisen koaliition hyväksyneitä Yes- henkilöitä. Näin menetellen lamaannutetaan heti kättelyssä erilaisten mielipiteiden kiusallinen esiintulo. Kannattaa taas seurata myös miten lautakuntapaikkojen ja hallituspaikkojen jako etenee.
3.Negatiivisen korruption menetelmällä taataan se että paikallisella tiedotuksella (myös AP) suositaan aina valta- ja puolue-eliittiä. Eriäviä näkökantoja julkaistaan mielellään vasta kun päätökset on jo tehty eikä niihin voi enään vaikuttaa. Tuki kohdistuu aina vain Mediaan, joka julkaisee mieluisia uutisia. Kaupoilla ja kaupungeilla on suuri valta koska lehdet elävät maksullisilla ilmoituksilla. Jos ne uhataan lopettaa loppuu myös kaikki mieluisa Informaatio.
4.Hyvin pienen piirin suosittu menetelmä on ”On jo sovittu”. Rakennusliikkeen tai kaupan keskusliikkeen,ateriapalvelujen ja siivouspalvelujen kanssa on jo sovittu vaikkapa kauppapaikkojen tahi asuinrakennusten sijoittelusta jo ennen kaavapäätöksiä. En väitä, mutta epäilen että tuosta paljon puhutusta Hakalan kaavamuutoksesta olisi käytetty tätä menetelmää. Loppujen lopuksi emme edes tiedä kenen hyväksi eli jos kaava olisi muutettu olisiko sinne maan tavan mukaan tullutkin HOK/Elannon Supermarket ? Joka tapauksessa Hyvinkään kaupunginvaltuuston enemmistö osoitti selkärankaa eikä hyväksynyt kaavamuutosta. Maan tapahan on hyvin toisenlainen
ja HOK/Elanto saa kaiken.
5.Palvelutarjonnan kilpailuttamisessa käytetään maan tavan mukaista”Hyvä Veli tai Hyvä Sisar menetelmää.Laatu, hinta ja suhteet antavat kyllä riittävää pelivaraa.Tietyille suurille yrityksille sallitaan kansan suussa kulkeva menetelmä eli ”Huonon rakentamisen menetelmä”. Tästä löytyy meiltäkin paljon esimerkkejä, kerrostalojen äänieristeet,kerrostalojen perustusten olematon kosteuseristys,vähittäiskauppojen täysin olemattomat lastaus- ja purkutilat jne. loputtomiin. Pieni omakotirakentaja ei voi tinkiä mistään tai joutuu oikeuteen.
6.”Hallinnollisen kielen ja Judisen hölynpölyn menetelmä.” Mitä se on? Esimerkiksi omakotitalon rakentajalle radanvarsi on asumiskelvoton melun ja tärinän perusteella. Tornitalon rakentajalle se sallitaan hallinnollisin sanankääntein. Joku alue kaavoitetaan puistoksi taikka jopa Kehitäämisalueeksi. Tontin omistajat voidaan karkoittaa sieltä ihan laillisin perusteluin ja jopa pakkolunastaa tontit alle käyvän hinnan ja myydä ne sitten poikkeusluvilla ”sopiville” ostajille. Kauppa saadaan vielä näyttämään erittäin tuottavalta ja hienolta sijoitukselta.(vrt.Palopuro).
Monenmoisia pieniä hallintoon kohdistuvia arvosteluja esiintyy monille keskustelupalstoilla. Muutama poiminta näistä: ”Jos tietty ruokakauppa on aina saanut parhaat liikepaikat ja saa aina laajennusluvat, on varmasti kyseessä korruptio”. ”Kuka saa parhaat työpaikat kunnassa ? Kenen lapset saavat veronmaksajien rahoilla kustannetut kesätyöpaikat?” ”Montako lasta tai sisarusta on hilattu johtoportaaseen suojatyöpaikassa?” Olisiko näihin kansalaisten mielipiteisiin ja yleiseen kaikkien puolueiden kaikkien politiikkojen mustamaalaukseen suhtauduttava vakavasti?
Kaiken kaikkiaan tulisiko palata oikeaan Demokratiaan ja avoimuuteen. Vastuu on kaikilla politiikoilla sen kaikilla tasoilla! Herätys! Taisto Orre

taisto Orre (ei varmistettu)

Kiitokset sinulle kuka lienetkin. Tosiasiat nyt vain ovat tällaisia myös meillä. Äänestäjien kannattaa perehtyä asioihin Lööppejä enemmän.Suoraan sanottuna osallistuminen kunnalliseen päätöksentekoon vaatii kyllä hirveästi aikaa ja kiinnostusta. Ei sillä rahaa ansaita, eikä se varmaankaan ole edes motiivi. Itse Perussuomalaisena koetan olla liittymättä mihinkään Hyväveli tai sisar systeemiin emmekä tule tekemään minkäänlaisia liittoja kenenkään kanssa. Tämähän on tulkittavissa vaalimainokseksi, tietenkin! Ehdokkaamme ovat kuitenkin puhtoisia emmekä valitettavasti voi vaikuttaa muutamiin kokemattomiin kansanedustajiimme. Uskon että Hyvinkään Perussuomalaiset ehdokkaat ovat tarkkaan syynätty ja heihin voi luottaa. Yhteistyö kaikkien järkevien valtuutettujen kanssa on ainoa mahdollisuus ajaa kuntalaisten asiaa.

Opportunisti en ole.

taisto Orre (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun