Yli-Saunamäelle 3,5 vuotta, määrättiin heti vangittavaksi

AAMUPOSTI | Helsingin käräjäoikeus on tuominnut hyvinkääläisen liikemies Tapani Yli-Saunamäen kolmen vuoden ja kuuden kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Niin sanotussa vaalirahavyyhdessä annettiin tuomiot kaikille syytetyille.

Toiselle Nova-johtajalle, Arto Merisalolle tuomittiin kuusi vuotta ehdotonta vankeutta.

Oikeus määräsi sekä Yli-Saunamäen että Merisalon heti vangittaviksi.

Miesten tuomiot tulivat törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista, törkeästä lahjuksen antamisesta, lahjuksen antamisesta, rekisterimerkintärikoksesta sekä kirjanpitorikoksesta.

Tuomiot liittyivät Nova-yhtiöiden konkurssirikoksiin, vaalirahaa jakaneen Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen epäselvyyksiin sekä Rovaniemen kelkkatehdashankkeen lahjusjuttuun.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Vankilasta käsin voi kätevästi hoitaa hyvinkääläisten veronmaksajien asioita kaupunginvaltuutettuna sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtajana, ei haittaa..

PekkaH (ei varmistettu)

Ihan vain tiedoksi"Määrättiin heti vangittavaksi". Valtuusto erottaa automaattisesti yli 1 vuoden tuomion saaneen. Kepulainen tässä juuri eräässä kunnassa erotettiin valtuustosta ehdollisestakin tuomiosta. Ilkka Kanerva myös ilmeisesti joudutaan erottamaan Eduskunnasta. Luonnollisesti valtuustossa asia on käsiteltävä muodollisesti vaikka vaihtoehtoja ei ole.

taisto Orre (ei varmistettu)

Ile putoo jaloillee aina.
Se ei passaa julkiseen tehtävään, mutta kansanedustajaksi kyllä; näin...
Sillä on siivetön olo; naiset säälii sitä...

kettunen (ei varmistettu)

tuomio voi myös koventua - aikas härski juttuhan tämä kaiken kaikkiaan oli. Vaan hyvinkääläisille kelpaa tosi kaupunginvaltuutettu, myös vankilasta käsin. Maksetaankohan hänelle myös kokouspalkkiot?
Olisit nyt Tapani ollut puolustamassa K-ruokakaupan perustamista entisiin K-Raudan tiloihin, olisi ollut miehen työ!

Kekoa vastustanut (ei varmistettu)

Hieman kannattaa tutustua kuntalakiin ja varsinkin sen 41 §:ään kohtaan 2. Se kuuluu näin"Jos luottamushenkilö vaalin toimittamisen jälkeen on lainvoimaisella päätöksellä tuomittu vankeuteen vähintään kuudeksi kuukaudeksi,valtuusto voi erottaa hänet luottamustoimestaan. Päätös pannaan toimeen heti."
Siisteintä olisi tietysti että Keskustapuolueen ryhmänjohtaja Jukka Salmi ottaisi asian esille tai että Tapani itse eroaisi. Ellei näin tapahdu asia tulee kaupunginhallituksen kautta valtuustoon muiden toimesta. Tässä ei ole juridisen kikkailun paikka(lainvoimainen päätös) voidaan tietysti tulkita jos valitus tulee niin että se ei ole lainvoimainen. Näin isojen asioiden kanssa juridiikalla ei ruveta pelleilemään!!!!!

taisto Orre (ei varmistettu)

Ile ei missään tapauksessa eroa sanovat Kokoomuksen juristit. He vetoavat tuomion lainvoimaisuuteen. Persut ovat nyt menneet retkuun kun pelkistä tuomitsemattomista ja Median sekä vallassa olevien puolueiden painostuksesta menevät tekemään James Hirvisaaren tapauksessa huimia rangaistuksia. Ei heitä ole edes asetettu syytteeseen tai tuomittu. Homman takanahan on PS:n hajottaminen. Ottakaa nyt Puolue järki käteen älkääkö mennä Median ja vanhojen puolueiden retkuun. Herätys Timo Soini ja Pirkko Ruohonen-Lerner. PS on kanava mieipiteille, ei pelkästään poliittinen puolue.
Ikuinen Perussuomalainen
Taisto Orre

kalervo1

Pienenä yksityiskohtana, että Yli-Saunamäki on sitoutumaton, hän ei ole sidoksissa "aatemaailmaan" eikä ole ollut Keskustan toiminnassa mukana Hyvinkäällä. Toki hänet on äänestetty keskustan listoilta 2008.

Niko Salokoski

Ihan totta. Olli Savelakin on SKP:n jäsen eli sitoutumattomana on liittynyt Vasemmiston valtuustoryhmään. Niis myös Tapsa kuuluu KePun valtuustoryhmään ja Jukka Salmi on avainasemassa erottamisessa. Ellei hän tee niin muut ryhmät joutuvat tekemään erottamisen.Mitä sinä Niko nyt sekoilet ? Haluatko kertoa ettei KePu vastaa mistään? Tpani on mielestäni hyvä tyyppi ja minua hämmentää sinun ja muiden syntyessään Kepuun liittyneiden vastuuttomuus. Reilu peli Niko vai onko se nyt mahdotonta ?

kalervo1

Jokainen vastaa itse teoistaan. Se, mitä kunnallislaki tai muu laki tästä asiasta ja menettelytavoista sanoo, niin sitä on noudatettava ja piste.

Niko Salokoski

Tyypillistä persua:
Soini aamuteeveessä kysyttäessä Hirvisaaren ja kumppaneiden
esiintymisestä julkisuudessa käänsi joka kysymyksen kepun syyttelyyn.
Soinimaisesti siis väisti kaiken vastuun.

p-karva (ei varmistettu)

Tapani on silti vielä ihminen ja ansaitsee ihmisenä myös inhimillisen kohtelun. Oikeus tuomitsee rikoksista lain mukaan ja oikein eikä siinä ole nokan koputtamista.

kalervo1

Varsin tunnetun runon alkuperäissanat:

Jos sä epäröit oisko tuo,
joka tervehtien tulee luo.
Tosiystävä laisinkaan,
mistä sen tietään saan.

Tehkää vuorille vaellus,
tämä yhteinen ponnistus,
jonka ystäväs kanssa jaat,
johan tietää saat.

Jos hän pelkää ja vaikertaa,
koska väsyy ja horjahtaa.
Jos hän huutaa kun sua ei näy,
vieras kanssasi käy.

Älä sorru sä pilkkaamaan,
vaikka on hän mies tasamaan.
Hän ei sovi sun seuraasi,
eikä lauluusi.

Jos hän vierelläs kalpenee,
mutta sisulla etenee.
Jos hän kätensä ojentaa,
kun sun on oikein vaikeaa.

Jos hän rinnallas taistelee,
yhdessä huipulta katselee.
Silloin tiedän sun löytävän

taisto Orre (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun