Kesä tuo härskejä kerjäläisiä Hyvinkäälle ja Riihimäellekin

AAMUPOSTI | Poliisin kauhukuva on leirintäalueille majoittuvat kerjäläislaumat, mutta tähän mennessä sellaisia ei ole ilmaantunut Hyvinkään–Riihimäen seudulle.

Lähinnä Romaniasta tulleita yksittäisiä kerjäläisiä on soittanut haitaria ja kerjännyt rahaa Hyvinkäällä ja Riihimäellä läpi talven, mutta kesän lähestyessä kerjäläisiä odotetaan tulevan näillekin leveyksille huomattavasti nykyistä enemmän.

Koko maahan arvellaan saapuvan suunnilleen sama määrä romanikerjäläisiä kuin vuosi sitten eli noin 500.

Suurin osa kerjäläisistä jää oleskelemaan pääkaupunkiseudulle.

Kevään ja kesän kerjäläiset ovat aggressiivisempia kuin talven hanuristit.

Viime kesänä poliisi joutui ottamaan säilöön moottoritien rampit tukkineita ja sakottamaan kauppojen ovilla muiden kulkua estäneitä.

Kesällä myös rikollisuus kasvaa.

Komisario Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisista sanoo, että suurin osa kesällä lisääntyvistä asunto- ja automurroista ja myymälävarkauksista on muista maista tulleiden tekemiä.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Maasta poisto ei ole humaani ratkaisu. Vapaaehtoinen auttaminen on. Tämä tarkoittaa sitä että jollei tavallinen ohikulkeva rivikansalainen katso tätä velvollisuudekseen tai kenenkään eduksi, on tämä valinta hänelle suotava. Paras ratkaisu olisikin osata ohjata kerjäläiset heitä auttaa haluavien luokse. Tämä olisi kaikille parasta, sillä näin kerjäläisille tehdään avun saanti mahdollisimman helpoksi ja siten he osaavat lähestyä suoraan ja välittömästi vain näitä tahoja eivätkä haaskaa aikaansa kadulla pennosia keräämässä. Nyt olisikin tällä asialla toimivien järjestöjen hyvä ilmoittautua. Keitä olettekaan ja missä toimitte? Kertokaa yhteystietonne niin seuraavan kerran kerjäläisen kohdatessani osaan neuvoa avun ääreen.

Jurmalan Jonne (ei varmistettu)

Auttamishaluiset tehköön sen omilla rahoilaan, eikä verovaroista jonkun yhdistyksen kautta.
mun mielestä olisi paras ratkaisu antaa kerjäläiselle lähimmän kansanedustajan/ muun hyysärin osoite ja ohjata rahan pyytäjät suoraan sinne.

aapeli, entinen... (ei varmistettu)

Kerjäys pitää saada loppumaan ja se ei lopu, jos romani-keräjäläisille antaa rahaa. Päin vastoin, sana kiertää ja tulevat tänne aina vaan suuremmalla joukolla. Ongelmaan pitää puuttua jo romanien kotimaassa. Voisi olla paikallaan poistaa Romanian osalta hetkeksi viisumivapaus ja ja lähettää romanit takas kotiin, kun tuntuvat vain kerjäävän ja tehtailevan rikoksia.

Loppu hyssyttel... (ei varmistettu)

Romania ja Bulgaria on EU-maita. Mutta ne kumpikaan ei kuulu Schengen-maihin. Näin ollen niistä maista Suomeen saapuneet voi käännyttää jo rajalla takaisin kotimaahansa.

Siinä on vain yksi mutta, mistä Suomen rajoilla rajaviranomaiset tietää, kuka edellämanituista maista tänne saapuva on kerjäläinen - tai rikollinen?

Yxs?, Riihimäeltä (ei varmistettu)

Minulta kysyttiin kerran Jyväskylässä henkilöllisyystodistusta. Todella törkeää! Jouduin istumaan poliisiputkassa 6 tuntia ennenkuin huomasivat että olin väärä henkilö. Ei kyllä pyydetty edes anteeksi. Olisinpa ollut Mamu niin nyt kyllä valtio maksaisi kovat korvaukset ja ainakin muutama poliisi saisi rasismi syytteet. Olisiko oikeasti oikein velvoittaa ainakin siviilipoliisit käyttämään jonkinlaista käsivarsinauhaa, jotta maahanmuuttajat osaisivat varoa heitä ? Viimeksi asemalla somalipariskunta(viimeisen muodin mukaan pukeutuneet ja molemmilla viimeisen päälle I Pod) pitivät niin kovaa meteliä, ilmeisesti Amfetamiinin voimalla, että erään naisen koira alkoi murista voimakkaasti heille. Menin jututtamaan ja ainoa suomen kielen sana oli rasisti! Koetin kysyä että oliko koira rasisti vai sen omistaja vai kuka ?
Miten kielitaidottomat osaavatkin käyttää kaikkia sossun palveluja kun tavallinen suomalainen ei selviä siitä viidakosta millään?
Olisiko ihan ymmärrettävää että köyhät, työttömät ja avun tarpeessa olevat ihmiset pikku hiljaa tulevat rasisteiksi ?

taisto Orre (ei varmistettu)

Jossain netissä on listattu, että kuinka monta eri toimenkuva;
työtehtävää mamujen sopeutumisen ja elämisen eteen on tehty.
Siinä taisi olla Kelalla lähemmäs 30 eri nimikettä; tulkki joka osaa täyttää
rahakaavakkeet varmasti on.
Suomalainen ei välttämättä siinä paperiviidakossa pärjääkään, eli
elintaso saattaa ihan jo tuon takia olla heikompi.
Assalla narkkikauppa käy, aivan oikeassa olet, että parikymppiset klopit ovat
kuin elviksiä siellä.

työmatkalainen (ei varmistettu)

EU auttakoon romaaniväestöä varsinkin heidän omassa maassaan.
Suomessa jo asuvista romaaneista ainakin puolet on työttöminä, eikä tänne työnteko uusia romaanejakaan houkuttele, vaan ne on ihan eri asiat, kuten aikaisempina kesinäkin on saatu huomata. Poliisien asiasta kertomat tilastot puhuvat karua kieltään lisääntyneestä kesäajan rikollisuudesta.
En vähättele ollenkaan tämän ammattikunnan työntekoa, raskasta työtä varmaankin, mutta maassa maan tavoilla ja varsinkin maan lakien ja asetusten kunnioittamista.
Toivon parannuksia voimassaoleviin lakeihin, varsinkin nyt kun eduskunnassakin on kansanedustajina arvostettuja poliisilaitoksen ylikomisarioita, joilla on varmasti paljon viisaita ajatuksia turvallisemman Suomen rakentamisesta.

ssm (ei varmistettu)

Ilmeisesti uutisjutuksi tarkoitettu teksti on nimenomaan uutisjutuksi harvinaisen asenteellinen. Yksittäisillä sanavalinnoilla (hanuristit, laumat), yleistämisellä (kevään ja kesän kerjäläiset ovat aggressiivisempia kuin talven hanuristit) ja liioittelulla (ramppeja tukkivat kerjäläiset; ajan paljon, mutta en ole kertaakaan nähnyt tai kuullut kenenkään tutun kokeneen) on ilmeisesti tarkoitus vaikuttaa ihmisten asenteisiin mainittuja henkilöitä vastaan. Edustaako tuon tapainen uutisointi hyvää journalismia?

Vesa (ei varmistettu)

Tänne ei tulla kerjäämään, jos täällä ei saa kerjäämällä rahaa.
Rikoksia tullaan tekemään, jos onnistumisen mahdollisuudet arvioidaan tarpeeksi hyviksi.

Moni on jo ehdottanut, että apua olisi saatava omassa kotimaassa. paljon romaniaan ja Bulgariaan on EU-avustuksia annettukin, mutta kuulemma rahaa on käyttämättä kun eivät saa aikaiseksi... ja osa menee korruptioon.

En anna kerjälä... (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun