Elokuva-arvio: Presidentti kulissien edessä ja takana

Presidentti-elokuvan tuotantoryhmä kulki presidentti Halosen matkassa Suomessa ja ulkomailla, kabineteissa ja vapaalla.

Yellow Film & TV

Aleksi Bardyn ohjaama dokumenttielokuva Rouva Presidentti ottaa katsojan mukaan seuraamaan presidentin tehtävästä juuri vapautuneen Tarja Halosen arkea ja juhlaa, Suomessa ja ulkomailla, kabineteissa ja vapaalla. Dokumentissa seurataan presidentin elämää lähes puolentoista vuoden ajan, marraskuusta 2010 maaliskuuhun 2012.

Miia Haaviston ja Osku Pajamäen tuottama Rouva Presidentti on ensimmäinen dokumentti, jossa ”tavallinen kansa” pääsee seuraamaan presidentin arkea ja kurkistamaan kulissien taakse pitkähköllä aikajanalla. Juuri se tekee dokumentista kiinnostavan ja tärkeän, sillä tähän asti käsityksemme presidentistä on voinut muodostua lähinnä virallisissa yhteyksissä kuvatun materiaalin kautta.

Maaliskuun lopussa ilmestynyt dokumentti avaa mainion tilaisuuden syventää kuvaa sekä rouva presidentistä, että virkaan kuuluvista lukuisista työtehtävistä, joista nähtäväksemme avautuu tietenkin vain pieni osa.

Dokumentissa päästään paikoin yllättävänkin lähelle päähenkilöä. Katsoja seuraa presidentin mielialanvaihdoksia ja välillä napakoitakin lausuntoja, kunnes tunnelma laukeaa joko itsekseen, tai hurtin huumorin avulla. Erityisesti silloin, kun presidenttiä kuvataan lähipiirinsä ympäröimänä, välittyy hänestä inhimillinen, mutta myös täysin imartelematon kuva. Virallisissa tilaisuuksissa rooli on hieman hallitumpi ja rosottomampi.

Bardyn dokumentin nähtyään on kuin tuntisi Tarja Halosen paremminkin. Ilahduttavalla tavalla dokumentti todentaa, että presidenttikin on vain ihminen, kaikkine hyvine ja huonoine piirteineen, ja pientä turhamaisuuttakaan unohtamatta.

ROUVA PRESIDENTTI (2012) Lajityyppi: Dokumentti, kotimainen Ohjaaja: Aleksi Bardy Kesto: 1h 26 min Ikäraja: S
Written by:

Teija Varis

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Ei kai todella näin? Tietysti sosialisti ja seta. Mutta muuten kai kansan henkilö? Miinuksena
tietysti nuo (naisnimitykset, tms) joita riitti. Ylös pankkeihin ja muihin. Hyvä ulosanti kansaan
tavattaessa. Sekä muu tavanomaisuus. Vaan tietysti... Se sosialistieliitin hyys. suosiminen...

Herastuomari (ei varmistettu)

Arkielämän realiteetti on se, ettei Tarja Halonen ole nyt yhtään mitään. Hän oli ehkä demaripoliitikoille "kansanpresidentti", muttei kansalle. Ei tarvitse kuin katsoa naisen Twitter -sivua, niin tajuaa, etteihän tämä nainen ole yhtään mitään. Nolla seuraajaa kertoo aika paljon kiinnostuksesta ja merkittävyydestä. Tavallisenkin Twittaajan juttuja seuraa useampi ihminen... Kaiken kukkuraksi Halosen Twitter -kommentit ovat lähinnä idioottimaisia, jossa koko 12 vuotisen presidenttikauden suurin uutinen oli oman kissan kuolema...

Good bye Halonen! (ei varmistettu)

Olen kanssasi samaa mieltä vain tämmöinen sarvikuonojen maa voi valita tuommoisen presidentin. Hei muuten unohdit lepakkotoimittajan potkut, se olikin ainoa kerta, kun halonen vaivautui kommentoimaan mitään tv:ssä, vaikka samaan aikaan satoja suomalaisia irtisanottiin työstänsä!

Ellinoora (ei varmistettu)

Heheh, kuinka nimimerkki onkaan osannut löytää Twitterin. Kannattaa opetella tulkitsemaan se seuraajien määrä. (Näyttää olevan yli 20 000).

illiteraattikin... (ei varmistettu)

Todella mielenkiintoista ja korkeatasoista keskustelua. Onneksi meillä on nyt ihan varmasti hetero ja viriili henkilö, joka asuu lastensa luokkatoverin kanssa.

Punikki (ei varmistettu)

Nyt meillä on älykäs ja fiksu presidentti, joka vielä on edustavakin. Kehtaa lähettää vaikka minne, ei möläyttele älyttömyyksiä ja vaimokin on edustava jota kelpaa näyttää maan ensimmäisenä naisena. Punikki nuolkoon näppejänsä!

Ellinoora (ei varmistettu)

Eikös Saulin mukana pitänyt aueta taivas ja tie Valkoiseen taloon. Nyt on mies ollut yli kuukauden pressana eikä ole päässyt edes niin intiimille etäisyydelle USAn pressaan kuin presidentti Halonen, joka sentään sai suoristaa Georg W. Bushin solmion.

asiaihminen (ei varmistettu)

On se kumma, kun tämä punikkius istuu niin lujassa suomenmaassa, vaikka monet punikkimaat älysivät lopettaa koko kommunistihomman, esimerkiski Venäjä hävitti suuren ja mahtavan neuvostoliiton. Huomasivat kommunismin kieroudet. Se vaan on niin, että missä kommunismi siellä kurjuus!

Ellinoora (ei varmistettu)

Asiaihminen etkö seuraa uutisia kyllä Niinistö on jo tavanut Obaman ja heillä on ollut kahdenkeskinen keskustelu. Saulin ei tarvitse maamme päämiehenä alentua korjailemaan kenenkään vaatetuksia. Niikuin aikoinaan Tellervo Koivisto tunsi myöskin arvonsa ei maan ensimäisenä naisena niiaillut prinsessaa.

Ellinoora (ei varmistettu)

Kyllä kyllä, merkille pantiin että Niinistö kävi Etelä-Koreassa ihan rauhan asioissa ydinturvallisuutta ajamassa. Kulkee siis presidentti Halosen jalan jälkiä, syleilee globaalisti ja pedaa itselleen huippuvirkaa YK:ssa ;) Vaan eipä silti Sauli päässyt kuin mustaa kättä puristamaan, jota häntä ennen ravisteli presidentti Halonen.

asiaihminen (ei varmistettu)

Voi hyvänen aika mikä moka minulla on käynyt, kun luulin punikin tarkoittavan kommunisteja. Pyydän kohteliaimmin anteeksi sosialidemokraateilta tällaista erehdystäni. Nostakaa pää pystyyn ja selkä rottingille. Jutta Urpilainen fiksu politiikko hänet voisi äänestää seuraavaksi naispressaksi.

Ellinoora (ei varmistettu)

Tosi typerää ja ala-arvoista keskustelua. Tarja oli ihan hyvä pressa ja niin varmaan Saulikin. Jos nämä kirjoittajat ovat täällä jälkimmäisen kannattajia, niin häpeän teidän puolestanne. Tekeköö Halosen haukkuminen teistä jotain yli-ihmisiä vai saatteko siitä peräti jotain kiksejä?

pressat rules (ei varmistettu)

Punikkius ei todella elä ja voi hyvin! Kuilun partaalla olette. Kuka kohta maksaa jäsenmaksunne? Miksi yrittää sitä, mikä ei maapallolla onnistunut? Sosialismi on kuol-
lut ja kuopattu.

BMV (ei varmistettu)

Tarja Halonen oli kylmän sodan veteraani:
* Halonen vastusti EEC -kauppasopimusta ja kuului DDR:n tunnustamiskomiteaan. (ks. Wikipedia/Tarja Halonen/Poliittisen uran alku)

Halosen oli vaikea huomata ja ymmärtää, että kylmä sota ja sen aikainen Suomen asema päättyivät:
* Kun Halonen oli oikeusministeri (1. maaliskuuta 1990 – 26. huhtikuuta 1991), niin hän palautti Neuvostoliitosta tulleet loikkarit takaisin, vaikka heitä kohdeltiin huonosti Neuvostoliitossa (ks. Wikipedia/Tarja Halonen/Nousu ministerin tehtäviin).
- Vuosina 1989 - 1990 kommunisti romahti Itä - Euroopassa (ks. Wikipedia/Revolutions of 1989)
- Puola sai 24 elokuuta 1989 ensimmäisen ei -kommunistisen pääministerin vuosikymmenien tauon jälkeen
- Unkarissa toukokuussa 1990 pidettiin ensimmäiset demokraattiset vaalit (ks. Wikipedia/End of Communism in Hungary (1989))
- Tshekkoslovakiassa kesäkuussa 1990 pidettiin ensimmäiset demokraattiset vaalit sitten 1946.
- Länsi- ja Itä - Saksa yhdistyivät 3. lokakuuta 1990 (ks. Wikipedia/Saksan jälleenyhdistyminen)
* Ensimmäisellä presidenttikaudella Halonen arvosteli kovasti USA:ta Irakin sodan aloittamisesta. Halonen ilmoitti YK:n turvallisuusneuvoston istunnossa, että hän pitää USA:n johtamaa Irakin sotaa laittomana ja kansainvälisten sopimusten vastaisena. (ks. Wikipedia/Tarja Halonen/Vuosi 2002, /Vuosi 2003 ja /Vuosi 2004)
- Irakin sota johti diktaattori Saddam Husseinin kukistumiseen. Hussein oli hirmuvaltias, joka syyllistyi mm. 180 000 kurdilaisen tappamiseen (ks. Wikipedia/Al-Anfal-kampanja ja Wikipedia/Halabjan joukkomurha 1988)
- Elokuun 2008 Venäjän - Georgian sodan aikana Suomi oli ETYJ:n puheenjohtajamaa. Suomen silloinen ulkoministeri Alexander Stubb pahoitteli tilannetta ja ilmoitti ETYJ:n pyrkivän rauhaan. (ks. Wikipedia/Venäjän–Georgian sota/Kansainvälinen reaktio)

Halonen oli innostunut Afrikan maitten suhteista (missä Suomella oli liikkumavaraa kylmän sodan ahtaissa olosuhteissa), vaikka Suomen olisi pitänyt luoda suhteita nousevien talouksien maihin: Kiina, Intia, Brasilia jne.
(ks. Tarja Halonen/Presidenttinä):
- Syyskuussa Halonen johti yhdessä Namibian presidentti Sam Nujoman kanssa YK:n Millenium-huippukokousta, jossa jäsenmaat sopivat tavoitteet seuraavalle vuosituhannelle. (Vuosi 2000)
- Maaliskuussa 2002 Halonen alkoi johtaa YK:n globalisaation sosiaalista ulottuvuutta selvittävää komissiota yhdessä Tansanian presidentti Benjamin Mkapan kanssa.
- Halonen osallistui ensimmäisen kerran maailman naisjohtajien neuvoston CWWL:n kokoukseen sen puheenjohtajana Liberian Monroviassa samaan aikaan, kun maassa pidettiin suuri kansainvälinen naisjohtajuuskonferenssi, jonka puheenjohtajana Halonen toimii yhdessä Liberian presidentin Ellen Johnson-Sirleafin kanssa. (Vuosi 2009)
- Elokuussa 2010 Halonen nimitettiin johtamaan YK:n kestävän kehityksen paneelia. Presidentti Halonen toimi paneelin puheenjohtajana yhdessä Etelä-Afrikan presidentin Jacob Zuman kanssa.

historian muistelua (ei varmistettu)

Nyt on myös toinen vasemmistoradikaali - tosin pankkialalta - esittänyt oman henkisen testamenttinsa maailman tilasta. Tämänkin "melkein" aatelisen henkilön omakuva on jo pahasti karannut korkeimpiin atmosfääreihin. Tosiasiat
jotka jo sokea-reettakin näkee, eivät vain maistu. Kiinaa ja muita totaalitäärisiä diktatuureja ihannoidaan, demokratiaa halveksitaan ja sananvapautta kummeksutaan samalla kun markkinoiden konkurssia palvotaan.

Kuun tälle puol... (ei varmistettu)

BW on nyt onnensa kukkuloilla. Kirja jo on, koska elokuva? Veikkaan vaan, että pian pitää olla
panssariaita näiden öykkäreiden turvallisuutta suojaamassa. Sinänsä en kadehdi, hyvin on poit-
su asiansa hoitanut. Hieman tuuriakin seassa? Hauska on video jossa BW huitoo jollain tau-
lulla mielenosoituksessa amisteiniviikset nenän alla.

Kuntalainen 1 (ei varmistettu)

Sama jengi joka täällä haukkuu Halosta haukkui myös Ahtisaarta, sitten kun napsahti Nobeli ollaan niin mielinkielin että oksettaa. Olen edelleenkin sitä mieltä että meillä on ollut hyviä pressoja ja kansahan ne on valinnut ja sillä on menty ja mennään toivottavasti myös jatkossa. En ikinä äänestä täällä pressoja haukkuvien suosikkeja.

pressat rules (ei varmistettu)

Kansa halusi Ahtisaaren siirtymäkauden presidentiksi, jotta Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen Suomen presidenttinä ei olisi ollut Tehtaankadun vierailija.
Tehtaankadulla kävi edistämässä poliittista uraansa isojen tai muuten vaikutusvaltaisten puolueitten poliitikkoja: keskusta, sdp, kokoomus, taistolaiskommunistit.

siirtymäkausi (ei varmistettu)

TS 6.9.2007: "Värikäs lohikäärmetanssijoiden ryhmä otti vastaan presidentti Tarja Halosen, kun hän vieraili keskiviikkona nosturivalmistaja Konecranesin tehtaalla Dalianissa Kiinassa. Konecranesin toimitusjohtaja Pekka Lundmark vakuutti presidentille, että Kiinan tehtaat luovat työpaikkoja myös Suomeen erikoiskomponettien valmistuksen kautta." Ja eikös presidentti Halonen käynyt hurraamassa jossain olympialaisten tapaisessa tapahtumassa Kiinassa myös ja siitäkin nämä "historian" muistelijat herjasivat presidentti Halosta.

Jotenkin jäi mieleen se, että tekipä presidentti Halonen niin tai näin se oli saastan heittäjien mielestä aina väärin päin. Se antoi aseet meikäläiselle ja nyt saankin haukkua Saulia ihan syrämmen kyllyyvestä - olipa Saulissa syytä tai ei.

Sauli on valokuvansa näköinen köyhän miehen Jack Nicolson. Paras paholaisen ja ruoskalla työläisen selkää ruoskivan piiskurin roolissa!

asiaihminen (ei varmistettu)

Nuo punikiksi haukkujat voisivat avata silmiään ja lukea toisaalta täältä elokuva-arvionnin. Niissä kerrotaan kuinka Suomessa tehtiin aikoinaan sotarikoksia sillä perusteella että oli jonkun mielestä punikki. Nuorin valkoisten murhaama oli pieni vauva. Sietäisitte hävetä, jotka täällä nimittelette ja haukutte ihmisiä tai presidenttejä sen perusteella mistä puolueeseen on joskus kuulunut. Nuo teidän jutu eivät ole tältä vuosituhannelta.

pressat rules (ei varmistettu)

Kukaan punikiksi haukkunut. Itse sellaisen nimimerkin esittänyt hän. Sekö haukkumista?
Juuri nämä jutut ovat tältä vuosituhannelta. Jos ei kestä totuutta, että Neuvostoliitto on ha-
jonnut, niin ei vaan voi mitään. Tulkaa jo ylös juoksuhaudoista. Asiaihmisen kommentti Sau-
li Niinistön valokuvasta muuten harvinaisen osuva!

BMV (ei varmistettu)

eikö tästä muumimammasta päästä koskaan eroon samoin kun tissejä tuiottavasta risuparrasta olisi jo korkein aika lopettaa kommentoinit ja kirjottelu suomen surkeimmasta ex presidentistä

stadin kundi (ei varmistettu)

Eipä ole presidentti Tarja Halosta ylittänyttä puheen aiheena. Ja just tällä hetkellä huokaisen helpotuksesta, että meillä on kokenut ja viisas ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kyllä olisi ulkopolitiikan hoitaminen hunnigolla kuin Stubbin 080808, jos se Saulin salkussa Jennin mekkojen välissä olisi.

asiaihminen (ei varmistettu)

Pressat rules mistä olet saanut päähäsi moisen väittämän. Ei kuule Tarja Halosesta ja Martti Ahtisaaresta voi puhua samana päivänäkään jos ei koko vuotena. Ahtisaari omanarvonsa tunteva hyvin suomea edustava presidentti samaa en parhaalla tahdollanikaan voi sanoa tästä ensinmainitusta!!

Ellinoora (ei varmistettu)

Minulta jos joku huomaisi kysyä, priorisoisin presidentti Halosen presidenttinä noin 10 pykälää korkeammalle kuin presidentti Ahtisaaren presidenttinä. Ahtisaarella on kiistattomat ansiot rauhanneuvottelijana kuin myös monissa muissa kansainvälisissä tehtävissä. Suomen presidenttinä hän pärjäsi kohtuullisesti aikansa, mutta vain aikansa.

asiaihminen (ei varmistettu)

Olisihan se Ahtisaari saattanut pärjätä paremmin Suomen presidenttinä, jos olisi ollut joskus täällä kotimaassakin.

KOSMOPOLIITIKKO (ei varmistettu)

Yritysten omistajat tykkäsivät juuri siitä, että presidentti Ahtisaari kiersi maailmaa suomalaisen viennin edistäjänä. Heidän mielestään se on presidentin tehtävä, ja itse kullakin on oikeus mielipiteeseensä.

asiaihminen (ei varmistettu)

Kokenut ja viisas ulkoministeri. Kissan viikset! Erkki on risupartaansa mumiseva -60 luvun
olmi. Huolimatta vahvoista sukuperinteistä ja geeneistä! Mitä näyttöä ansioista?

BMV (ei varmistettu)

Jälkikäteiset paljastukset esim. Matti Vanhasen käyttäytymisestä ovat olleet virkistäviä mutta eivät yllätyksellisiä. Näistä esimerkeistä näkee, miten demokratiassakin on hyvä olla ennustettavuutta ja jatkuvuutta. Presidentti Halonen joutui kärsimään taitamattomien Vanhasen ja Stubbin rinnalla, mutta suurta vahinkoa ei ehtinyt tapahtua, kun Halonen edusti vakaasti valitulla linjalla koko kansaa.

Nyt Sauli Niinistö on raakile, mutta ehtii harjoitella, kun ulkoministeri Erkki Tuomioja hoitaa likaisen työn vakaasti valitulla linjalla.

asiaihminen (ei varmistettu)

Erkki Tuomioja: "Valtiotieteen kandidaatti Helsingin yliopisto 1971, lisensiaatti 1980, tohtori 1996; ekonomi Helsingin kauppakorkeakoulu 1973
Käynyt koulua Helsingissä, Lontoossa ja Genevessä, ylioppilas Helsingin suomalaisesta yhteiskoulusta 1965 "

Missäs viidakossa rambo suoritti kansakoulun maantiedon kurssinsa?

asiaihminen (ei varmistettu)

Totta. Tuomiojan koulutus on kunnioitettava, mutta "ideologia" ei ole.
Jätit yhden tärkeän koulutuskaupungin pois, se on berliini.
Berliinin ajoilta alkoi kompurointi, joka jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Tästä syystä ei valkoisentalon ovet ole auenneet hänelle, eikä opiskelukavereille. Eikä ne koskaan auenneet haloselle, samaa porukkaa olivat. Jenkkejä hiertää edelleen, näiden opiskelut berliinissä.
Tunnetusti tuomioja ja halonen seurustelivat berliinin aikoina.
Lisäksi kun siihen liitetään molempien vappupuheet, kyseisenä aikana, josta nauhotteet.
Siksi minä en enään näitä asioita ihmettele.

Rambo

Miten kukaan vielä kehtaa leperrellä näitä suomensisulaisten ja hommafoorumilaisten keksimiä aikuisten satuja. Moneen kertaan kumottuja, jopa sylttytehdas, joka ensimmäisenä levitti presidentti Tarja Halosen vappu-feikki-puhetta, on pyytänyt anteeksi tekostaan.

Rambon ei tietenkään tarvitse syntyperäistä tyhmyyttään anteeksi pyydellä, mutta jotain rajaa sentään pitäisi p..kanpuhumisessakin pitää. Tuo on tietenkin totta, että Tuomioja ja Halonen nuorina aikuisina seurustelivat keskenään. Ja sekin on totta, että Sauli Niinistö ei ole päässyt Valkoisen talon vieraaksi.

asiaihminen (ei varmistettu)

En kuulu mihinkään hommafoorumiin. Valtiotieteellisesssä perehdyin heidän poliittiseen historiaansa. Asiat löytyy eri arkistoista vieläkin.
En aloittanut tätä ketjua, vaan vastasin asiallisesti jollekkin henkilölle. Vastaukseni hänelle on totta.
Mitä tulee vappupuheisiin, yhden halosen puheen olen nähnyt nauhalta ainakin ja se löytyi ylen arkistosta. Sitä en varmasti osaa sanoa, koska tässä on vierähtänyt useita vuosia jo, siitä kuin katsoin, että löytyykö vielä, vai onko bannissa.
Valkoiseen taloon omilla pyynnöillä, ovat molemmat yrittäneet useasti, ovet ovat pysyneet kiinni. Yleensä mennään kun kutsutaan, eihän sitä kukaan voi itse itseään kutsua, pyytämällä audenssia.
Mitä taas sauliin, tietämäni mukaan hänet on kutsuttu valkoiseen taloon, jenkkien bressavaalien jälkeen.
Ainut ulkoministeri joka on sinne kutsuttu on ilkka kanerva, ikävä kyllä hänet pistettiin viralta.

Eiköhän tässä tullut tärkeimmät.

Rambo

"En kuulu mihinkään hommafoorumiin. Valtiotieteellisesssä perehdyin heidän poliittiseen historiaansa. Asiat löytyy eri arkistoista vieläkin." näpyttelee rambo, ja me muut ihmettelemme josko hommafoorumilla on jo poliittinen historia ihan valtsikassa arkistoituna!

Opetetaanko valtsikassa muuten kirjoittamaan "jollekkin" ja "bressanvaali", ja löytyykö arkistosta myös se, että Kanerva ei suinkaan tavannut Valkoisessa talossa itseään USAn presidenttiä? Hmm...

Varmasti presidentti Tarja Halosen ennen presidenttiyttään vappuna pitämiä puheita löytyy ylen aikaa arkistoituna enemmänkin, mutta rambo kyllä sievistelee yrittäessään esittää, etteikö viitannut erääseen mustamaalaukseen Halosen pitämättömästä puheesta 1976. Sen mustamaalauksen Pro Karelia ja todennäköisesti Karjala-lehden entinen päätoimittaja laittoivat liikkeelle. Karjala-lehti ilmoitti, ettei heillä ole ollut koskaan uutista Halosen väitetynlaisesta puheesta, ja Pro Karjala pyysi julkisesti anteeksi Haloselta ja toivoi, ettei tietyn tyyppiset ihmiset enää levittäisi valhetta. Halonen itse sanoi, ettei hän ole pitänyt 1976 vappuna Hakaniemessä puhetta, ja jos demarivaltaisen SAK:n lakimies olisi mustamaalauksen mukaisen puheen pitänyt, olisi työsuhde muodostunut hyvin lyhyeksi. Mutta kaiken tämänkin jälkeen tuli saman saastan levittäjäksi Tuulikki Ukkola, sitä levittävät edelleen suomensisulaiset, persut, naisvihamieliset miehet ja rambo.

Helsingin Sanomat 17.2.2012: "Sivulla A 7 kerrottiin perjantaina 17. helmikuuta virheellisesti, ettei presidentti Tarja Halosen kaudella järjestynyt kahdenvälistä tapaamista Yhdysvaltojen presidentin kanssa. Halonen tapasi presidentti George W. Bushin Valkoisessa talossa huhtikuussa 2002 ja presidentti Bill Clintonin huhtikuussa 2000."

Se on siis Sauli Niinistö, joka ei ole päässyt Valkoiseen taloon.

asiaihminen (ei varmistettu)

Hei sinä se aloitit. Aloit julkisesti ramboa haukkumaan hommafoorumilaiseksi. Luin tarkkaan aikasemmat viestisi, sinä aloitit.
Onhan se päivän selvää, valtiotieteitten-maisteri tietää asiat paremmin, koska se kuuluu hänen oppisuuntaansa. Yliopistossa on erilaisia arkistoja, josta löytyy tietoa joka asiaan.
Ilmeisesti aloit haukkumaan väärää puuta.

Amadeus

Vai että "valtiotieteitten-maisteri". Tiedän kyllä, että kaikenlaisia kannunvalajia tämän isänmaamme kauniilla kasvoilla tallaa. Vaan tuollaista soopaa mitä rambo kirjoittaa, en kuunaan päivänä ensimmäisenkään valtiotieteiden maisterin - en edes alimmalla arvosanalla approbaturilla valmistuneen usko kirjoittavan.

asiaihminen (ei varmistettu)

Seta, sukupuolineutraali yhteiskunta, sosialismi, SAK, ja pienen sosialistieliitin presidentti.

Siinä asiat jotka ikuisesti pysyvät mielessä Tarja Halosesta. Odotan mielenkiinnolla hänen saavutuksiaan ylistävää kirjaa. Odotan myös mielenkiinnolla ns. Tiitisen listan julkaisemista.

sera (ei varmistettu)

Ei yhtään hassumpia asioita muistaa presidentti Tarja Halosesta, joskin tuo sukupuolineutraali yhteiskunta on naisasianaisen kontolle tekaistuna ehkä hieman... hmm... uumoilisinko, että on Seran henkilökohtainen ongelma?

asiaihminen (ei varmistettu)

Mikä on tämän nimimerkki asiaihmisen pointti? Nimimerkki ei tee asiaihmistä, jos tekstit ovat tuota tasoa, kun täällä on saanut jo pitkään lukea.

Late, yksi moni... (ei varmistettu)

Edelleen¨ei avautunut pointtisi; muita kyllä jaksat arvostella tuon tuosta. Onko sulla kuule paha olo vai oikein kovin paha olo?

Late, yksi moni... (ei varmistettu)

Sivut