Vuokralaiset etsivät keinoja kapinalleen

Anita Pienkuukko (vasemmalla) löysi halvemman asunnon. Matti Pakarinen, Veikko Jokela ja Reijo Meri miettivät vuokrakapinan keinoja.

Mika-Pekka Markkanen

AAMUPOSTI | Valtaosin ikäihmisistä koostuva Ryttylän Kylätie 1:n ja Varputie 1:n asukaskunta äimistelee alkuvuodesta tulleita 15 prosentin vuokrankorotuksia. Edellisten vuosien korotukset olivat kahdeksan ja viisi prosenttia.

– Nousisimme kapinaan, mutta emme tiedä miten. Kunta myi omistamansa vuokra-asunnot vuonna 2006 Kunta-Asunnot Oy:lle. Mukana meni 25 taloa, 400 vuokralaista ja asumisasiat lakkasivat toimimasta. Tämä tuntuu ihmiskaupalta, sanoo asukasyhdistyksen suulaimmaksi tunnustautuva Veikko Jokela.

Ryttyläläiset pitävät 10,25 euron neliövuokriaan kohtuuttomina asuntojen kuntoon nähden. Talot ovat 30-vuotiaita. Keittiökaappeja ei ole edes maalattu. Osa helloista ja jääkaapeista on alkuperäisiä.

– Asumistuki nousi tänä vuonna seitsemällä ja vuokra 80 eurolla. Eläkeläisen talouteen tuli iso lovi, sanoo Anita Pienkuukko.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit (2)

Kommentit

Masalin Kv Pj hehkutti tänään, että golf -osakkeiden osto yksityiseltä
on sijoitus kunnan ja kansalaisten hyvinvointiin jatkossa.
Tässä on nähtävissä samanlainen sijoitus, kun kunta myi 2006 nämä
asunnot yksityiselle.
Eli perseelleen meni!
Oli muuten harvinaisen hyvä myyntipuhe H:järven LOISTAVAN
tulevaisuuden puolesta.

itsenäinen H:järvi (ei varmistettu)

Siinäpä se taisikin tulla tämän kansan suurin ongelma pähkinänkuoressa: "etsivät keinoja kapinalleen". Mutta jos/kun sen keinon löytöpäivä sattuu viimein koittamaan, silloin ei ole kenelläkään hauskaa! Mutta siihen saakka, odotellaan.

Venttas Holl (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun