Lukuisat liiketilat autioituivat Hyvinkään keskustassa

AAMUPOSTI | Hyvinkään ydinkeskustassa on parhaillaan kymmeniä liiketiloja tyhjillään.

Maaliskuun lopulla tyhjien tilojen määrä kasvoi lähes kahdellakymmenellä, kun monet Hämeenkadun ja Uudenmaankadun varrella sijainneet liikkeet muuttivat Kauppakeskus Willaan.

Lähes kokonaan autioitui torin laidalla sijaitseva Sampotalo, jonka vuokralaisista valtaosa muutti muualle.

– Meillä ei ole tällä hetkellä yhtään uutta vuokrasopimusta koko taloon, Sampo Oyj:n kiinteistöjohtaja Kim Westberg kertoo.

Tyhjiä liiketiloja löytyy parhaillaan myös Jussintorilta ja Kassatalosta.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Kun Hyvinkääläiset olette niin fiksuja, niin miksi toistitte samat virheet mitä Riihimäellä tehtiin kun uusi Prisma tuli paikkakunnalle? Tai virhe taisi jo tapahtua siinä kun Prisma tuli Riihimäelle...

Rakentavassa mielessä kyselen. :)

tietäjä (ei varmistettu)

Lohduttava tieto hyvinkääläisille on se, että kyllä ne tyhjät liiketilat vielä joskus täyttyy uusilla yrittäjillä. Kukaan vaan ei tiedä, että milloin?

Yxs?, Riihimäeltä. (ei varmistettu)

En sanoisi, että Hyvinkäällä olisi tehty samat virheet kuin Riihimäellä. Hyvinkäällä uusi kauppakeskus todennäköisesti lisää ihmisten liikkumista keskustassa, mikä taas luo hyvät mahdollisuudet toimia muillekin kuin kauppakeskuksen yrittäjille.

Keskustan asukas (ei varmistettu)

Näinhän sitä muuallakin on käynyt. Kaupungin avulla kaupan keskusliikkeet "pakottavat" pienliikkeet "siipiensä" suojaan. Kaikkialle ei riitä asiakkaita, eikä kaupoille toimeentuloa. Vahinko vain, että Hyvinkäälle rakennetaan kirkonkylämaista keskustaa, ei todellista kaupunkia. Seuraus liikenteellinen ja saasteellinen sumppu. Tavalliset asiointimatkat pitenevät. Automarketitko asumisen huippu rumine julkisivuineen ?

Mitä vielä (ei varmistettu)

En ymmärrä tätä. Kauppakeskuksen rakentamisen peruste oli se, että Hyvinkäällä oli huutava tarve (erikois)kaupan tiloille. Hyvinkäälle piti olla tulossa tajuton tulva erilaisia kauppiaita ja kysynnän piti olla luokkaa astronominen. Nyt kauppakeskus on valmis ja liiketiloja on tyhjillään, eikö tarve ollutkaan todellinen? Vai siitä kävelykeskustastako kaikki on kiinni? Vai pitikö eräiden kunnallispoliitikkojen saada itselleen monumentti keskelle kylää?

Jalmari (ei varmistettu)

Siitä voisi muodostua little Italy tms, nythän pizzakädet vallannevat
tilat.
Varmaankin menee kohtuuvuokralla, jottei vuositolkulla tarvi tyhjiä tiloja pitää.

Maku (ei varmistettu)

Odotamme, että niille tyhjille paikoille tulee uusia, mukavia myymälöitä, jotta päästään ostoksille. Me, jotka emme noista hehtaarihalleista välitä.

Kuka lupasikaan Willaan ennennäkemättömiä liikkeitä??

pettynyt (ei varmistettu)

Tulipa lauantaina kauppakeskus nähtyä. Samaa bulkkia tyyliltään ja tuotteiltaan kuin muutkin ostoshelvetit, ei kiinnosta.
Yksi poikkeus löytyi muihin nähden. Parkkihallin pölypitoisuus aika uskomaton, sisällä utuinen ilma. Koitin tutkailla miten ilmanvaihto on hoidettu, mutta katossa vain lämpöpuhaltimia. Unohtuiko jotain kiireessä vai mentiinkö ali riman?
Terveystarkastajallekko huonon ilmanlaadun tarkkailu kuuluisi!

Maalainen (ei varmistettu)

Vielä edelleenkin paikallinen Kokoomusen Eero Lehden toimittajien kommentit kertovat että esim. minä vastustin kauppakeskusta. Onko unohtunut että puolueeton kansalaisliike vastusti kaupungintalon purkua ja ylimitoitettua kauppakeskusta. Kun se nyt on demokraattisesti hyväksytty niin olen sen kannalla vaikka en sen liikkeitä koskaan tarvitsekaan.(poikkeuksena Alko ja syssyllä posti).Tulos oli kyllä nähtävissä jo aikanaan eli ulkolaiset kiintöistösijoittajat (Venäjä, Ukraina,GB jne.) ostivat meiltä kaupunkilaisilta parhaat palat kyseenalaisilla rahoilla. Seuraavaksi kannattaa tehdä parhaansa että tuo yritys onnistuisi ja torjua jyrkästi erilaiset Supermarketit muualla. Onnea yrittäjille ja järkeä päättäjille.

taisto Orre (ei varmistettu)

Epäilen ettei uuden kauppakeskuksen autokellarissa ole toimivaa ilmanvaihtoa. Oli niin seisahtunut ja huono ilma, että tahtoi vain äkkiä pois. Kaksi pientä hissiä liikuttivat porukkaa, jota alkoi pian kertymään kellariin odottelemaan.

saa luvan kelva... (ei varmistettu)

Onneksi Hyvinkään kauppakeskus on sentään keskustassa. Surullista on vaan se, että pikkuliikkeet ovat siirtyneet kauppakeskukseen ja keskustan kadut autioituvat kovaa vauhtia. Hyvät kiinteistöt siis jäävät tyhjiksi.
Isot vuokrat tappavat sitten parin vuoden sisällä nämä siirtyneet liikkeet, se on varmaa....

Ystäväasiakas (ei varmistettu)

En ole autoilija tiedostelen kuitenkin vain että eikö sieltä kellarista pääse ilman hissiä
liikekeskukseen.tietenkin moni tarvitsee hissiä joilla on estettä liikkumisessa mutta
meitä on monta jotka pärjää ilman hissiä ainakin kauppaan mennessä,
jos on raput?

positiivinen (ei varmistettu)

Eipähän sitä tarjonta paljoa lisäänny, kun kaupat siirtyvät paikasta toiseen. Uuden kalliin ja epäkäytännöllisen rakennuksen kustannukset täytyy tietysti periä asiakkailta kalliimpina hintoina. Vain massamarkkinat. Eipä asiakkaatkaan taida paljoa lisääntyä. Tyhjät tilat tuottavat tappiota.

Sitä saa mitä tilaa (ei varmistettu)

Mitä olen ketjukaupoissa vieraillut, hinnat ovat tavan mukaan samat paikkakunnasta toiseen. Vuokrat ovat ehkä korkeammat, mutta kai nämä siirtyvät liikkeet ovat laskeneet saavansa erotuksen lisääntyvistä asiakasvirroista. Toistaiseksi asiakasmäärät ovat olleet silmämääräisesti suuria aiempaan verrattuna. Lopullista lisäystä ei voi kukaan varmaksi sanoa, mutta alku on ollut lupaava. Sinä varmasti toivot määrien jäävän tavoitteista, että pääsisit laulamaan ähäkuttia.

Liikuttavaa kuinka jaksat olla huolissasi toisten omistamien tilojen tuottamasta tappiosta. Nyt olisi tilaa hyvillä liikepaikoilla niille paikallisille yrittäjille, joista on niin paljon puhuttu. Willaanhan ei paikallisia yrittäjiä juuri siirtynyt, jotkut tosin laajensivat toimintaansa uuteen keskukseen (ainakin Medicin Woman esimerkkinä). Hyvän kunnon yrittäjä on lehdessä pariin otteeseen kertonut cittarin tiloihin liittyvistä suunnitelmistaan. Lähetän täältä pessimismin keskeltä vilpittömät onnen toivotukset rohkealle yrittäjälle.

Vaikea ymmärtää näitä kirjoittajia, jotka toivovat toisten epäonnistumista niin kovasti.

Nelhe (ei varmistettu)

Nelhe puhuu asiaa. Aina jaksetaan mollata, valittaa ja toivoa pahaa. Positiivisemmalla asenteella asiatkin voisivat näyttää valoisammilta. Esimerkiksi itse näen tyhjät liiketilat pikemminkin mahdollisuutena, vaikkapa juuri paikallisille yrittäjille, kuin haittana.

Keskustan asukas (ei varmistettu)

Mistäs sinne Cittariin pääsee osatamaan voita ja leipää? Puolituntia kuljin bytingin reunoja
ja lopulta siirryin Sivaan.
On se kummallinen sisäänmeno - piilossa tyystin.

kapanen (ei varmistettu)

Itse odotan innolla ruokakauppaa Hakalaan entisiin K-Raudan tiloihin. Kauppakeskus Willaan en mene, Hyvinkään Citymarketkin menetti ainakin yhden asiakkaan, eli minut. Nykyiseen kauppaan on tosi hankalaa, ellei mahdotonta sulavasti päästä. Onni on lyhyt ajomatka naapurikaupunkiin, eli Riihimäkeen. Ennen kauppakeskuksen rakentamista hehkutettiin paikkakunnan hissitehdasta, että saa uusia tilauksia, miten kävi, tuliko paikkakunnalta hissit ja liukuportaat? Hissit on todella ahtaat ja ahdistavat, olen lehdestä lukenut, vielä en ole kauppakeskuksessa käynyt, tuskin menen. Onneksi kaupungissamme vielä on muitakin kauppoja.

Hakalaan superm... (ei varmistettu)

Tällaisiin automarketteihin liikkeet hukkuvat. Ei näy katukuvassa, eikä pistä kulkijalle houkuttelevasti silmään. Ei viehättäviä näyteikkunoita katukuvaa piristämässä. Vain suljettuja betonilaatikoita (ks Torikatua).

Piilokauppoja (ei varmistettu)

Mitä? Mukavasti kuluu työttömänä ja joutilaana aika.
Ei tarvitse ulkona kaupoista toiseen lampsia; tosin ei olis varaakaan mitää ostella.
Willassa voi katella ihmisiiki ja sillee.

luuseri (ei varmistettu)

On täällä idioottimaista porukkaa. "en mene sinne kauppaan, ku entinen oli parempi ja enkä löydä uuteen" Voi vittu teidän kanssa. Menkää takas sinne tynnyriin kasvaan.

KULLERVO (ei varmistettu)

Kyllä taytyy ihmetellä ihmisten uskomatonta hölmöyttä. Kuka ei löydä kaupan ovea, kuka ei pääse rullaportailla suoraan kauppaan, kuka ei osaa ajaa parkkihallissa, kuka valittaa milloin mistäkin. Willa on avattu 3 viikkoa sitten, ja nyt muutamat alypäät jo tuomitsevat koko paikan. Ja tottakai keskustasta tyhjenee liiketiloja, jos kaupat niistä siirtyvät uusiin tiloihin!!! Antakaa nyt ajan kulua ja odotetaan koko keskuksen valmistumista. Tämähän oli juuri koko kauppakeskuksen ajatus: saadaan tilaa uusille yrittäjille, uusille kaupoille, uusille mahdollisuuksille.
Ja älkää nyt hyvänen aika verratko Willaa johonkin täysin väsyneeseen Riihimäkeen, nimenomaan Hyvinkää EI tehnyt samaa virhettä kuin Riihimäki kauppakeskuksen sijoittelussa. Eihän jotain kuppaista Atomia voi edes kauppakeskukseksi sanoa.
Sitten vielä nämä järjen jättiläiset, jotka ajavat Riihimäkeen ostoksille Hyvinkäältä, koska "siellä on niin mukavaa"??? Voi tätä älyn vähyyttä, mutta hyvä että on vaihtoehtoja, se on kyllä totta.

J (ei varmistettu)

Minä ainakin olen erittäin tyytyväinen uuteen kauppakeskukseen.Ei tarvitse ajella ympäri kaupunkia vaan saan kaikki ostokset tehtyä yhdestä paikasta.
Cittariin kyllä löytää helposti...jos ei löydä niin....

tyytyväinen asiakas (ei varmistettu)

Jaa-a. Mitä tästä kaikesta oikein pitäisi ajatella. Ei se ole näköjään ihmisen elo Hyvinkäällä helppoa.

Puhutaan automarketista, kun keskustaan tuli kauppakeskus. On tunkkasta parkkihallia, hissiä ja vaikka mitä. Mitenköhän yksikään keskustan liike on tähän asti voinut pysyä hengissä?

Ja Hakalasta on nykyiseen Cittariin lähes mahdoton päästä sulavasti. Mikä ero tässä on entiseen? Sinne pääsi tosiaan tosi sujuvasti! Nykyinen Cittari on oikeasti kivenheiton päässä. K-Raudan heppu vuokraa sulle halvalla sen entisen toimipisteensä, tunnetusti reilu heebo tinkaamaan, joten ryhdy yrittäjäksi. Myös muuttoa Riksuun kannaattaa harkita. Ja muuten, Cittarin kauppias on varmaan tosi harmissaan, kun menetti kaikista asiakkaistaan juuri sinut.

Toinen ei löydä sinne Cittariin, mutta löytää heti vierestä Sivan, tai Siwan. Joopa joo. Parempi varmaan kyllä sitten jatkossa mennä suoraan sinne Siwaan.

Seuraava ei näe enää kauppoja katukuvassa. Ei hätää, ei tossa Hyvinkään pääkadulla koskaan kukaan muukaan ole niitä nähnyt. Noi kauppalan aikaiset sysirumat rakennukset tossa pääkadun varrella kyllä toisaalta oikein huutaa ihmisiä puoleensa ja kutsuu luoksensa ostoksille ja tuhlaamaan rahansa. No ei todellakaan!

Edellä joku myös puhui kirkonkylämaisesta keskustasta todellisen kaupungin sijaan. Ja samalla asiointimatkat pidentyvät? Ja ilmeisesti automarketit eivät ole asumisen huippu. No ei minustakaan. Harvempi automarketissa asuu ja nyt keskustaan tuli kauppakeskus, jonka tiimoille jotain taloa pykätään. Ilmeisesti kaikki palvelut pitäisi hajasijoittaa ympäri pitäjää, jotta saataisiin Hyvinkäästä todellinen kaupunki, eikä asiointimatkat pidentyisi. Montako sataa metriä noi Willaan siirtyneet liikkeet ovat siirtyneet edellisistä kauppapaikoistaan?

Kukaan ei ole vielä huomannut sitä, että sinne Willaan voi saapua myös esim. kävellen, fillarilla tai jopa julkisilla, ihan kuten ennenkin keskustaan ja Anttilaan. Tottakai se harmittaa, kun audeilla, bemuilla ja mersuilla ei pääse ihan suoraan oven eteen kyykyttämään rahvasta. Kävely ja fillarointi on kyllä vaarallista ja siinä voi samalla tulla suorittaneeksi hyötyliikuntaa, jos edes jaksaa esim. kävellä. Onhan sinne punttiksenkin ovelle mentävä autolla.

Kukaan ei ole myöskään huomannut sitä, että kirjasto on pysynyt paikoillaan ja jos sinne on joskus ollut tarvetta, niin ei luulisi Willaan menon olevan ylivoimaista.

Ja onhan siinä Willan vieressä sitten vielä se todellinen automarketti eli Prisma-keskus. Sinne on näköjään tosi helppo mennä, kun kukaan ei valita siitä. Vai olisiko se sitten siitä etukortin vihreästä väristä kiinni.

Onko tämä uusavuttomuus jo näin pitkällä? Aivojen käyttö ja ajattelukin on jo näköjään ylivoimaista.

Hyvinkään Alkon myynti varmaan laskee jatkossa rajusti, kun eihän sitä sieltä Willasta kuitenkaan kukaan löydä kaiken pölyn ja pakokaasun keskeltä.

Sämpy (ei varmistettu)

Aamen. Kyllä elämästään saa hankalaa, jos haluaa. Ehkäpä se oma elämä on liian helppoa toisilla, kun stressataan jo jostain kauppakeskuksesta. Internetkeskusteluja lukiessa saa helposti sellaisen kuvan, että näitä valittajia olisi enemmänkin. Onneksi totuus taitaa kuitenkin olla toisenlainen, valittajat vain ovat "äänekkäimpiä". Loistava avautuminen, Sämpy!

Keskustan asukas (ei varmistettu)

Aplodit täältä myös Sämpylle. Kyllä sitä kaikesta saa valittamisen aihetta jos viitsii, itse en viitsi. Löytyy nimittäin parempaakin tekemistä kuin tuhlata aikaa tuommoisiin pikkuasioihin, jotka eivät ole edes todellisia vikoja, kunhan nyt on pakko päästä nillittämään jostain. Hankkikaa nyt valittajat se elämä jostain, vaikka nyt sitten sieltä Riihimäeltä.

Huoh (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun