On hienoa olla riihimäkeläinen

Paikalliset
Kommentoi 18

AAMUPOSTI | – Yhteistyön tiivistämisessä naapurikuntien kanssa ei ole menty eteenpäin, kuten odotin, vaan pikemminkin taaksepäin, arvioi Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kai Heimonen arvioidessaan pian päättyvää valtuustokautta.

Hänen mukaansa Riihimäen, Hausjärven ja Lopen virkamieskunta on pystynyt istumaan sopuisasti neuvottelupöytään, kun taas luottamushenkilöiden kesken on luottamuspulaa.

Tänään 60 vuotta täyttävä Heimonen on ylpeä riihimäkeläisyydestään, joka ei katoa, vaikka edessä olisi kuntaliitoksia.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

18 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

10.4.2012 10:06

Riihimäki voi vain pohtia mistä luottamuspula näiden kolmen kunnan välillä johtuu? Olisiko Riksun häikäilemättömän sanelupolitiikan ansiota? Olisiko kaupunginjohtajan tökeröiden lausuntojen? tai olisiko lopultakin kyse vain siitä, että pienemmät kunnat ovat niin fiksuja, että eivät suostu Riksun kuralla olevan talouden pelastajiksi?

Riihimäkihän siitä seutuyhteistyön helmestä, terveyskeskuksesta, lähtivät. Sitten kuitenkin yritettiin ajaa välisin pikkukunnat mukaan maksamaan Riksuun hienoa päivystyspolia. Hah hah haa. Onneksi Hausjärvi ja Loppi eivät lähteneet mukaan vedätykseen.

10.4.2012 15:11

He is a bitter man and he DO NOT know nothing.

10.4.2012 12:35

Ei paljon kannattaisi olla ylpeä riihimäkeläinen vaan olisi Heimosen mietittivä, että minkä takia asioita ei saada hoidettua. Miehen olisi aika jäädä eläkkeelle kuten Höökin. Niin kauan Riihimäellä kaupunginjohtaja johtaa hajota ja hallita valtaa, niin on aivan turha odottaa mitään yhteistyötä Riihimäen kanssa. Toivottavasti Hausjärvi ja Loppi osaavat pysyä poissa Riihimäen touhuista. Toivottavasti Riihimäki liitetään Hyvinkääseen....

12.4.2012 09:57

Olisikohan nimimerkki hyvinkäältä, kun näin kirjoittaa? Kyllä minäkin riihimäkeläisenä ymmärrän sen, että todella "kuseen" joudutaan, jos Riihimäki ja Hyvinkää joskus kuuluisi yhteen ja samaan kuntaan pari muun kanssa. Siinä kyseisiä kolmea osapuolta viedään kuin "pässejä narusta", ja pankaa tämä myös mieleenne.

12.4.2012 19:39

YKS?, oiliskos siinä mitääään väliä, pikkusen vain kusen väri saattaisi muuttua, ehkäpä vähän vaalentua? Nämä nykypäättäjät on sössinyt talouden, sairaala-asiat ja sosiaalipuolen ja siitä saa lähes joka päivä lukea kuntalaisen kipakan arvion. Taitaa evl ja muut ykköspäättäjät olla tinasotilaita, joilla Keskiruokanen leikittelee mielensä mukaan. Kuntafusiossa on ainakin se hyvä puoli, että "suuri johtajamme" ei kelpaa kenellekään muulle, kun näille tinasoltuille!

10.4.2012 12:59

Riihimäen poliitikot ja johtovirkamiehet vois kattoo peiliin. Paikkakunta porskuttaa vain ja ainoostaan sijaintinsa vuoksi, ei järkipäätösten. Tolla sijainnilla ei menestystä voi ryssiä kukaan. Siks Riihim on vielä jotenkin pää pinnalla. Nyt sitt tulee noi kalliit selvitysmiehet ja lopputulos: Nolla

10.4.2012 13:12

Riihuimäkeläiset päättäjät voisivat jo avata silmänsä. Ei huonoa kukaan halua kumppanikseen.

10.4.2012 15:52

Tunnusluvut sen jo paljastaa. Riihimäki pitäisi siivota kuntakartalta ja liittää johonkin pohjois-suomen kriisikuntaan. Velkaa on 3.554 euroa/asukas. Lainarahaa tarvitaan vielä kipeästi lisää, koska kouluverkosto on rappeutunut ja terveydenhuollossa Riihimäki on ajanut itsensä nurkkaan.

Kriisikunnan kriteerit ovat seuraavia, kuten Kunta- ja palvelurakennelaki sen 9 §:ssä määrittelee:

Asukasta kohti laskettu kunnan lainamäärä ylittää kaikkien kuntien keskimääräisen lainamäärän vähintään 50 %:lla. Keskiarvo on 2.100,- (v2010).

Kenen päät pitäisi laittaa pölkylle?

10.4.2012 15:56

Misä toi skolet on mukamas rappiolla.

10.4.2012 19:31

Hyria tuotti tappioita viime vuonna satoja tuhansia. Se on aika paha juttu, jos menee konkkaan.

11.4.2012 10:20

On hienoa päästä vaihtamaan valtuusto syksyllä. Olisiko puolueväen sijaan kansalaisyhteiskunnan aika; valittaisiin vaikka ihan vaan luotettavia kansalaisia hoitamaan kuntalaisten asioita? Tehtäisiin kunnon ihmisistä kunnan ihmisiä? Kunniallisista kunnallisia? Riskejä uuden porukan valinnassa ei juuri piile: nykyistä huonommin eivät asiat voi sujua.

12.4.2012 19:45

Hyvä ajatus, siitä vaan pystyttämään valitsijayhdistyksiä! Sössijät joutaa sivuun, puoluevallan ja oman edun vaalijat joutaa ulos. Siinä sitten miettivät mihin ovat kylän asiat vieneet!

11.4.2012 11:42

Heimosen kuuskymppiset varmasti menevät rixulaisten veronmaksajien taskusta, tuskin mies itse kustantaa yhtään mitään. Rixulainen hyväveli järjestelmä hoitaa

11.4.2012 19:26

Ei tarvi kauaa marista, kohta ollaan hienoja HYVINKÄÄLÄISIÄ ja metropolin
imussa!

12.4.2012 18:25

Ihmetyttää Heimosen sanat: on hienoa olla Riihimäkeläinen.
Mies on kovaa vauhtia muuttamassa kaupunkia Hyvinkääläiseksi.
Työpaikka; Hyria; on enemmän tai vähemmän kusessa.
Empii jatkopestia; onko sen väärti; valtuustossa.
Mutta hienoa se on, kun pankkitili varmaankin pullistelee ja talous
on turvattu.
Minusta olisi hienoa olla vaikka Monacolainen.

14.4.2012 10:16

Se se vasta hyvä ja vastuullinen ajatus onkin! Heimonen ja kokoomus vasta nyt alkaa tajuta riksulaisen katastrofin torjunnan välttämättömyyden. Hivuttavat demaritkin mukaan, toivottavasti? Uusi kunta kaiken muuttaa voi - kylän velat pitää muuttaa saataviksi ja vaihtaa tyhjentyvien palveluiden organisaatiot paremmiksi . Koko seutua on ajateltava uusiksi eikä siinä sivussa tarvitse perinteisiä Rmäki - Hkää kylätappeluita unohtaa, niitäkin sitten käydään aikanaan isossa kunnassa ja sen valtuuston vaaleissa!

14.4.2012 15:24

On hienoa olla "riksulainen"
Hehheh.

14.4.2012 20:29

Riihimäki on täynnä erinomaisia päättäjiä; erityismaininnan saa Lund Mikko.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.