Voimajohdon rakentamisessa otettiin varaslähtö

HYVINKÄÄ | Lainvastaista toimintaa.

Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Yrjö Ala-Paavola ei säästele sanojaan, kun hän kuvailee Fingrid Oyj:n toimintaa Ritassaarensuolla Hyvinkäällä.

Ala-Paavolan mielestä oli luonnonsuojelulain vastaista aloittaa voimalinjatyöt suojellulla suoalueella tänä talvena.

Ylitarkastaja Ilpo Huolman Uudenmaan ely-keskuksesta arvioi tilannetta rauhallisemmin, mutta myös Huolman ihmettelee Fingridin tapaisen toimijan tekemisiä.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Maan tapa on valitettavasti, että isot hankkeet aloitetaan tai valmistellaan jo ennen varsinaista toimenpide/ympäristölupaa. Gasum tekee ja teki samaa uuden maakaasuputki-linjansa kanssa. Työt ja toimenpiteet aloitettiin vaikka mitään lupia niiden tekemiseen ei oltu edes annettu. Törkeää toimintaa, pienemmässä mittakaavassa jos yksityinen ihminen rakentaisi ensin talon ja hakisi rakennuslupaa vasta kesken rakentamisen tai talon valmistuttua, olisi aivan varma, että sapiskaa tulisi tai puratettaisiin koko talo.
Kyllä tällainen toiminta pitäisi laittaa kuriin ja kunnolla, sama kohtelu ja käytäntö kaikille riippumatta oliko suurfirma tai yksityinen ihminen kyseessä.

Niko Salokoski

Eiköhän tässä tapauksessa rakentaja varmistanut ajoissa pehmeän kohdan rakentamisen, nimittäin suopohjalle ei kaikkina talvina voi koneitten kanssa mennä. Uuden voimalinjan linjaus ei edes mene suoalueelle niin pitkälle kuin vanhan. Tämä tuntuu taas sellaisen porukan valitukselta joiden mielestä sähkölinjat ja voimalat ovat turhia koska sähköhän tulee pistorasiasta.

sähkäri (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun