Hyvät herrat ja pahat teot

Herrat uskovat olevansa isänmaan asialla. Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen vakuuttaa, ettei tarkoitus ollut niin paha kuin teko. Lentoyhtiö piti nostaa siivilleen ja siinä sivussa nostaa omia tuloja. Omasta mielestä kaikki on hyvin, mutta ulkoapäin näyttää tosi pahalta.

Pieniä ihmisiä johtaville suurille johtajille on yllätys, että heitä arvioidaan julkisuudessa kuten tavallisia ihmisiä. Paha on pahaa herrallekin.

Liikemies Hjallis Harkimo keräsi presidenttiehdokas Sauli Niinistölle miljoonakassan vaalitaistelua varten. Hyvää työtä, mutta kuulostaa pahalta, kun monet lahjoittajat kertovat saaneensa Hjallikselta vihjeen, että isot tukijat palkitaan pääsyllä Linnan juhliin. Lippujen jakaminen jalkapallo-otteluun näyttäisi paljon paremmalta.

Kekkosen Suomessa vilisi sanansaattajia, jotka uskottelivat olevansa presidentin miehiä ja puhuvansa päämiehen suulla. Miten on Niinistön maassa?

Puolustusministeri Stefan Wallin (rkp) antoi pakkoruotsille tuoreet kasvot. Suomalaisten perusoikeuksiin kuuluu mahdollisuus suorittaa varusmiespalvelu ruotsinkielisessä joukko-osastossa. Wallin venkoili asian niin, että siihen tarvitaan kokonainen varuskunta. Suomi-ruotsi-kielipelissä voi voittaa taistelun, mutta kielivähemmistö häviää sodan. Eniten kärsivät tavalliset suomenruotsalaiset, joilla on tyhmä johtaja.

Ihmemies Jari Sarasvuo jaksaa roikkua otsikoissa. Vuonna 2003 hän kalasteli uusia asiakkaita konsulttiyhtiöönsä ja kiihotti yrittäjiä verokapinaan. Sarasvuo halusi estää osinkotulojen verotuksen kiristämisen.

Nyt kelkka on kääntynyt ja hän vaatii lisäveroja hyvätuloisille. Tämä sopii miehelle, joka ansaitsee pääosin pääomatuloja, joita verotetaan paljon kevyemmin kuin palkkatuloja. Tee se muille, jota et halua itsellesi.

Puheenjohtaja Timo Soini on selityksen velkaa. Äänestäjien piti hylätä vanhat puolueet ja siirtyä persujen leiriin. Nyt kansa kannattaa taas vanhoja puolueita ja persujen kannatus laskee. Sulkeutuuko Soinin suu, kun tähti sammuu?

Written by:

A-P. Pietilä

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Hjallis lupasi juhlat, ei Linnan kutsua.

Tieto siitä, että liikemies Hjallis Harkimo keräsi presidenttiehdokas Sauli Niinistölle vaalirahaa ja lupasi suurlahjoittajille kutsun Linnan juhliin perustui useiden lahjoittajien antamiin tietoihin. Harkimo sanoo, että hän ei ole luvannut lahjoittajille kutsua Linnan juhliin vaan ainoastaan kiitosjuhlan, joka on jo järjestetty.

Toimitus

Helsingin Uutis...

Siis kenen tähti sammuu, onko siis ollut uudet vaalit, onko minulta mennyt uudet vaalit ohi. Olisiko pitänyt mennä kokoomuksen sanelupolitiikkaan mukaan, sekä pettää 560000 äänestäjille antamat lupaukset. Nostan hattua perussuomalaisille, joka on ainut puolue, joka piti lupauksistaan kiinni, nimittäin me suomalaiset olemme aina arvostaneet ihmistä, ihmisiä, jotka ovat sanojensa mittaisia, ja pitävät lupauksensa, sitä ovat perussuomalaiset. Mikä on Suomen hallitus, valehtelijoiden klubi. Suomen tai suomalaisten etu ei todellakaan ole ministereillä päällimäisenä agendana niinkuin pitäisi, Kataisen että Urpilaisen hokemaa vastuunkantoa muista EU:n maista, mutta ei Suomesta, sehän on järjetöntä, sanoohan sen jo järkikin. 90-luvulla suomalaiset laitettiin pelastamaan Suomen pankit, ja ne pelastettiin, mutta meitä ei voi yksikään maa vaatia pelastamaan Ranskan ja Saksan pankkeja, jotka ovat holtittomasti lainanneet persaukiselle Kreikalle ym. etelän vetelien maille, eikö jokaisen järkin pitäisi sanoa, että hoitakoot maat itse sotkunsa, kun ovat silmät kiinni lainanneet Kreikalle ym.

Suomalaisilla ... (ei varmistettu)

"Nostan hattua perussuomalaisille, joka on ainut puolue, joka piti lupauksistaan kiinni,"

Ai jaa... ne siis lupas jo ennen vaaleja et ku tulee iso jytky ni ne ei osallistu mihinkää päätöksentekoon vaa huutelee koko vaalikauden "pusikosta" kuin ois pitäny tehdä.

Tarkkailija

Kreikan velkatilanteesta:
- Vuoden 2009 lopussa Kreikalla oli velkaa 299.5 G€ eli velkaa oli 129.3 % bkt:sta (ks. Wikipedia/Greek government-debt crisis/Causes, taulukosta: Government debt, budget deficits and GDP growth (1999–2013)).
- Helmikuussa 2012 Kreikalle velkaa antaneet rahalaitokset leikkasivat 53,5 % Kreikan -velkojansa, joita niillä oli sitä ennen 206 G€ (ks. Wikipedia/Greek government-debt crisis/Second bailout loan and austerity measures (July 2011 - current)).

Siis parin vuoden aikana rahalaitosten Kreikan -velkoja oli maksettu n.93,5 G€ (299.5 G€ - 206 G€). - Mitkä rahalaitokset hyötyivät ja kuinka paljon tästä velkojen maksusta?

velkojen maksamista (ei varmistettu)

Vaikka miten uhotaan perus Suomalaisten teoilla niin Suomi on vahvasti mukana maksamassa Kreikkan velkoja.Juna meni jo Suomi on tehnyt päätösensä takaus asioissa ja taakka on valtava ja paljon tulee maksettavaksi six pack on kyllä sen asian järjestänyt.Opposiitiopuolueet ei pystynyt mitään takaus asioille tekemään .Miksi perus Suomalaiset eivät menneet hallitukseen ja pelastaneet Suomea .

yrittäjä (ei varmistettu)

Kreikan velat olisivat langenneet tavalla tai toisella myös meidänkin maksettavaksemme. Joko pankkin konkurssien kautta tai EU tukiaisten muodossa. Takaukset tulevat maksuun jos Kreikka ei pysy ruodussa - ei muuten.

Mielestäni tämä oli kuitenkin paras ratkaisu joka oli tässä tilaneessa oli mahdollinen. Yksityiset lainottajat menettivät saataviian, Kreikkan velkataakka on lähellä sellaista taso josta se voi selvitä. Toki perussuomalaiset rinta rottingilla julistavat, mitään ei annetta eikä tueta. Tosin tämä politiikka olisi kaatanut Kreikan ja liudan pankkeja - aineuttanut vakavia häiriöitä markkinoille - korot ylös ja investoinnit alas. Tämä ei mielestäni ole se mihin piti pyrkiä. Turha verrata Islantiin - mittakaava on aivan eri luokkaa.

Toiset tekevät ratkaisut, myös ne kipeät mutta välttämättömät ja toiset huutelevat puskista kuinka he olisivat hoitaneet - todellisuudessa perussuomalaisista ei olisi tähän hommaan. Hyvä että ymmärsivät vetäytyä ajoissa pois.

Kunnaisvaaleissa punnitaan puolueiden kannatus - jos perussuomalaiset vetävät vastaavaa linjaa - ei tarvitse pelätä uuttaa jytkyä.

Minä itse (ei varmistettu)

"Mielestäni tämä oli kuitenkin paras ratkaisu joka oli tässä tilaneessa oli mahdollinen. Yksityiset lainottajat menettivät saataviian, Kreikkan velkataakka on lähellä sellaista taso josta se voi selvitä. "

Jos vuoden 2009 lopussa olisi leikattu Kreikan velkoja 100 G€:lla, niin:
- Kreikalle lainaa antaneet rahalaitokset olisivat joutuneet leikkaamaan Kreikan lainoja 33,4 % (100 G€/299,5 G€).
- Kreikan velkojen suhde bkt:hen olisi 86,1 % (129.3 % x 199,5 G€/299,5 G€ eli 129.3 % x 0.666).

Johtopäätöksiä:
* Koska Kreikalle velkaa antaneet rahalaitokset kestivät helmikuussa 2012 Kreikan -lainojensa leikkauksen n. 100 G€:lla ja 53,5 %:lla, niin ne olisivat kestäneet vuoden 2009 loppupuolella Kreikan -lainojensa leikkauksen 100 G€:lla ja 33,4 %:lla. - Jos on paljon Kreikan -lainoja, niin on helpompi kestää 33,4 %:n leikkaus kuin 53,5 %:n leikkaus.
* Koska Kreikan velkojen suhde bkt:hen olisi ollut vain 86,1 %, niin varsin todennäköisesti Kreikka olisi selvinnyt jäljelle jääneistä veloistansa ilman ulkopuolista apua.

Kreikan veloista löytyy arvio Eurostatin arvio lokakuulta 2011 (Wikipedia/Greek government-debt crisis/Causes, taulukko Government debt, budget deficits and GDP growth (1999–2013)):
- Vuoden 2011 lopussa Kreikan velka on 354.7 G€ eli 162.8 % bkt:stä.
- Helmikuussa 2012 rahalaitoksen leikkasivat Kreikan lainoja 107 G€:lla (Wikipedia/Greek government-debt crisis/Second bailout loan and austerity measures (July 2011 - current))

Jos Kreikan velkoja olisi leikattu 107 G€:lla vuoden 2011 lopussa, niin:
- Kreikalla olisi velkaa 247,7 G€ eli 113,7 % bkt:stä (162.8 % x 247,7 G€/354.7 G€ eli 162.8 % x 0,698).
(Kannattaa huomata, että laskelman luvut perustuvat lokakuun 2011 arvioihin. - Kreikan bkt on laskenut enemmän kuin vuoden alkupuolella arvioitiin.)
* On aika epävarmaa, selviääkö Kreikka veloistansa:
Vuoden 2008 lopussa Kreikan velan suhde bkt:stä oli 113.0 % eikä Kreikka selvinnyt siitä. - Sen jälkeen Kreikan bkt on laskenut vuosittain paljon (Wikipedia/Greek government-debt crisis/Causes, taulukko Government debt, budget deficits and GDP growth (1999–2013)).

Jos vuoden 2009 lopussa Kreikalle lainoja antaneet rahalaitokset olisiva leikanneet Kreikan -velkoja 53,5 %:lla, niin:
- Kreikalla olisi ollut velkaa 150 G€ eli 65 % bkt:stä. - Ainakin silloin Kreikka olisi selvinnyt jäljelle jääneistä veloista ilman ulkopuolisten (IMF, EKP ja eurovaltiot) tukea.

velkojen maksamista (ei varmistettu)

ja tosiasiahan on, että jos koko Suomen takauspotti menisi maksuun - Suomi ei sitä pystyisi maksamaan... oltais pian Kreikan tiellä :)

POJAT HIEKKALAA... (ei varmistettu)

Niinpä, totuus tekee kipeää, sekä myöntää virheensä on todella vaikeaa, sekä menettää kasvonsa, sitä ei Katainen eikä Urpilainen tule myöntämään koskaan. Antavat imeä Suomen kuiviin. Sitten kun ollaan siinä pisteessä mihin ei ilmeisemmin mene enää kauaakaan. Todetaan ei voi mitään EU:sta tehdään liittovaltio, ehkäpä sitten nämä puskista huutelijat, irvailijat, mielellään muiden maiden holttitomuutta maksavat ovat tavottoman mielissään, minä en ole, vaan pohjattoman surullinen, että ammattitaidottomat politikot jo viime hallituksessa alottivat ja nyt vievät loppuun tämän kauhuskenaarion. Pala palalta myyvät itsemääräämisoikeuttamme, ja lopuksi itsenäisyytemme, mutta kansa saa mitä tilaa.

Unski (ei varmistettu)

Sitä mieltä ollaan siis, että jos Kreikka ei selviydy, kaikki ne maat (ml. Saksa ja Ranska), jotka ovat takuita olleet myöntämässä, menettävät itsenäisyytensä. Kenelle?

Punikki (ei varmistettu)

"Miksi perus Suomalaiset eivät menneet hallitukseen ja pelastaneet Suomea ."

Koska hallitukseen pääsyn ehdoksi Katainen nimenomaan asetti sen, etteivät persut vastusta eurobeilausta hallituksessa. Samasta syystä tuntuu todella oudolta jankutus siitä, että turhaan persut oppositiossa räksyttävät vakausrahojen perään, kun eivät menneet hallitukseen kantamaan vastuuta. Juuri kun tuon eurobeilausvastustuksen takia persut oppositioon joutuivatkin.

H2O (ei varmistettu)

Miksi muuten komissio ei vaadi itseltään talouskuria? Komissio on elänyt yli varojensa ja vaatii nyt lisäbudjettia/EU-jäsenmaksujen korottamista.

H2O (ei varmistettu)

Taisi nyt vaan unohtua että Saksan ja Ranskan pankkeja tässä tuetaan ei Kreikkan kansalaisia.Kreikka ei selviää veloistaan se on nyt vaan päivänselvää vaan maksuun tulevat ihan Suomellekin nämä takaukset.

yrittäjä (ei varmistettu)

Voitko hieman valottaa mihin näin selvä totamus perustuu " se on nyt vaan päivänselvää". Itse en olisi aivan näin varma tästäkään asiasta.

Tässä tuetaan Kreikan valtiota , liikepankkeja sekä maita jota ovat lainanneet rahaa Kreikalle sekä Kreikan kansalaisia joilla on pankeilta saatavia ja vakuuksia. Pankkien kansallisuuteen en ota kantaa, mutta tiedän, että joukossa on Ranskan, Italian ja Saksan lisäksi Kiinan, USAn, Japanin ja Arabimaiden pankkeja.

Katsotaan missä mennään kun kesä tulee. Soini vanno ja vakuutti että Kreikka ei joulua näe, sen jälkeen varman konkurssin päivämäärää on siirretty kuukaudella tai kahdella tarpeen mukaan. Tämän hetken "varmat tieto" lienee ennen kesää - tämän voisi joku vannoutunut perussuomalainen vahvistavan, tai antaa uuden "varman tiedon"

Minä en huhuihin tai perussuomalaisten "varmoihin tietoihi" luota - riittää kun ottaa kauppalehden käteen ja katsoon miten maan ja maailman talous lepää. Spekuloida asialla voi vaikka kuinka paljon.

Mitä enemmän kansallisia töitä siirretään EUn hoidettavaksi sitä enemmän me myös maksamme EUlle rahaa - vaikka EU toimiikin omakustanne idealla. Päästökauppa, ympäristö asiat, pörssivalvonta ... lista on pitkä ja jokainen asia maksaa.

Minä itse (ei varmistettu)

Tarkkailija ,tuskin makrotalous vahingoituu minun kirjoituksista ja mun ei tarvii hirveästi enään yrittää koska siitä on tämä finanssikriisi pitänyt huolen.Kun ei ole kysyntää kun lompakkot on kiinni niin ehtii filoisoimaan vaikki millä foorumeilla.Yrittämisellä voi oikeasti saada vahinkoja aikaan ei kirjoittamisella.

yrittäjä (ei varmistettu)

Tiaitas olla paremi et sä jättät. Tarkkailijalle senverran, että jättäisit sen oikeinkirjoituksen
muille, jotka sen paremmin osaavat. Kun tiedoittaja olet. Me kansakoulun käyneet ehkä jat-
kamme? Tai ota lääkkeet tai vaihda? Apua löytyy myös Kiviniemenkadun ulkopuolelta. On
AAA, kerhoja tai ihan se paljon parjaamasi TERKKARI. Jossa jonotat niiden saatanan pulla-
mössöämmien ja näiden ysk. parkuvien. ym kakaroiden seassa. Olisit edes hetken REAALI-
maailmassa. Jota joka hetki osaat mollata!

Kar-Air (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun