Takatukka ja viikset ojoon, nyt eletään vuotta kasiviis!

Kulttuuri
Kommentoi

AAMUPOSTI | Muhkeaan hääpukuun sonnustautunut Malla Malmivaara syöksyy ovesta ulos, perässään Reino Nordin ja Mikko Nousiainen. Heitä seuraa Topi Kohonen huolestunut ilme kasvoillaan. Tai oikeastaan Kohonen ei ole Kohonen, vaan Mauno Peppone, Lokomon duunareiden nuorimmainen jäsen ja yksi keskushahmoista Vuonna 85 -elokuvassa.

– Mauno on rokkariksi haluava poliisin poika. Tämä on varmaan jokaisen nuorenmiehen unelmarooli päästä esittämään rokkaria.

– Olen roolia varten pyöritellyt päässä sellaista tuhlaajapoika-stooria. Rooliin on ollut helppo samaistua. Mustakin ois varmaan pitänyt tulla diplomi-insinööri, mutta tulikin näyttelijä, Kohonen virnistää.

Hausjärveltä kotoisin olevalle Kohoselle kyseessä on ensimmäinen iso elokuvarooli. Aiemmin hän on esiintynyt kameran edessä näytellessään Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden lyhytelokuvissa.

– Olen ihan innoissani tehnyt niitä nollabudjetin lyhytelokuvia ja viettänyt kuvauksissa unettomia öitä. Niistä kokemuksista on ollut tosi paljon hyötyä.

Uransa hän aloitti Riihimäen nuorisoteatterin lavalta, josta hänet muistetaan muun muassa päärooleista Risto Räppääjä, Romeo ja Julia sekä Ronja Ryövärintytär -näytelmissä.

on vuorossa Siinä näkijä missä tekijä.

– Vuosi on aika työntäyteinen, ja hyvä niin. Pitää vaan muistaa yrittää nukkua ja syödä hyvin, pitää vapaata ja välillä vaan maata sohvalla ja katsoa telkkaria.

Vuonna 85 -leffan tiimoilta Kohosella on 17 kuvauspäivää, joista lähes puolet jo takanapäin. Viimeiset kuvauspäivät ovat juhannuksen aikaan.

Elokuvassa nuori mies pääsee näyttämään myös muusikon taitojaan: hääkohtauksessa hänen roolihahmonsa esittää Eppujen Kitara, taivas ja tähdet -biisin.

Romanssia ei nuoren Maunon kohdalle elokuvassa satu.

– Eikä tarviikaan. 80-luvun Iron Maiden ja viikset on Maunon rakkaus!

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.