Lastensairaalan surkea kunto yllätti - äidin ikuistamista sairaalakuvista tuli Facebook-hitti

Leikkaus sujui hyvin ja Vesa kuntoutuu kovaa vauhtia. Äidin syliin hän olisi letkuista huolimatta halunnut. Onneksi äiti oli lähellä.

.

Tämä asia on kerta kaikkiaan saatava kuntoon, sanoo Elina Lindholm.

Sauvo Jylhä

18 potilaan yhteinen vessa ja työntekijöiden työskentelytila näyttää osastolla K5 tältä.

Sauvo Jylhä

Tilojen huonokuntoisuus ja kuluneisuus näkyy lastensairaalassa kaikkialla.

Sauvo Jylhä

Pikku Vesalla oli päällään 17 vuotta vanhat sairaalavaatteet, mutta vielä paljon vanhempiakin vuosikertoja on vauvapotilailla.

Sauvo Jylhä

Elina Lindholm kuvasi Husin lastensairaalaassa eli Helsingin lastenklinikalla sairaalan tiloja, kun hänen 2,5 vuotias Vesansa oli siellä leikkauksessa.

Osastolta K 5 ottamansa kuvat hän laittoi omille facebook-sivuilleen viime viikonloppuna. Pian kuvat olivat levinneet ympäri Suomen satojen ja satojen vanhempien silmien eteen. Klikkauksia oli tullut muutamassa päivässä miltei 2 800 – Lappia myöten.

– Pojallani Vesalla on synnynnäinen vesimunuainen, joka tarkoittaa, että hänen munuaisaltaansa ei tyhjene normaalisti. Tämän vuoksi pojalle on syötetty syntymästä asti estolääkkeenä antibiootteja, kertoo Elina Lindholm.

Poika leikattiin lastensairaalassa. Sairaalanhoidon ajan Elina Lindholm oli mahdollisimman lähellä lastaan. Hän nukkui lapsensa sairasvuoteen vieressä lattialla seitsemän yötä.

– Sinä aikana minulla oli mahdollisuus tutustua osaston tiloihin. Sydämistyin näkemästäni niin, että otin osastolta valokuvia ja laitoin niitä nettiin omille sivuilleni. Hämmästykseni oli suuri, kun kuvat alkoivat levitä ympäriinsä vauhdilla ystävieni jakaessa niitä, kertoo Elina Lindholm.

Kauhistuin kuin näin, miten alkeelliset sairaalatilat oikeasti olivat.”

Ystävillä oli lupa jakaa kuvia, sillä Elina Lindholmin mukaan tietoa lastensairaalan huonoista olosuhteista pitää saada leviämään mahdollisimman laajalti.

– Aina puhutaan siitä, että pitää olla heikompien puolella, mutta niin lasten kuin vanhustenkin kohdalla tämä ei koskaan toteudu, hän huomauttaa.

Elina Lindholmin mukaan hänen lastensairaalassa näkemänsä olosuhteet olivat jotakin aivan muuta kuin hän oli osannut kuvitella.

– Minulla on kolme lasta, mutta he ovat olleet niin terveitä, että vasta nyt vierailin lastensairaalassa ensi kertaa. Sitä ennen oli ajatellut, että sairaala on ulkoapäin vanha, mutta sisältä varmaan paremmassa kunnossa. Kauhistuin kuin näin, miten alkeelliset tilat oikeasti olivat.

Pojalla oli päällään sairaalavaatteet, jotka olivat 17 vuotta vanhoja.”

Elina Lindholm sanoo hämmästelevänsä, miten henkilökuntaa jaksaa hoitaa lapsia niin ihanasti nykyisissä olosuhteissa. Hoito osastolla oli todella korkeatasoista.

– Sitä ihmettelen, miten henkilökunta ylipäätään työskennellä noissa oloissa. Jotakin kuvaa jo se, että 18 potilaspaikan osastolla oli käytettävissä vain yksi vessa.

– Lisäksi osastolla joudutaan tyhjentämään koko huoneen kalustus käytävälle, jos takimmainen sänky pitää siirtää huoneesta pois. Huoneet ovat muutenkin hyvin ahtaita. Esimerkiksi me vanhemmat jouduimme nukkumaan ahtaudessa pikkupotilaiden sänkyjen vieressä.

Elinan mukaan niukkuus näkyi kaikessa, jopa potilasvaatteissa. Vesalla oli päällään sairaalavaatteet, jotka olivat leiman mukaan 17 vuotta vanhoja.

– Hoitajat kertoivat, että vauvoilla on vaatteita, joiden leimat ovat 80-luvulta eli useita kymmeniä vuosia vanhoja – ja puhutaan kuitenkin yliopistollisesti keskussairaalasta, jonka hoidon pitäisi olla maan huippua.

Aion laittaa sosiaali- ja terveysministeriölle kuviani.”

Lopullisesti Elina Lindholm kertoo hermostuneensa, kun huomasi Helsingin Sanomissa uutisen, jonka mukaan toistaiseksi kaikki Husin sairaalahankkeet ovat jäissä.

– Ei ole mitään tolkkua siinä, että jo pelkkään Guggenheim-selvitykseen on pantu kaksi miljoonaa euroa. Minä pidän todennäköisempänä sitä, että suomalainen joutuu sairaalahoitoon Husiin kuin, että hän menee Guggenheimiin taidetta katsomaan, Elina Lindholm huomauttaa.

Elina kuitenkin korostaa, ettei ole kulttuurin vastainen. Taide on suuri asia ja sillä voi olla ihmisten terveydelle välillisiä vaikutuksia.

– Silti haluaisin lastensairaalan tiloissa oleville puutteille mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Aion laittaa sosiaali- ja terveysministeriölle kuviani. Otan yhteyttä myös eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, sillä minusta sen edustajien pitäisi käydä katsomassa paikan päällä millaisessa kunnossa lastensairaala on.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Meidän perheelle Lastenlinna on tuttu paikka. Mutta pääsääntöisesti päiväosastojen ja poliklinikoiden kautta. Palvelu on aina ollut maailman parasta, ainakin meidän perheellä. Ja siltä tuntui teilläkin olleen. Jossain on arvot pielessä, kun rahaa on tosiaan vaikka Guggenheimin suunnitteluun, mutta sitten terveydenhuoltoon ei ole.

Elämää Söderkullassa

Teen parhaani HUS:n luottamushenkilönä, että Uuden Lastensairaalan rakentamisesta tehdään hallituksessa periaatepäätös nyt huhtikuussa. Sen jälkeen rakentaminen voidaan budjetoida tarkemmin ja hakea rahaa HUS:n kuntien lisäksi valtiolta ja yksityisiltä. Hanke on saatava nopeasti käyntiin. Helsinkiläisenä kuntapoliitikkona en voi mitenkään kannattaa Guggenheimin museon rakentamista julkisin varoin, kun sairaalakiinteitöt ovat kurjassa kunnossa.

Ulla-Marja Urho (ei varmistettu)

Eikä vain lastensairaala. Meillä on kaikki vammaisten vanhusten sekä lasten "laitokset" rapakunnossa. Tsemppiä valtuutetulle joka kerrankin laittaa asiat tärkeysjärjestykseen!! Suuri EI Guggenheimille me emme tarviste sitä rahasyöppöä. Konkurssiin mennyt muuallakin!!!

Ellinoora (ei varmistettu)

Teen parhaani HUS:n luottamushenkilönä, että Uuden Lastensairaalan rakentamisesta tehdään hallituksessa periaatepäätös nyt huhtikuussa. Sen jälkeen rakentaminen voidaan budjetoida tarkemmin ja hakea rahaa HUS:n kuntien lisäksi valtiolta ja yksityisiltä. Hanke on saatava nopeasti käyntiin. Helsinkiläisenä kuntapoliitikkona en voi mitenkään kannattaa Guggenheimin museon rakentamista julkisin varoin, kun sairaalakiinteitöt ovat kurjassa kunnossa.

Ulla-Marja Urho (ei varmistettu)

Nyt on kyse lastenKLINIKASTA. Toki on se linnakin vanha ja varmasti huonokuntoinen. Klinikalla kuitenkin hoidetaan fyysisesti sairaita, leikkaus ym, potilaita. Olen siellä viettänyt poikani kanssa muutamia viikkoja -92 ja samat kamat siellä on edelleen. Hoito on hyvää ja henkilökunta asiansa osaavaa, meiltä on siellä yksi töissä joten tämän hetkistäkin tietoa on. Henkilökunta puurtaa alkeellisissa ja ahtaissa tiloissa ja oloissa. Loistavaa on jos jollain on aikaa ja jaksamista tämän asian eteenpäin viemisessä, olen täysillä asian puolesta.

Äiti ja mummi (ei varmistettu)

Niin olen joskus kuullut puhuttavan, että puutteellisissa oloissa on vastaavasti parempi yhteishenki, mistähän johtuu?
Hoito kai on tärkeintä ja niiden potilasvaatteiden puhtaus?

Siitä olen samaa mieltä, että arvot on pielessä monessakin asiassa ja monella tapaa..

ihmisyys (ei varmistettu)

Huomaa suomalaisten itsekkyyden valtavan määrän. Kesälomien ajoista ja sijoitteluista käydään kiivasta keskustelua, kun se koskettaa "jokaista". Kun taas on kyse esim. lasten sairaalan puutteellisista oloista, niin siihen asiaan harvakseltaan kommentoidaan, KUN se ei kosketa "JUURI MINUN" perhettä tai omaa napaa. Olisi hyvä, että jokainen voisi välillä miettiä, mikä on elämässä ja maailmassa tärkeää ja mikä ei ja että voisiko itsekeskeistä näkemystään edes rahtusen verran muuttaa epäitsekkäämmäksi.

Niko Salokoski

Aivan, samaa mieltä. Oikeestaan aivan turha ihmetellä päättäjien toimia eri asioissa, koska me ihmiset veronmaksajat ne itse aiheutetaan olemalla itsekkäitä eikä ajatella mikä on oikein.
Miten helppoa onkin unohtaa kaikki ja lähteä vaikkapa ulkomaanlomalle ja viedä kaikki valuutta ulkomaille kun sitä sen sijaan tarvittaisiin täällä kotimaassa.
Lomailemalla vähän enemmän kotimaassa, ostamalla kotimaista parannetaan hyvinvointia pidemmällä ajanjaksolla.

ihmisyys (ei varmistettu)

Heikoimassa asemassa olevat lapset, vanhukset sekä mielenterveyskuntoutujat on
jätetty heitteille, koska ne ei pysty vaatimaan oikeuksia itse ts valittamaan asioiden
tilasta.
Näillä ryhmillä myös hoitojonot; takuuajat paukkuu esim. käsittämätöntä on, että
koko maassa lasten ja -nuorisopsykiatria ei toimi ollenkään tavoiteaikojen puitteissa
ja tilat ovat yhtä puutteelliset mm. Kellokoskella kuin lastenklinikalla näkyy olevan.
HUS:n tilanne muilta yksiköiltä en tiedä, mutta Kanta-Hämeen puolella KHKSP:n
faciliteetit ainakin ovat kunnossa.
On kyllä järkyttävät tilat; mihin kaikki lastenklinikan kummit; Teemu Selänteet sekä
muiden julkkisten/tahojen apu on mennyt? Tuskin oikeaan osoitteeseen!? Itsekin
luulin, että ko. sairaala on kaikinpuolin hyvä, se kuva julkisuudesta on saatu.

N. Puh (ei varmistettu)

Toivottavasti niistä 80-luvun vaatteista ei luovuta - sen parempia, pehmoisempia ja mukavampia saa etsiä!
Lattiallanukkumisesta sen verran että toki jos useita öitä pitäisi olla sairaalassa, niin toki sänkyä kaipaa - mutta onhan se poikkeusolo lapsellekin. Itse sain oikein makoisat unet lattialla, kun jäätiin odottelemaan katkenneen käden kanssa operaatiota.
Isompiin asioihin tottakai pitää kääntää katsetta - toimivammat tilat ja hygienia.

Pieni kansalaisvelvollisuudento on ollut tässä hieno asia - ei herrat saa kaikkea pyöritellä ja pimitellä. Pidetään päättäjät hereillä!

Arvokasta on el... (ei varmistettu)

Kuinkahan hygienisia ne 80 -luvun vaatteet ovat: vaikka pehmoisia ovatkin.
Eiköhän materiaalit nykyisin ole paljon parempia; mm. steriilijä ja myös mukavia
yllä.

vaatteet tälle ... (ei varmistettu)

Syyllisten etsiminen ja pikkuasioihin takertuminen, kateuskin, estää Suomessa kaikkien heikoimmassa asemassa olevien hoitotilojen uudistamisen.

Olen mökännyt aiheesta aiemminkin, mutta kaikenmaailman Stadionin kunnostukset ja Guggenhaimit pitäisi jäädyttää odottamaan parempia aikoja.

Lapsen vakava sairaus tai leikkaus ei odota päivääkään. Kulttuurinkipeät voivat ottaa allensa jalat tai vaikka halpislennon ja kiertää keräämässä henkistä pääomaa.

Sairaat lapset eivät. Toki kaikki muutkin HUSin tiloista alkavat maatua pystyyn, mutta Suomi ei ole mikään sivistysvaltio, jos lenkeistä heikointa, lasta, kohdellaan huonosti. Miksi lapset ovat aina jonossa viimeisenä, jos kyseessä on iso investointi?

Pidän peukkuja voimakastahtoiselle äidille, joka jaksaa vielä sairaalan lattialta herätessäkin ajaa tärkeää asiaa eteenpäin. Minä en enää jaksanut. Varmaan aikapaljon remontti- tai uudisrakennuskohteista valitaan niiden etuja ajatellen, jotka jaksavat pitää eniten meteliä itsestään.

Asioista päätökset tekevät ihmiset on saatava TV-kameroiden eteen, selkä seinää vasten ja katse kameraan päin. Kysymys kuuluu: Kumman valitset sairaat lapset vai Guggenhaimit? Kyllä, vai ei. Ei mitään liirumlaarumeita.

Myy (ei varmistettu)

N.Puh:ille : Kerätyt varat käytetään siihen tärkeimpään: koneisiin ja laitteisiin jotka ovat elintärkeitä pikkupotilaille. Ilman niitä he eivät aina selviäisi. Ulkoiset puitteet ovat vain puitteita - pääasia että puhdasta vttä ja lämpöä riittää ihanan, osaavan ja jaksavan hoitohenkilöstön sekä laitteistojen lisäksi.

Tii (ei varmistettu)

Jos se vesi olisi edes puhdasta. Lastenlinnan puolella vesihanoja ei saa enää käyttää lainkaan, lastenklinikan puolella hanoista tulee ruskeaa vettä.

Susa (ei varmistettu)

Aika erikoinen kommentti, ettei Linnan puolella saa käyttää vettä lainkaan; kyllä tuli käytettyä viimereissulla, luvan kanssa, ihan tuli kylmää ja raikasta vettä epilepsiaosaston hanasta. En tosin tiedä, miten on muilla osastoilla.

Mutta, asiani ei ole kiistellä, joku toinen on ehkä nähnyt ruskeaa vettä tulevan, ei hyvä. Asiani on se, että jokainen saa katsoa syvälle sieluunsa ja miettiä, mitenkä reagoi silloin, kun oma lapsi sairastuu vakavasti ja tarvitsee erikoistason hoitoa. Onko silloin enää maailman tärkein asia se, sopiiko kynsilakan väri huulipunaan, ja onko käsilaukku samaa sävyä kuin kengät, entä onko huoneen verhot stailattu tapettien desingiin.

Kokemuksen syvällä rintaäänella; silloin kun on lapsen henki ja terveys uhattuna, tahtoo vain ja ainoastaan sitä, että hän saa parasta mahdollista hoitoa. Vaikka Linnan kurjuus onkin ilmiselvä kiistaton tosiasia, tieto siitä, että lapsi on maan parhaassa hoidossa, lohduttaa. Tietysti toivon, että huippuosaajat saavat huipputilat, mutta sen suuremmin valittamatta olen kiitollinen, että lastani hoidetaan edes niissä olosuhteissa; ei se niistä vaatteitten vuosileimoista ole kiinni silloin, kun on kyseessä henki/elämä. Se, että saan yöpyä lapseni kanssa vaikka siinä lattialla, kovalla patjalla, on onnea onnettomuudessa.

koppihoidosta k... (ei varmistettu)

No, kuitenkin, kun vakavasti pitkäaikaissairaan lapsen haavaista ihoa hoidetaan sillä ruskealla vedellä tai kun lapsi ahtaiden tilojen takia saa kaikki mahdolliset sairaalabakteerit, kyllä tiloillakin on merkitystä lapsen selviytymisen kannalta.

Susa (ei varmistettu)

Kamalaa katsottavaa nuo kuvat. On selvä, että Teemu S. ja muut klinikan kummit tekevät hyvää ja arvokasta työtä, koska muuten heikoimmat pienet taimet saattaisivat menehtyä jo keskoskaappien puutteeseen. Sen sijaan se, että verorahojen käytöstä päättävät tuntuvat omaavan keskimääräisen osterin moraalin, kun Suomen ja suomalaisten kallein ja arvokkain kansallisaarre, eli pienet lapset, joutuvat sairastamaan tuossa ympäristössä samaan aikaan kun puuhitaan jonkun Guggenheimin kanssa tai vietetään omasta mielestään nerokkaiden kalliita ajanvietekerhoja Saariselällä. Laspset ensin verovaroilla ajanmukaisiin hoitotiloihin ja sillä aikaa vaikka Guggikselle joku kummikerho, johon halulliset voivat tunkea niin paljon hilloa kuin sielu sietää.

Mummi55 (ei varmistettu)

Olen imettänyt lastani Lastenklinikalla lattialla likaisen patjan päällä .SAmaan aikaan on toisen lapsen Isä joutunut "hyppimään" yli liikkuessaan huoneessa.
Toiselle lapselleni ei löytynyt tyynyä,koska allergian takia ei voinut käyttää höyhentyynyä. Nuorin lapseni kesäaikaan kotiutettiin ilman jatkohoitossuunnitelmia. Onneksi toinen sairaala jatkossa pystyi hoitamaan lapsemme akuutin tilanteen johdosta. Lapsemme elää ja voi hyvin.
Tilanne on todellakin katastrofaalinen.
Onko Suomi hyvinvointivaltio? Onko Suomi sivistysvaltio ?
Hoitohenkilökunta tekee parhaansa, mutta resurssit ei ole riittävät ja tilat on todellakin alkeelliset.
Se ei ole hoitohenkilökunnan vika se.
Miten voi olla,että on varaa musiikkitaloihin yms rakennelmiin ja ei ole varaa hoitaa kansalaisia asianmukaisesti ??????

Äippä (ei varmistettu)

"Toivottavasti niistä 80-luvun vaatteista ei luovuta - sen parempia, pehmoisempia ja mukavampia saa etsiä!"

Jep, mitäs sen iän väliä on jos ovat hyvät ja pehmeät. Voi olla ettei niin hyviä enää edes tehdä?

"Olen mökännyt aiheesta aiemminkin, mutta kaikenmaailman Stadionin kunnostukset ja Guggenhaimit pitäisi jäädyttää odottamaan parempia aikoja.

Lapsen vakava sairaus tai leikkaus ei odota päivääkään. Kulttuurinkipeät voivat ottaa allensa jalat tai vaikka halpislennon ja kiertää keräämässä henkistä pääomaa."

Samaa mieltä, tuntuu että päättäjiltä on kadonnut järki nähdä asioita, mikä on tärkeintä.
Kulttuuria toki tarvittaan, mutta terveys, lasten, vanhusten kaikkien pitää olla etusijalla.

ihmisyys (ei varmistettu)

"Lopullisesti Elina Lindholm kertoo hermostuneensa, kun huomasi Helsingin Sanomissa uutisen, jonka mukaan toistaiseksi kaikki Husin sairaalahankkeet ovat jäissä.

– Ei ole mitään tolkkua siinä, että jo pelkkään Guggenheim-selvitykseen on pantu kaksi miljoonaa euroa. Minä pidän todennäköisempänä sitä, että suomalainen joutuu sairaalahoitoon Husiin kuin, että hän menee Guggenheimiin taidetta katsomaan, Elina Lindholm huomauttaa."

Guggenheim -museon hinnalla saisi uuden Lastenklinikan sairaalan !

päättäjien arvo... (ei varmistettu)

Juu, olen samaa mieltä, että rahat ehdottomasti ennemmin lastensairaalaan kuin Guggenheimiin, ja muitakin turhakkeita on. Mikä on hyvinvointivaltio, joka ei lapsistaan pysty huolta pitämään. Lapsissa on tulevaisuus. Aika lailla mautonta oli sen sijaan moittia vanhoja vaatteita. Mitä niistä, jos olivat ehjät ja siistit ja ajoivat asiansa.

hedu (ei varmistettu)

Miksi Guggenheim -museon rakentaminen on esim. Lastenklinikan sairaalan kunnostusta tai uutta rakennusta tärkeämpi osalle Helsingin päättäjistä?
Osa ihmisistä menee politiikkaan vain ajamaan omaa etuansa. Heikäläiset saattavat onnistua valtaamaan isojen puolueitten kunnallisjärjestöjä ja kunnallispolitiikkaa enemmän tai vähemmän täydellisesti.

Poliittiset palkintovirat on osuva mittari, josta selviää, kuinka täydellisesti oman edun tavoittelijat ovat onnistuneet valtaamaan eri puolueitten kunnallisjärjestöjä.

Tässä on esimerkkinä Helsingin apulaiskaupunginjohtajat. Heillä pitäisi olla hallinto-osaamista, jota ison organisaation päällikkö tarvitsee työssään. Heidän pitäisi tuntea toimialansa ja ymmärtää, miten toimialaa johdetaan kaupunkilaisten hyväksi.

* Hannu Penttilä (SDP) on toiminut Helsingin kaupungin kiinteistö- ja kaupunkisuunnittelutoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2008.
- Penttilällä on hallinto-osaamista: Pääkaupunkiseudun Yhteistyövaltuuskunnan YTV:n yhteistyöjohtajana vuosina 2004–2008. Vuosina 1998–2003 maakuntajohtajana Hämeen Liitossa
- Penttilällä on toimialaosaamista: Ympäristöministeriön yli-insinöörinä kolmentoista vuoden ajan. Toiminut Suomen Luonnonsuojeluliiton toimistopäällikkänä.
- Penttilällä on koulutus toimialalta: Diplomi-insinööri pääaineenaan kiinteistö- ja yhdyskuntasuunnittelu.
(Lähteenä: http://www.hel.fi/hki/helsinki/fi/P__t_ksenteko+ja+hallinto/Kaupunginjoh......)
* Laura Räty (Kok) on toiminut sosiaali- ja terveystoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana 16.8.2011 alkaen. Hänen vastuulleen kuuluu myös esiopetus.
- Rädyn hallinto-osaaminen oli vähäistä ennen apulaiskaupunginjohtajuutta: Kaupunginhallituksen jäsen. Sosiaalilautakunnan varapuheenjohtaja. Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja. - Kyseessä ovat siis luottamustoimet eikä varsinainen työ hallintopäällikkönä.
- Rädyllä on toimialaosaamista terveysalalta: Lääkärinä 2006 - 2011 + kesätyöt. Terveyskeskuslääkäri, yleislääkäri, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri.
- Rädyllä on terveysalan koulutus: Lääkärin koulutus.
(Lähde: http://www.hel.fi/hki/helsinki/fi/P__t_ksenteko+ja+hallinto/Kaupunginjoh......)
* Pekka Sauri (Vihreä liitto) on toiminut rakennus- ja ympäristötoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2003.
- Saurin hallinto-osaaminen oli vähäistä ja kauan sitten ollutta ennenkuin hänestä tuli apulaiskaupunginjohtaja: Vihreän liiton puoluesihteeri 1990 - 1991. Vihreän liiton puheenjohtaja 1991 - 1993. Euroopan vihreiden puolueiden liiton (European Federation of Green Parties) puheenjohtaja 1994-97.
- Saurilla ei ollut toimialaosaamista ennen apulaiskaupunginjohtajaksi nimitystä. Saurin työkokemus: Erilaisia psykologian alaan liittyviä töitä. Yölinja -ohjelman toimittajana 1986 - 2002. Kielenkääntäjä ja tekstittäjä 1969 - 1976.
- Saurilla ei ole koulutusta hänen apulaiskaupunginjohtajuuden toimialalta: Filosofian lisensiaatti 1980: soveltava psykologia (Helsingin yliopisto). Doctor of Philosophy 1990 (Faculty of Human Sciences, Brunel University, London, UK).
(Lähde: http://www.hel.fi/hki/helsinki/fi/P__t_ksenteko+ja+hallinto/Kaupunginjoh......)

päättäjien arvo... (ei varmistettu)

Kehotan miettimään, ketä äänestää päättämään asioista. Suosituin, suorastaan järkyttävän suosittu Kokoomus ajaa verotuksen keventämistä. Tässäkin lehdessä kirjoittavat Koroma, Pietilä ym. eivät todellakaan aja yleistä vaan yksityistä hyvää.

Maailmassa on tosin muitakin tärkeitä asioita kuin Lastenklinikka ja sotiemme veteraanien hyvinvointi. Ne muut tärkeät asiat on MYÖS helppo unohtaa, jos ne eivät kosketa itseä.

Kerberos (ei varmistettu)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_ja_Uudenmaan_sairaanhoitopiiri
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttää valtuusto. Jäsenkuntien valtuustot valitsevat kuntayhtymän perussopimuksen mukaan HUS:n valtuustoon 2–5 jäsentä sekä kullekin henkilökohtaisen varajäsenen kunnanvaltuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi.

HUS on kuntayhtymä, jonka omistaa 26 kuntaa:

Askola
Espoo
Hanko
Helsinki
Hyvinkää
Inkoo
Järvenpää
Karjalohja
Karkkila
Kauniainen
Kerava
Kirkkonummi
Lapinjärvi
Lohja
Loviisa
Mäntsälä
Nummi-Pusula
Nurmijärvi
Pornainen
Porvoo
Raasepori
Sipoo
Siuntio
Tuusula
Vantaa
Vihti

HUS. (ei varmistettu)

Lasten ja vanhusten asiat ovat hunnigolla. Rahaa syydetään kummallisiin hankkeisiin ja ihmisoikeudet unodetaan.

Aikuinen potilas (ei varmistettu)

Miettikääpä nyt kun hallitus leikkaa kuntien rahoitusta, ketkä siitä kärsivät ensimmäisenä? Lapset ja vanhukset, kun opetuksesta ja vanhustenhoidosta on säästettävä. HUOM! Ne, jotka eivät osaa itse pitää puoliaan eli tässä tapauksessa vanhukset ja lapset, ovat aina kärsijän asemassa. Kuntien pakkoliitoksetkin johtavat siihen, että palvelut tulevat siirtymään kauemmas niiden pääasiallisilta tarvitsijoilta eli lapsilta, nuorilta ja vanhuksilta. Kannattaa tosiaan miettiä ketä äänestää syksyn kunnallisvaaleissa. Itsekeskeisyys ja jatkuva oman edun tai voiton tavoittelu helposti tuhoaa hyvinvointi yhteiskuntaamme, joka tosin viimeiset 10v on siirtynyt enemmälti pahoinvointiyhteiskunnan suuntaan.

Niko Salokoski

Kolme tärkeintä asiaa Suomessa on politiikkojen ja virkamiesten superpalkat,guggenheim,ja metrot.Pääministeri vetää lausetta vastuullisuudesta ja yrittää olla uskottava ja sitten puhutaan Suomalaisesta demokraatiasta kun ei löydy centtiäkään vero rahaa niinkuin lastensairalan kuntoon saattamiseksi tai yleensäkään terveydenhuoltoon ja vanhushoitoon.Eikä se Guzeniinakaan mitään ole saanut aikaiseksi ja silti valitaan nämä samat tyypit eduskuntaan vuosi toisensa jälkeen tuhoamaan meidän kansanomaisuutta niinkuin nämä takaukset jotka vie kohta Suomen polvilleen.Huom se alkaa olla siinä ja siinä että onko Suomi enään koskaan kunnon vientimaa joka on poltiikkojen perustelu aina kun kysytään takauksista.Eihän se vienti nyt vedä vaikki nimi on joka takaus paperissa Suomen tuhoamiseksi.

yrittäjä (ei varmistettu)

Kunnon vientimaa? Ei Suomesta missään nimessä enää tule kunnon vientimaata. Se, milllä Suomi on II-maailmansodan jälkeen noussut markkinoille on puu. Puu eri muodoissa, puu jalostettuna. Ammattiyhdistykset kiristivät joka ukon palkan niin korkeaksi, että puuteollisuus vietiin pois. Kivempi istua peukaloita pyöritellen, kuin tehdä työtä? Turha syyttää poliitikkoja, syy on se, että työntekijän palkkaaminen on tässä maassa niin kallista, ettei pienillä yrittäjillä ole varaa, eikä isoilla yrittäjilllä haluja.

Johtokapuloissa on siis rahan valta (=kokoomus), on turha odottaa inhimillisyyden pilkettä mistään suunnasta.

Myy (ei varmistettu)

Ja vaikka on kysymyksessa paikka missä lapsia hoidetaan niin, se ei tunnu olevan Helsinginkaupunginjohtajalle tärkeä rakennuskohde, kun tämä ajaa Guggenheim museorakennusta kun vimmattu. Että kaupunginjohtaja on ikäänkuin sokea sille, mikä tässä kaupungissa on tärkein rakennuskohde tämän maan ja kaupungin asukkaiden tarpeiden tyydyttämiseksi, kun hänellä on palavahalu saada museorakennuksen kautta oma nimensä tunnetuksi muualla maailmassa
Että tuosta Helsinginkaupunginjohtajan Guggenhein museorakenntamis halukkuudesta päätellen, lastensairaalan rakentamisen viivyttelyssä ei ole kyse ainakaan rahanpuutteesta. .

Se on pienestä ... (ei varmistettu)

Eikö hus olekkaan puoli-ilmainen pörssiyhtiöiden omistuksessa.
Luulisi edes potilasvaatteita saavan jos ambulanssitkin ajaa
tavallisen taksin hinnoilla???

Mikähän tää systeemi oikeasti nykyään edes on, alkaa kuulostaa siltä
että tulee vielä uutinen jos lukee hus konkurssissa.

Maikk (ei varmistettu)

Tuli näistä täysi-ikäisyyden saavuttaneista lasten sairaalavaatteista mieleen, kun eduskuntaan hiljattain hankittiin kymmenillä tuhansilla veroeuroilla design-TORKKUPEITTOJA , kun edelliset vain pari vuotta vanhat (torkkupeitot) olivat pikkuisen nyppyyntyneet (tai jotain muuta selittelyä syistä). Kansalle ei riitä elintärkeisiin kohteisiin rahaa (meidän verorahojamme), mutta eliitin (kansan"edustajien") huvitusten hinnalla ei ole mitään rajaa tai kattoa. Kohtahan alkaakin presidentinlinnan remontti ja taas palaa kymmeniä miljoonia "tärkeisiin" edustustiloihin. Sairaista lapsista ja kansasta viis.

Tämä on vain yksi mitätön pisara siinä tuhlailun meressä, mitä tuo "vastuunkantoon" meitä kehoitteleva eliittilaitos on tehnyt ja tekee, mutta kuvaa hyvin päättäjiemme asennetta kansaansa kohtaan.

Osaisitte edes ... (ei varmistettu)

Kyyneliltä en välttynyt lukiessani tätä juttua, kuvat jo fb aiemmin nähtyäni!! Nyt säästetään väärässä paikassa!!!

Kia (ei varmistettu)

Meidänkin lapsemme joutui 90-luvun lopulla tutkimuksiin lastenklinikalle ja silloin jo näytti paikat olevan remontin tarpeessa. Onneksi siihen aikaan kuten nykyäänkin henkilökunta on parasta A-ryhmää.

A.Utoilija (ei varmistettu)

Totuus on se että kaikkein sairaimpia lapsia hoidetaan lastenklinikalla museo-olosuhteissa.
Esimerkiksi kaikki Suomessa tehtävät kantasolusiirrot tehdään lastenklinikalla mutta kuitenkin osasto 10:tä joka on lasten syöpäosasto, löytyy hometta ikkunanpokista ja katosta vuotaa vedet sisään.
Siinä sitten yritetään parantaa lapsia jotka eivät hoidoista johtuen saa alistua millekkään homeelle tai sieni-itiöille ym ym.
Samalla osatolla ei vanhemmat saa edes jäädä yöksi lapsen luokse kun ei tilaa huoneissa ole, koska huoneet on pieniä ja pahimmillaan niissä on kaksi tai kolme potilasta yhtäaikaa.
Päättäjien silmät ei aukea kuin vasta siinä vaiheessa kun jonkun asioista päättävän oma lapsi joutuu vaikka osastolle 10 tai muulle osastolle pidemmäski aikaan kuin 1 - 5 päivää.
Terveisin nimimerkki: Osasto 10:llä melkein kaksivuotta lapsen kanssa ollut.
PS: Henkilökunta on mahtava ja tekevät tuossa museossa minkä pystyvät ja välillä paljon enemmän.

Pyörällä ja autolla (ei varmistettu)

Toisaalta en kyllä näe noissa kuvissa mitään mikä vaikuttaisi hoidon tasoon.
Jotkut on tietysti tottuneet tiettyyn uudenaikaisuuteen mutta se ei kyllä hoidon tasoa nosta millään tavalla eikä siihen vaikuta.

osittain turhaa (ei varmistettu)

Kyllä niillä olosuhteilla nyt vaan on vaikutusta myös hoidon tasoon.
Ahdasta, kesällä huoneissa järkyttävän kuuma ja talvella vetää ikkunanraoista niin että huoneisiin joudutaan tuomaan lisälämmittimiä.
Hometta , kosteusongelmia ym ym.
Sinullakin muuttuisi ääni kellossa jos joutuisit lapsesi kanssa sinne osastolle mihin ei kukaan lastansa halua. Eli osastolle 10 joka on lasten syöpätautien osasto.

Pyörällä ja autolla (ei varmistettu)

Nimimerkki " OSITTAIN TURHAA " voi ihan vapaasti käydä kysymässä lastenklinikan hoitajilta miten paljon nykyisten tilojen taso vaikuttaa hoitoon.
Minunn ei tarvitse kysyä koska tiedän sen. Tämä asia tuli todella selväksi sinä aikana kun olin lapseni kanssa osasto 10:llä

Pyörällä ja autolla (ei varmistettu)

Sanoisinko että kyllä ihmiset osaatte olla kiittämättömiä,ne ihmiset lapset parantaa,eikä joku materiaali.Vaikka paikat on vanhoja,on ne varmasti siistejä ja pestään ihan samalla tavalla kun uusikin sairaala. Niin pinnallista.Mutta sellaiseksihan tämä maailma on menossa,aika ulkoinen pitäis kiiltää ja sisin jäädä huomiomatta.

jadelove (ei varmistettu)

Oletko käynyt koskaan edes käynyt lastenklinikalla ?
Uudessa sairaalassa ei ole huoneiden ikkunapokissa hometta, katosta ei vuoda vedet sisään, huoneet ei ole kesällä läkähdyttävän kuumia ja talvella vetoisia. Hoitolaitteet seisovat käytävillä kun ei ole tiloja säilyttää niitä muualla, jokaisessa huoneessa ei ole edes omaa vessaa potilaille ja paikat yksinkertaisesti hajoavat käsiin.
Tätä on arki lasten syöpäosastolla jossa hoidetaan niistä sairaista lapsista ne sairaimmat.
Kaikista sairaimmat lapset hoidetaan Suomessa museo-olosuhteissa se on fakta.
Kiittämättömiä ei olla muuta kuin olosuhteisiin jotka eivät vastaa nykyaikaa ja haittaavat myös henkilökuntaa joka tekee ahtaissa ja ajat sitten vanhentuneissa tiloissa arvokasta työtään.
Loppukaneettina voin sanoa suoraan sen että maalla on helppo olla viisas kun merellä tapahtuu vahinko. Eli kun ei itse ole joutunut asioita kokemaan niin on helppo huudella.
Terveisin nimimerkki: Osasto 10:llä melkein kaksivuotta lapsen kanssa ollut.

Pyörällä ja autolla (ei varmistettu)

Kamalaa lasten tarvitsee tänä päivä kärsiä muka sivistysvaltiossa moisia olosuhteita. Ajatelkaa miten kauheata on sairaan lapsen (tai aikusenkin) maata tulikuumassa huoneessa kesäisin tai tavisin hometta tihkuvassa sairaalassa. Päättäjät pitäisi sitoa viikoksi näihin sänkyihin ja kysyä sitten miltä tuntuu!!!!!!!!!! En voi muuta kuin toivottaa voimia ja paranemista sairaille ja omaiselle. Siunattua pääsiäistä teille kaikille.

Ellinoora (ei varmistettu)

Samaa mieltä. Oven karmista on maali hieman rapissut ja sekö on tämä kauhistus? En näe kuvissa enkä tarinassa mitään kauhisteltavaa.

kauhistus (ei varmistettu)

en ole käynyt kun joskus 10 vuotta sitten,en väitä ettei asialle tarvitsisi tehdä jotain,mutta kiittämätönkään ei saa olla,ja yirttää lapsen kustannuksella pilata mediassa hyvän sairaalan mainetta.En uko kuitenkaan siihen että lapsi muistaa ulkoisia seikkoja sairaalasta,vaan aikuinen,lapsi muistaa sen että oli hyvät hoitajat ja vanhempi/vanhemmat läsnä,nuo tänään julkaistut kuvat ei kovin pahalta näyttänyt,vaatteet on toki vanhoja,mutta ehjiä,minkäs takia nykypäivänä sitten retrosta maksetaan enemmän kun uudesta,että yksittäinen ihminen voi ylpeillä sillä,että lapsella on 80 luvun potkupuku? ja tuo 2,5 vuotias lapsi kuvassa tuskin itki sitä että paikat on huonossa kunnossa vaan sitä että äiti ei ottanut syliin,kun piti ottaa kuva,että pääsee mediaan mässäämään. Ja oletteko ajatelleet sitä kuinka paljon rahaa kuluu uusiin laitteisiin,joilla hoidetaan meidän lapsia ja hoitajien palkkoihin ym... mutta hyvähän se olisi jos rahaa riittäisi uusiin sairaaloihin ja korjauksiiin

jadelove (ei varmistettu)

Vai mediaan mässäämään. Kyllä sairaan lapsen vanhemmilla on niin suuri ahdistus, että kokemuksesta sen tiedän median olevan omaiselle se viimeinen keino ja hätähuuto!! Ja verovarat kerätään nimenomaan yhteiskunnan hyvinvointiin, vaikka sinunlaisesi eivät näytä sitä ymmärtävän!!

Ellinoora (ei varmistettu)

Ensi syksyn vaaliteemaksi kävisi:
- Guggenheim -museorakennuksen rahoilla uusi Helsingin lastenklinikan sairaala.

vaalit lähestyvät (ei varmistettu)

Jadelove, mikähän olisi tärkeämpää, kuin sairaalat ja erityisesti lasten sairaala? En heti keksi montaa asiaa. Vakavasti sairaat lapset viettävät osastoilla pitkiä aikoja ja ansaitsevat paranemisensa edistämiseen asialliset puitteet. Kuopukseni syntyi Naistenklinikalla 1994 saman vuorokauden aikana, kun Estonia upposi. Diabeetikkoäitejä olis 12 äidin osastolla 20 ja vain yksi sairaanhoitaja yöllä, melkein kaikki öidit synnyttäneet sektion avulla. Sielläkin puitteet olivat historialliset. Kätilö totesi meille äideille, että saisitte olla ylpeitä, osasto on ainoa jäljellä oleva osasto, joka on aika samassa kunnossa kun oli 2. maailmansodan jälkeen... siitä sitten revimme huumoria, jonottaessamme osaston kahteen toimivaan vessaan... Alle 10 v sitten vietin pari päivää myös Kirurgisessa sairaalassa, samassa huoneessa maksansiirron läpikäyneitä naisia. Ainakin viisi. Yksi yhteinen vessa käytävällä ja aika historiallisen näköiset puitteet myös. Meillä ollut ilmeinen perinne hoitaa todella sairaita ihmisiä historiallisissa puitteissa...

Christina

Anteeks, mutta... miten nuo tilat muka poikkeavat muista sairaaloista? Ihan normaalithan nuo ovat. Kulumisjäljet tulevat sänkyjen hakkaamisesta oviin - ei ahtaudesta sinänsä. Eikä mielestäni veronmaksajien pidäkään tarjota yksityishuoneita sairaille ja heidän vanhemmilleen, potilaan iästä huolimatta.

Kun vähän maali repsottaa, eikä vanhemmille ole järjestetty luksusoloja, heti aloitetaan parkuminen. Ei taida teilläkään olla prioriteetit elämässä ihan realistisella pohjalla.

realistimus (ei varmistettu)

Sivut